Gorillasporing, safari og ferie ved Nilen

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Deres reise starter fra flyplassen nærmest deres bosted.

  Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i deres henvendelse til Topp Afrika.

 • Dag 2:

  ANKOMST ENTEBBE

  Det serveres et lett måltid på flyet før ankomst Entebbe Int. Airport (EBB). Etter bagasjehenting og møte med deres safarisjåfør som også vil være deres private guide på deres safari går turen med deres Land Cruiser til Papyrus Guest House i utkanten av Entebbe som også var tenkt som hovedstad for Uganda. Dere møter den første natten i Uganda til lydene av sirisser og andre fremmede lyder.

  Søk visum til Uganda her: Electronic Visa

  Oppgraderingsmuligheter i Entebbe
  2 Friends Guest House
  Lake Victoria Serena Resort 

  Kjøretid Entebbe - Papyrus Guest House: 15 minutter 
  Avstand: 10 km

 • Dag 3:

  FLY TIL BWINDI IMPENETRABLE NAT. PARK

  Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen for dere flygning til Kihihi Airstip.Vel fremme på Kihihi blir dere møtt av en representant fra overnattingsstedet som tar dere med til Ride 4 a Woman.

  Flytid med AeroLink Entebbe - Kihihi: 12:00 - 14:15
  Kjøretid Kihihi - Resort: 1 time 
  Avstand: 60 km

  Mer om Ride 4 a Woman:
  Denne lodgen blir drevet av lokale kvinner, og består av 8 rom med bad. Kokken tilbereder både vestlig og afrikansk mat, ofte med grønnsaker fra lodgens egen kjøkkenhage. Campen startet som sykkelutleie hvor målet var å starte et arbeidstreningsprogram for kvinner, men har utviklet seg til i tillegg å tilby sykkelreperasjoner, skreddertjenester, salg av grønnsaker, korgfletting og mye mer. Lodgen styrker lokale kvinners levevilkår.

  Oppgraderingsmuligheter i Bwindi:
  Gorilla Mist Camp 
  Mahogany Springs Lodge 
  Gorilla Forest Camp 

  Om Bwindi Impenetrable National park
  Bwindi Forest nasjonalpark er et av de rikeste økosystemene i Afrika og hjemmet til rundt 350 gorillaer og et stort antall andre primater. Det er bare 700 fjellgorillaer igjen i verden. Denne stammen deles mellom Rwanda og Demokratisk Kongo. I tillegg er det registrert 350 fuglearter og over 200 sommerfuglarter i parken. Regnskogen har i tillegg over 325 registrerte arter med trær. Parkens utbredelse strekker seg fra 1160 m.o.h. h til 2600 m.o.h og representerer et av de rikeste og økosystemer i verden.

  Måltider
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 4:

  GORILLASAFARI

  Denne dagen bruker dere til å oppsøke en familiegruppe av gorilla i Bwindi Impenetrable National Park. Dette er kanskje høydepunktet på turen og sjansen til å få se gorilla er så og si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog blir på 3 til 8 timer, alt etter hvor gorillaene oppholder seg. Det svalende og fuktige klimaet i fjellregnskogen er behagelig, Nattetemperaturen kan komme ned mot 10 – 12 grader. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag. Det er 15 års aldersgrense for å være med på gorillatrekking.

