Botswana

Botswana er et spennende og fascinerende land med en rik historie. Botswana ble uavhengig i 1966 og var tidligere et britisk protektorat. Siden uavhengigheten har landets økonomi vokst, mye takket være landets rike forekomster av diamanter. Botswanas turistindustri er hovedsakelig rettet mot en mer eksklusiv del av safariturismen, dette betyr at det i de fleste tilfeller vil være dyrere å velge en safaritur til Botswana. Positive effekter av dette er at det fører til en mer miljøvennlig og småskala turisme.

Dette fredelige landet, med få innbyggere, store ørkenareal og store våtmarksområder med en fantastisk omskiftende natur. Kalahariørkenen på grensen til Namibia dekker store deler av de vestlige landområdene. Okavangodeltaet i nord dekker også store landområder.

I fjellene rundt byen Huambo i Angola faller det store mengder regn om høsten. Dette regnet følger elven Cubango sørøstover gjennom Angola til den kommer til Botswana og får navnet Okavango. Her åpner landskapet seg, det blir flatt og elven forgrener seg og gir liv til hele dette kjempeområdet, Okavangodeltaet.

Dette underverket må oppleves! Her kan du gå tørrskodd i perioder av året eller fiske fra båt andre perioder av året. Større naturforandringer finnes ikke.

Bli med oss til Botswana! Vi skreddersyr din tur!