Vanlige stilte spørsmål - safari

Hva koster en safari?
Det er umulig å slenge ut en pris på safari da vi skreddersyr hver enkelt reise utifra ønsker, behov og budsjett. Man vil nok få mest utav pengene ved å reise til Kenya. Kenya har de siste årene tatt grep for å øke antall turister til landet og det har medført meget gode priser. 
Tanzania og Uganda er de siste årene blitt dyrere reisemål. 1. juli 2016 la tanzanianske myndigheter på 18% moms på parkavigfter, transport og guidetjenester, det sier da seg selv at det blir dyrt. 
Ta kontakt så skreddersyr vi din drømmereise utfra ditt budsjett og ønsker. Det er valg av lodge, camp eller hotell som er avgjørende for prisen.
Enkel safari: Fra ca. 3,500, per døgn 
Medium safari: Fra ca. 4.500,- per døgn
Svært god safari: Fra ca.5.200,- per døgn
I priseksemplene inngår overnattingssted, privat safaribil med privat sjåfør, parkavgifter og alle måltider. Det er bare overnattingsvalg som beveger prisene. Men husk at valgt bosted ikke er uten betydning for totalopplevelsen. Belligenhet av lodgen/campen om den ligger inne i parken og nær opplevelsene er også avgjørnede. 

Når bør vi starte planleggingen?
Det kan være greit å starte planeleggingen 6-10 måneder før avreise. Da er man sikret plass på de stedene man ønsker. Flyselskapene legger ut pris på flybilletter og reiseruter rundt 11 måneder før avreise og det kan være greit å være tidlig ute for å sikre seg de gode flybillettene. Planlegger man å reise i juletider bør man være tidlig ute, helst 9-10 mnd før avreise. Hotellrom og billetter forsvinner fort for reiser i juletider.

Hva er de beste safaridestinasjonene?
​Kenya -
Kenya har et yrende dyreliv hele året, og uansett på året så vil man ha utrolige safariopplevelser! Den beste tiden å oppleve dyrelivet i Kenya er juni - oktober, da til Masai Mara Game Reserve. Da pågår den verdenskjente "The great migration" som er betegnelsen på den store gnu og sebra vandringen fra Serengeti i sør til Masai Mara i nord starter vanligvis i juni måned. Migrasjonen begynner å trekke seg ut av Masai Mara og inn i Serengeti rundt slutten av september. 
Vær oppmerksom på at det er kun gnu og sebra som er aktivt med i migrasjonene, andre dyr som løver, elefanter, bøfler, leoparder osv holder seg i nærheten av sitt territorium. 

Andre parker som Samburu, Aberdare, Lake Nakuru, Tsavo og Amboseli vil dyrelivet være relativt stabilt året rundt.

Tanzania - En fantastisk destinasjon året rundt! Serengeti er den beste nasjonalparken i perioden oktober - juni. Da er de store flokkene med gnu og sebra kommet inn fra Masai Mara. "The great migration" som er betegnelsen på den store gnu og sebra vandringen fra Masai Mara i Kenya til Serengeti i Tanzania i september/oktober. 
Vær oppmerksom på at det er kun gnu og sebra som er aktivt med i migrasjonene, andre dyr som løver, elefanter, bøfler, leoparder osv holder seg i nærheten av sitt territorium. 
Den beste tiden for å se migrasjonen i Serengeti er fra desember til juni, da står de relativt tilgjengelig i Serengeti. Gnukalvingen starter som regel i januar og varer ut februar. Gnukalver tiltrekker seg ofte kattedyr og er man heldig får man med seg at kattedyrene gjennomfører en jakt. 

Parker som Tarangire Nasjonalpark, Lake Manyara Nasjonalpark, Selous, Mikumi, og Ruaha vil være bra å besøke i juni - november. 

Sør Afrika - Det som er spennende med Sør Afrika er at man kan kombinere safari med mange andre spennede opplevelser! Safari i Sør Afrika pågår i åpne biler, så safari i vintermånedene, juni - august kan være kalde og det vil være viktig å ha med seg gode og varme klær til safariutfluktene.