  Litt om gorillaen og gorillasporing 
  Gorilla eller fjellgorillaer som er det rette navnet er sosiale aper som lever i stabile familiegrupper på 5-30 dyr ledet av en dominant hann som kalles "silverback" fordi han utvikler en kraftig sølvfarget rygg. På gorillasporing deltar man i en gruppe på maksimalt 8 personer som får besøke ville gorillafamilie som er tilvendt kontakt med mennesker, såkalt habituerte gorillaer. Å besøke en gorillafamilie ute i regnskogen er en risiko for overføring av sykdommer til gorillaene. Derfor får man normalt ikke lov til å delta på gorillasporing dersom man har en infeksjon i kroppen, eller er åpenbart syk eller forkjølet.
  For å spore gorillaer, må du ha en "gorilla-lisens", i praksis en skriftlig tillatelse til å besøke en bestemt gorillafamilie, dette er ordnet av oss. Før man begynner sporingen, har man et møte med guiden som orienterer om gorillafamilien og om regler man må holde seg til. Dere får oppholde dere en time sammen med dyrene og bør holde en avstand på 5 meter. På forhånd har speidere blitt sendt ut i regnskogen for å lokalisere gorillafamiliene, og holder kontakt med deres guider via radio for å sikre at dere får oppleve disse fantastiske dyrene og dette magiske øyeblikket 

  Måltider 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 5:

  BWINDI IMPENETRABLE NAT. PARK - QUEEN ELIZABETH NAT. PARK

  Etter frokost går turen ut av Bwindi og mot Queen Elizabeth Nasjonal Park. Dere kjører gjennom et fantastisk landskap med grønn frodig vegetasjon og terrassert jordbrukslandskap før dere kjører inn i Kigezi Game Reserve som er en del av Queen Elizabeth National Park. Resten av dagen fram til Baboon Safari Resort som ligger i Kyambura Game Reserve som også er en del av Queen Elizabeth National Park er safarikjøring. Sjåføren har tatt med lunsj for dagen.   

  Kjøretid Bwindi - Baboon Safari Resort: 4 timer, effektiv kjøring  
  Avstand: 160 km

  Mer om Baboon Safari Resort:
  Baboon Safari Resort ligger like utenfor Queen Elizabeth National Park, med nydelig utsikt! Lodgen har svømmebasseng og wifi.

  Oppgraderingsmuligheter i Queen Elizabeth Nasjonal Park​
  Park View Safari Lodge
  Kyambura Gorge Lodge 
  Mweya Safari Lodge 
  Ishasha Wilderness Camp 

  Om Queen Elizabeth National Park​
  Queen Elizabeth National Park regnes som det område med størst artsmangfold på et begrenset område. Parkens økosystemer inkluderer savanne, fuktige skoger, store innsjøer og fruktbare våtmarker. Her finner 10 primater som inkluderer sjimpansene. Sjimpansene i Kyambura er habituerte, gjort vante med mennesker og kan spores sammen med dyktige guider. Queen Elizabeth National Park​ har over 600 fuglearter og over 350 tresorter. Queen Elizabeth National Park har i tillegg også de fleste kjent afrikanske dyreartene i tillegg til de spesielle treklatrende løvene.

  Måltider
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 6:

  SAFARI OG BÅTTUR PÅ KAZINGA-KANALEN

  Denne formiddagen bruker dere på safariopplevelse. På ettermiddagen blir det båttur på Kazingakanalen som deler parken i to. På denne turen vil dere ha stor sjanse til å se et rikt dyreliv på sandbankene og ute i selve kanalen. Det er rike populasjoner av elefanter, bøffel og flodhester som oppsøker dette miljøet. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 
 • Dag 7:

  SJIMPANSESPORING

  Etter frokost setter dere kursen mot Kibale Forest National Park, og på ettermiddagen oppsøker dere en familiegruppe av sjimpanse i Kyambura Game Reserve. Sjansen til å få se sjimpanse er så og si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor sjimpansene befinner seg. Dagens tur blir på 3 til 5 timer, alt etter hvor sjimpansene oppholder seg. På selve sporingen er det stor sjanse til å se svarte og hvite colobusaper, røde-hale-aper og den grå kinnede mangabey-apen i tillegg til et rikt fugleliv. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj fra lodgen som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag.

  På ettermiddagen blir det båttur på Kazingakanalen som deler parken i to. På denne turen vil dere ha stor sjanse til å se et rikt dyreliv på sandbankene og ute i selve kanalen. Det er rike populasjoner av elefanter, bøffel og flodhester som oppsøker dette miljøet. 

