I Simbas fotspor - Aktiv familiesafari

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Deres reise starter fra flyplassen nærmest deres bosted. Vi vil i alle tilfeller bestille en gjennomgående billett, dette betyr at når du har sjekket inn går bagasjen helt frem til endelig destinasjon. 

  Dere flyr til Oslo med SAS og fra Oslo går reisen videre til Nairobi med Star Alliance Ethiopian Airlines. 

  Reiserute fra Norge: 
  Dere flyr med SAS fra din nærmeste flyplass til Oslo. 
  Oslo - Addis Abeba      18:20 - 05:20  ET 715 
  Addis Abeba - Nairobi  08:15 - 10:25   ET 302  

  Fra byer som Oslo, Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim kan vi også gi pris på billetter med KLM.

  Foretrekker du andre flyselskap kan du informere oss om det i henvendelsen og vi vil tilrettelegge for deres ønsker. 

 • Dag 2:

  ANKOMST KENYA - VIDERE TIL AMBOSELI

  Dere ankommer Nairobi (NBO), kjøper visum 50 US$ og etter at bagasjen er hentet blir dere møtt av vår flyplassrepresentant og deres private sjåfør som skal være med dere på deres safari. 

  Dere kjører til Amboseli National Park og sjekker inn på Kibo Safari Camp, som ligger vakkert til med utsikt over Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell. Etter en smakfull lunsj drar dere ut på ettermiddagssafari.

  Amboseli National Park ligger sør for Nairobi, og består av en tørr, gammel sjøbunn og skjøre gressletter med lapper av akasieskog. I det sørlige området er en rekke steinete vulkaniske åser, og rundt sumpene Ol Kenya, Ol Tukai og Enkongo Narok er vegetasjonen frodig med gulbarkede akasier og phoenix-palmer.

  Kronet av Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, er Amboseli National Park en av Kenyas mest populære parker. Navnet "Amboseli" kommer fra et maasai-ord som betyr "salt støv", og det er et av de beste stedene i Afrika for å se store flokker av elefanter. 

  Avstand Nairobi – Amboseli: 240 km
  Effektiv kjøretid: ca 4.5 timer

  Måltider:
  Denne dagen er lunsj og middag inkludert.

 • Dag 3:

  KILIMANJAROREGIONEN - INSPIRERT AV "LIVETS SIRKEL"

  Filmens åpningsscene viser tre av Afrikas mest bemerkelsesverdige landskap; fugler flyr over Victoria Falls, pattedyr marsjerer over Okavango Delta, og elefanter streifer under den snødekte vulkanske toppen av Mount Kilimanjaro. De to første scenene er egentlig lenger sør i Afrika, langt fra landskapet som Pride Lands i filmen er basert på. Men ved første øyekast på Kilimanjaro forstår dere at dere er på rett sted -  det er få steder som er en bedre introduksjon til Afrikas underverk!

  I dag skal dere på safari i Amboseli Nasjonalpark som er kjent for store bestanddeler av elefanter, men dere kommer også til å se flere av de kjente safaridyrene som giraffer, sebraer, hyener og flodhester.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 4:

  TIL LAKE NAIVASHA, VIA NAIROBI

  I dag skal dere forflytte dere til Lake Naivasha. På veien stopper dere innom Carnivore Restaurant i Nairobi og spiser lunsj. 

  Lake Naivasha er en av ferskvannsjøene som ligger i Rift Valley. Det er veldig lett å forestille seg at dette var innsjøen der Simba så en visjon om sin far.

  Ved Lake Naivasha benytter vi vakre Lake Naivasha Sopa Resort, her kan dere gå sammen med giraffer, sebraer, vannbukker og apekatter i hagen. Om kvelden kommer flodhestene opp av vannet for å spise, og du kan se dem fra rommet ditt.

  Avstand Amboseli – Lake Naivasha: 330 km
  Effektiv kjøretid: ca 6.5 timer

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 5:

  SYKKELSAFARI I HELL'S GATE, PARKEN SOM INSPIRERTE FILMSKAPERNE

  For å komme så nært som mulig, utforsker dere i dag til fots og på sykkel. Å sykle forbi en sebraflokk eller et tårn av giraffer, og være så nær at du føler at du kan ta på dyrene (selv om dette ikke anbefales, da vil dyrene løpe raskt bort) er en helt unik opplevelse. Nærmer du deg forsiktig og stille, kan du være bare to eller tre meter unna. En ny karakter fra filmen blir også funnet her -  Rafiki (som betyr venn på swahili). I filmen er han en blanding av bavian og svart og hvit colobusape, en vennlig og lattermild fyr med en skamløs holdning. I Hell's Gate vil du se begge artene og se hvordan de valgte de beste egenskapene fra de to dyrene for å skape Rafiki. Kanskje ser dere også Pride Rock blant de vakre steinformasjonene i parken.

  Etter sykkeltur og lunsj er det tid for båtsafari på sjøen som er kjent for sitt yrende fugleliv og dere får sett mange flodhester i vannet. 