Uganda - Et fantastisk land som enda ikke er "oppdaget" av nordmenn! Landet byr på flotte natur- og safariopplevelser året rundt! Uganda tilbyr gode safarimuligheter. Spesielt for Uganda er at de tilbyr safari til de utryddningstruede fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Nationalpark. Det er få billetter, så man bør være tidlig ute med å bestille sin tur til Uganda om man ønsker å besøke fjellgorillaene. Vandring til gorillaene tilbys hele året, men vi anbefaler at du holder deg unna regntidsmånedene da det kan være en ekstra utfordring å komme seg til gorillaene. 

Parker som Queen Elizabeth, Kibale, Lake Mburo, Murchinson Falls vil gi gode safariopplevelser hele året. 

Hvilket språk snakker guidene?
På en skreddersydde reisere møter du allerede på flyplassen ved ankomst, din engelsktalende guide/sjåfør som er fra det landet dere besøker. Alle guider/sjåfører snakker godt engelsk og ofte ett eller flere stammespråk i tillegg. De er vant til gjester som ikke er helt stabile i engelsk og er dyktige til å gjøre seg forstått selv for folk med begrensede engelskkunnskaper.

Må jeg vaksinere meg?
I Afrika finnes sykdommer som vi ikke har i Norge, det er derfor vikig at man vaksinerer seg og tar de forhåndsreglene man kan før avreise. Ulike destinasjoner krever ulike vaksiner. 

Gå til Vaksine1, finn ditt nærmeste vaksinasjonskontor og kontakt dem angående hvilke vaksinasjoner du trenger for din reise. Du kan også lese mer om vaksinasjoner på Folkehelseinstituttets hjemmesider. Vaksinasjonskontorene vil til enhver tid være oppdatert på ditt reisemål. Dersom det ikke er vaksinasjonskontor i ditt nærområdet må du kontakte din fastlege for vaksinasjon.

Man bør være tildig ute og planelegge vaksineringen i god tid før avreise. Husk også alltid og ta med deg ditt vaksinasjonskort på reisen. 

Når du har kommet hjem fra din afrikareise må du huske at du har vært i tropiske strøk. Vi anbefaler deg å ta umiddelbar kontakt med lege dersom man ikke føler seg vel. Informer legen om din tur til Afrika. 

Kan jeg ta med barna på safari?
Å reise på safari med barn er fantastisk og for barn er det fantastisk å reise på safari! David som jobber i Topp Afrika har barn på 2 og 4 år og tar dem gjerne med på safari.
Barnas safariopplevelser kommer til å følge dem hele livet. Når vi skreddersyr en safari for barnefamilier er det viktig å ha fokus på barnas behov for å skape en god reise for hele familien. Å dra på safari i Afrika innebærer ofte lange transportetapper på dårlige veier. Det finnes områder og lodger som ikke er tilrettelagt for barn.

Jeg har ryggproblem, hva vil være best for meg?
​ For deg som har ryggproblem kan det være bra og informere oss om dette når du sende inn din henvendelse til oss. Mange av nasjonalparkene og reservatene i Kenya, Tanzania, Uganda og Sør Afrika ligger langt ute i villmarken, dette kan innebære mange timers bilreise på dårlige veier før du når frem til destinasjonen. De aller fleste nasjonalparkene er det enkelt å nå med rutefly som daglig flyr inn turister til de ulike destinasjonene. Ved å bruke fly til safariområdenee slipper du de lange strekningene på dårlige veier. 

Kan rullestolbrukere reise på safari?
Det kan iblant kreves litt kreativitet for å finne løsninger som gjør det mulig for rullstolbrukere å dra på safari. Det er ingen hinder for deg som rullestolbruker å reise på safari. Vi har godt samarbeid med hoteller og lodger som har som er godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er viktig at du informerer oss om ditt behov i din henvendelse til oss så vi kan skreddersy en tur som passer deg!

Booker dere flybilletter?
​Ja, vi booker de flybillettene dere måtte ønske. Dere står selvsagt fritt til å bestille flybilletter selv. Oftest kan vi tilby billettene til samme pris som du finner dem på nettet.
​Innenriksbillettne i landet du besøker tar vi oss av.

Hva pleier man å gi i tips?
Tips er en del av kulturen i Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført. Oftest vil 5-7 US$ per person per safaridag være en passende sum.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.