  Litt om sjimpanse og sjimpansesporing:
  Sjimpanse er sosiale aper som lever i stabile familiegrupper på 10-100 dyr ledet av en dominant hann som kan bli opp til 75 kg og en levealder på ca. 40 år. På selve sporingen deltar man i en gruppe på maksimalt 6 personer som får besøke en vil familiegruppe som er tilvendt kontakt med mennesker, såkalt habituerte sjimpanser. Å besøke en sjimpansefamilie er en risiko for overføring av sykdommer. Derfor får man normalt ikke lov til å delta på sporing dersom man har en infeksjon i kroppen, eller er åpenbart syk eller forkjølet.

  For å spore sjimpanse, må du ha en lisens, dette er ordnet av oss. Før man begynner sporingen, har man et møte med guiden kl. 08:00 som orienterer om sjimpansefamilien og om regler man må holde seg til. Sporingen avsluttes kl. 15:00 Dere får oppholde dere samme med sjimpansene 1 time og holde en avstand på 5 meter. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 8:

  TIL NILEN

  Etter frokost blir dere kjørt til Kasese og flyr tilbake til Entebbe Airport. Fra Entebbe blir dere kjørt til Lemala Wildwaters Lodge, på veien besøker dere Nilens kilde i Jinja.

  Kjøretid Resort til Kasese: 50 minutter
  Avstand: 40 km
  Flytid med AeroLink  Kasese til Entebbe: 09:45 - 11.25 eller 14:55 - 15:55
  Kjøretid Entebbe - Wildwaters Lodge: 2 timer og 50 minutter
  Avstand: 129 km

  Mer om Lemala Wildwaters Lodge:
  Lemala Wildwaters Lodge ligger spektakulært til på en liten øy midt i Nilen, i hjertet av Wildwaters Reserve, en gruppe små øyer i Nilen. Denne delen av Nilen kalles Victorianilen. Lodgen er midtpunktet for et bevaringsinitiativ som tar sikte på å beskytte dette uberørte elvemiljøet for fremtidige generasjoner, blant annet ved å sørge for at lokalsamfunnet får direkte utbytte av turismen, og beskyttelse av disse vakre, skogkledde øyene. Alle rom har privat uteplass og utsikt over Nilen. Her sovner du til drønnet fra Nilens fossefall, og våkner til fuglekvitter fra hundrevis av fuglearter.

  Rimeligere alternativ:
  Jinja Nile Resort
  - resort som tilbyr flere aktiviteter
  Kalagala Falls Tented Camp - hytter og telt på fastlandet like ved Wildwaters Lodge
  2 Friends Jinja - Trivelig gjestehus sentralt i Jinja
  The Container Haus - nydelig containerhus i utkanten av byen

  Fortell oss gjerne hvilket overnattingssted dere ønsker i henvendelsen.

  Måltider 
  Denne dagen er frokost og middag inkludert 

 • Dag 9-10:

  AVSLAPPENDE DAGER VED NILEN

  Dere slapper av på hotellet og bli med på spennende utflukter for å oppleve det området har å by på. 

  Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
  Rafting
  Familierafting
  Zipline
  Kajak
  Paddleboard
  Ridetur
  Båttur til Nilens kilde
  Fiske
  River Ride Quad Biking
  Spabehandlinger

  Måltider 
  Disse dagene er alle måltider inkludert

 • Dag 11:

  HJEMREISE

  4 timer før flyavgang blir dere kjørt ut til flyplassen for deres hjemreise. Sjåføren kjører dere trygt til Flyplassen i Entebbe. God tur hjem!

  Kjøretid Wildwaters Lodge - Entebbe: 2 timer og 50 minutter
  Avstand: 129 km

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

   

 • Dag 12:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner. Takk for turen og velkommen tilbake til oss.