  Et team av animatører baserte seg i Hell's Gate National Park i tre uker for å studere dyrenes bevegelser før de lagte Løvenes Konge. Du har bare en dag, men nærheten til dyrelivet avslører raskt hvorfor denne parken ble valgt. Det er ingen løver eller leoparder her. Heller ikke elefanter. Dere ser dyr som gnu, sebra, giraff, bøffel og gaseller streifende på de vakre slettene, i tillegg til et surrealistisk antall apekatter og bavianer. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

   

 • Dag 6:

  FAMILIESAFARI PÅ SAVANNEN

  Etter en tidlig frokost setter dere kursen mot majestetiske Masai Mara. Det er vanskelig å finne en vinkel som ikke ligner Pride Lands, og snart skjønner du at alt det som lyset berører er nå ditt rike. Dette gigantiske landskapet byr hele tiden på nye safariscener; en leopard gjemmer seg i grenene av et akasietre, flodhester gjesper i vannhullet, giraffer løper forbi med åpenbar eleganse, og store mengder av gnu vandrer over slettene. Dere ankommer lodgen til lunsj.

  I løpet av safarien får dere også mulighet til å lære litt swahili. Simba betyr løve, Pumba kan oversettes som vortesvin, Mufasa betyr konge, og Shenzi (navnet på sjefshyenen) oversettes som en blanding av barbarisk og grov. 

  Safarien er fleksibel disse dagene. Velg morgen- og ettermiddagssafari, eller heldagssafari med pikniklunsj.

  Vår mest brukte camp er Masai Mara Basecamp som ligger ved Talek River. Herfra er det kort vei inn i parken og nærmere dyreopplevelsene kommer man ikke! 

  Sjekk også ut våre andre lodger og camper i Masai Mara. Trykk her

  Avstand ​Lake Naivasha – Masai Mara: 235 km
  Effektiv kjøretid: ca 5 timer

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 7:

  HAKUNA MATATA I MASAI MARA

  Da Simba ble forvist fra Pride Lands, møter han et vortesvin og en surikat. Sammen synger de om Hakuna Matata, et flott uttrykk for et problemfritt liv. Denne setningen kommer direkte fra swahili og brukes ofte av lokalbefolkningen for å si "ingen bekymringer." Dette hakuna matata-landskapet er en idyllisk introduksjon til afrikansk safari, og her møter dere et stort mangfold av dyr.

  Simba og hans to nye venner bor i en bekymringsfri verden som minner om Masai Mara. I skogen bor det gigantiske elefanter, de stolte støttennene stiger over øynene til en pensjonert patriark, flodhester tramper over gresset, sebraer og bøfler samles på de store slettene, og løver ligger og sover i skyggen av et tre.

  Tilleggsaktiviteter i Masai Mara
  Besøke masailandsby - inkludert i programmet

  Sjåføren tar dere med til en av masailandsbyene hvor dere får lære mer om masaienes levemåte og historie
  Ballongsafari med champagnefrokost - 4.500,- per person, 3.100,- for barn under 12 år:
  Utflukten varer rundt 4 timer, fly rundt 1 time med ballong og nyt en god frokost på savannen.
  Gåsafari med lokal masai - fra 260,- per person, barn under 12 år kan ikke delta: 
  Vandre over slettene med en masai som viser små kryp, medisinplanter og spesielle steder.
  Bushdinner - fra 350 per person, uansett alder: 
  Nyt en bedre middag under stjernehimmelen. 

  Måltider:
  Disse dagene er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 8:

  TIL NAIROBI

  Etter en tidlig morgensafari, pakker dere i bilen og kjører mot Nairobi hvor dere sjekker inn på Sarova Panafric Hotel Nairobi. På veien stopper dere på kanten av Rift Valley og nyter den flotte utsikten. På ettermiddagen kan dere slappe av ved bassenget på hotellet.

  Det er mulighet for å fly fra Masai Mara til Nairobi. Flyturen tar ca 1 time og 15 minutter. Ønsker dere å fly til Nairobi vil det være et pristillegg på 210 US$ per person 

  Avstand ​Masai Mara – Nairobi: 280 km
  Effektiv kjøretid: ca 5.5 timer

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert.

 • Dag 9:

  BESØKE GIRAFFENE OG ELEFANTENE SOM KUNNE HA VÆRT STATISTER

  I dag får dere komme nær giraffer og elefanter. Først besøker dere elefantbarnehjemmet hvor dere ser når elefantkalvene bli matet og leker i søla. Etterpå går turen til giraffsenteret hvor dere møter Rothschild-giraffer som blir rehabilitert her. Giraffene spiser direkte fra hånden din!

  Lunsjen nytes i Karen Blixen Coffee Garden, før avreise til flyplassen i Nairobi for retur tilbake til Europa og Norge. 

  Denne turen kan lett kombineres med strandferie i Malindi, Mombasa, Zanzibar, Mafia og mange flere steder.