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Uganda og Rwanda

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Uganda og Tanzania
Destinasjoner: Entebbe, Bwindi Forest nasjonalpark, Queen Elizabeth National Park  & Mafia 
Ankomstflyplass: Entebbe International Airport, Entebbe (EBB)
Hjemreiseflyplass: Abeid Amani Karume Internationale Airport, Zanzibar (ZNZ)

OM BWINDI IMPENETRABLE NATIONAL PARK 

Bwindi Impenetrable National Park er 321 km2
Høyde over havet, fra 1160 m.o.h til 2.607 m.o.h
Verdensarvstatus, UNESCO siden 1994
Avstand fra Entebbe internasjonale flyplass: 470km
Kjøretid fra Entebbe internasjonale flyplass: Ca. 9 timer
Flytid fra Entebbe til Kihihi nær Bwindi ca. 1 time 50minutter, daglige avganger

Kjent for
Et av de siste områdene der fjellgorillaen har tilhold, ca. 400 individer av verdenenes bestand på ca. 800 individer.
Et av de rikeste økosystemer med størst artsmangfold i verden

Bwindi Impenetrable National Park ligger i sørvestlige Uganda på kanten av Rift Valley. Den spesielle topografien skaper et spesielt gunstig klima som grunnlag for et biologisk mangfoldige som er unikt. Her finnes over 400 plantearter i denne "ugjennomtrengelige skogen" som er hjemmet for de sjeldne kjempe apene, fjellgorillaen - omtrent halvparten av verdens bestanden som  inkludert flere habituerte grupper, som kan spores.

Bwindi er også hjemmet til ytterligere 120 pattedyr, inkludert flere primater, som bavianer og sjimpanser, samt elefanter og antiloper. Det er også rundt 350 fuglearter som har tilhold i skogen, inkludert 23 Albertine Rift-endemiske arter. Endemiske arter, betyr at de bare hat tilhold akkurat her i svært begrenset område. 

OM QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Queen Elizabeth National Parker 1.978 km2
Høyde over havet, fra 910 m.o.h til 1.350 m.o.h
Avstand fra Entebbe internasjonale flyplass: 400km
Kjøretid fra Entebbe internasjonale flyplass: Ca. 8 timer
Flytid fra Entebbe til Kasese ca. 1 time, daglige avganger

Kjent for
De store sjøene med et svært variert økosystem Tilhold for de sjelden sjimpansene og Uganda kob.
Et av de rikeste økosystemer med størst artsmangfold i verden

Queen Elizabeth National Parker ligger i sørvestlige Uganda på kanten av Rift Valley. Den spesielle topografien skaper et spesielt gunstig klima som grunnlag for et biologisk mangfoldige som er unikt. Parken består av regnskog, savanne og store vannsystemer med den kjente Kazinga kanalen. Parken har det høgeste biologiske mangfoldet i verden med over 600 fuglearter.

På Kazinga kanalen sine banker er det lett å observere flodhester, bøffel og elefanter. På de endeløse Ishasha slettene med fikentrær har løvene og er klar for jakt på de sjelden Uganda kob.

I Kyambura Game Reserve som er en del av Queen Elizabeth kan de sjeldne sjimpansene spores

Vilkår
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår
Man må være fylt 15 år for å kunne delta på gorillatrekking. 

Flybilletter
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere står fritt til å bestille flybilletter selv om dere ønsker det. Er det ønskelig at Topp Afrika booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen. 

FØR AVREISE

Reisegarantifondet:
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår:
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre vilkår nøye.

Betaling av reisen:
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet.

Pass:
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjon og reiseråd:
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring:
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings og reise forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Valuta:
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Ugandiske myndigheter aksepterer kun dollar som er i god stand og som er fra 2006 eller nyere. 

Reiseregistrering:
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

Informasjon om flyreisen
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere kan bestille flybilletter selv. Er det ønskelig at Topp Afrika booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Bagasje på fly
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly småfly innenriks må man pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.
Vanligvis gjelder 15 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger

Visum
Nordmenn som besøker Uganda må søke om e-visum i forkant av innreise. Søknaden må legges inn i portalen Uganda Electronic Visa/Permit Application System på internett minst fem arbeidsdager før innreise til Uganda. Kontakt Ugandas ambassade i København for mer informasjon. Visum blir gitt for én måned og koster USD 50. Ved innreis til Tanzania er det enklet å søke visum ved grensepassering eller ved ankomst på flyplasseene. Visum til Tanzania blir gitt for 3 måneder og koster USD 50.

Transport på safari
Deres private guide vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør. Under hele safarien vil dere ha tilgang til deres private safaribil og sjåfør. Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie og venner. 
Bilene vi bruker er Toyota Hiace, Nissan Urvan og Toyota Land Cruiser. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører. 

Sikkerhet
Topp Afrika, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.
Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.
De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Tips
Tips er endel av kulturen i Uganda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. 
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tipsen blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

Språk
De offisielle språkene i Uganda er engelsk, luganda og swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. De offisielle språkene i Tanzania er engelsk og swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

Lokale skikker og bekleding
Den jevne ugander oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en kenyaner, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Som turist er det følgelig viktig å være klar over at deler av fastlandet muslimsk samfunn. Turister bør være nøye med å følge kleskode og unngå å nyte alkohol andre steder enn på restauranter som har tillatelse til å servere alkohol. Spesielle forholdsregler bør tas under Ramadan. Når man beveger seg på offentlige steder, bør kvinner alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Klima
Klima er tropisk med temperaturer på 22 til 30 grader celsius. Det er to regntider, den store regntiden er fra slutten av mars til ut mai. Den korte reintiden er hovedsakelig i måneden november. April er absolutt den måneden med mest regn. Perioden mellom desember til februar, og juni til august er hovedsakelig tørr, men det kan komme korte regnskurer også i de tørre periodene. Spesielt Uganda kan ha flere dager med regn gjennom hele året, det er dette som gjør Uganda så frodig 

Elektrisitet
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. 
Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. 
De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 
Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører. 

Mobildekning
GSM-dekningen er relativt god. De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Innførselsbestemmelser til Norge
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Norsk Ambassade
Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala. 

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Torsdag kl. 07:30 - 15:30
Fredag: kl 07:30 - 13:00

Besøksadresse
Royal Norwegian Embassy
Plot 18B Akii-Bua Road, Nakasero

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O.Box. 22770,
Kampala, Uganda

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +256 417 11 2000 eller +47 23 95 76 00 
Epost: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: www.norway.go.ug

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (sms) til denne mobilen. 

Norsk Ambasade
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. 

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Post addresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00
Fax: +255 22 2163199
Epost: emb.daressalaam@mfa.no
Hjemmeside: www.norway.go.tz

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (sms) til denne mobilen. 

NYTTIGE ADRESSER
Reisegarantifondet
Vaksine
Reiseregistrering
Toll
Væroversikt
UDs reiseinformasjon

VÅRE REISEVILKÅR
Reisevilkår

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
   
 • DERES SAFARIKJØRETØY, TOYOTA HIACE

  Toyota Hiace har følgende utstyr:
  - 8 seter
  - Sikkerhetsbelter til alle setene, 2 punkt bak og 3 punkt foran
  - Safariluke for maksimalt utbytte under safarikjøring 

  Deres bil kan ha avvikende farge i forhold til bildet. Nissan Urvan kan også bli benyttet.

 • OPPGRADER TIL TOYOTA LAND CRUISER

  Toyota Land Cruiser har følgende utstyr:
  - 4WD
  - 8 seter
  - Sikkerhetsbelter til alle setene, 2 punkt bak og 3 punkt foran
  - Kjøleboks for oppbevaring av drikke
  - Lademulighet for mobil, nettbrett, pc og fotoapparat til alle setene
  - Safariluke for maksimalt utbytte under safarikjøring også safariluke for setene foran

  Bilen kan ha avvikende farge i forhold til bildet.  

  Pris for oppgradering til Toyota Land Cruiser vil variere ut fra antall personer. Spør oss om pris.