  Reiserute fra Nairobi:
  Nairobi - Addis Abeba      17:45 - 19:40    ET 305 
  Addis Abeba - Oslo          23:40 - 07:45  ET 714 

  Flyr du til Oslo, Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim kan vi også gi pris på billetter med KLM.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost og lunsj inkludert.

 • Dag 10:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere sent vil glemme. 
  Fra Oslo går flyet videre til flyplassen nærmest ditt hjem. 

  Takk for turen og velkommen tilbake!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 eller +47 984 89 199 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Kenya

Kontaktinformasjon under reisen
Topp Afrika tilgjengelig 24/7 på telefon +47 994 38 761 og +47 984 89 199 når du er på reise.
SMS vil ikke bli besvart.
E-post til info@toppafrika.no og kommentarer på «Minside» blir besvart i arbeidstiden mandag - fredag 09:00 – 16:00.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Sammen med bookingbekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Er Topp Afrika AS ansvarlig for flybilletter vil kostnaden faktureres på samme faktura som depositumet. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med bookingbekreftelsen.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VISUM
Topp Afrika anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Kenya. Visumsøknad får man tildelt på flyet eller ved ankomst på flyplassene og på grensestasjonen. Kostnad for visum er 50 US$ (per 01. januar 2019) Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise. 

Det er også mulig å søke om visum på nett. Dette må gjøres i god tid før avreise, og det er ingen garanti for at søknaden blir godkjent i tide. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise. 

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine
 • G: Gulfebervaksine
 • Medikamentell profylakse mot malaria

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reise forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 m.o.h må du sjekke om din forsikring er dekkende. Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar.

Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

TRANSPORT
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.
Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie og venner.

Bilene vi bruker i Kenya er 8 seters Toyota Hiace med 2 hjulsdrift, 8 seters Nissan Urvan med 2 hjursdrift og 8 seter 4WD Toyota Land Cruiser. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet.
Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Kenya. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 US$ per person per dag.

BETALING LOKALT
Valutaen i Kenya heter shilling (KES). 1 norsk krone er per 01. januar 2019 verdt 12,4 kenyashilling. Trykk her for oppdatert kurs
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start. I byene kan en ta ut shilling med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%. Amerikanske dollar er også mulig å bruke som betaling. En god hovedregel er å betale i den valutaen prisen er oppgitt i. Ved bruk av annen valuta blir det ofte brukt en dårlig vekslingskurs.

SPRÅK
De offisielle språkene i Kenya er engelsk og  swhaili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 40 stammespråk i Kenya.

LOKALE SKIKKER OG BEKLEDNING
Den jevne kenyaner oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en kenyaner, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Som turist er det følgelig viktig å være klar over at store deler av kystområdene er muslimske samfunn. Turister bør være nøye med å følge kleskode og unngå å nyte alkohol andre steder enn på restauranter som har tillatelse til å servere alkohol. Spesielle forholdsregler bør tas under Ramadan. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

KLIMA
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner. Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.
På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer.  Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima.
Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Kenya; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Kenya er relativt god. De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASSADE
Den norske ambassaden i Kenya ligger i landets hovedstad, Nairobi. 

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +254 20 425 1000 eller +47 23 95 76 00 
Epost: emb.nairobi@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/kenya/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (sms) til denne mobilen.

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Det er forbud mot plastposer i Kenya. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Vi anbefaler å pakke i bag eller sekk, dette er mest praktisk i safaribilen og på innenriksfly.
 

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesejakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank
Drikkeflasker
 
 • DERES SAFARIKJØRETØY, TOYOTA HIACE

  Dere møter deres dyktige sjåfør ved ankomst Kenya, sjåføren er også deres private guide. I nasjonalparkene bestemmer dere selv hvor lenge dere ønsker dagens safari aktivitet i samråd med sjåfør. Lovlig safarikjøring i nasjonalparkene mellom kl. 06:30 til 18:30.

  Toyota Hiace har følgende utstyr:
  - 8 seter
  - Sikkerhetsbelter til alle setene, 2 punkt bak og 3 punkt foran
  - Safariluke for maksimalt utbytte under safarikjøring 

  Deres bil kan ha avvikende farge i forhold til bildet. Nissan Urvan kan også bli benyttet.

 • OPPGRADER TIL TOYOTA LAND CRUISER

  Toyota Land Cruiser har følgende utstyr:
  - 4WD
  - 8 seter
  - Sikkerhetsbelter til alle setene, 2 punkt bak og 3 punkt foran
  - Kjøleboks for oppbevaring av drikke
  - Lademulighet for mobil, nettbrett, pc og fotoapparat til alle setene
  - Safariluke for maksimalt utbytte under safarikjøring også safariluke for setene foran

  Bilen kan ha avvikende farge i forhold til bildet.  

  Pris for oppgradering til Toyota Land Cruiser vil variere ut fra antall personer i gruppen. Spør oss om pris.