Campingsafari i Botswana

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST BOTSWANA

  Ved ankomst på Maun lufthavn blir dere ønsket velkommen av vår lokale representant. Dere blir kjørt til lodgen hvor dere kan slappe av etter en lang flytur. Maun er safarihovedstaden i Botswana, og mange av landets safarireiser starter her. Lad batteriene og gjør dere klare til morgendagens eventyr.

  Lodge: Mokoro Lodge

 • Dag 3:

  SAFARI I OKAVANGODELTAET

  Frokost serveres på lodgen, før reisen starter mot Okavango. Dere bor i et område som heter Khwai, kjent for sitt rike dyreliv. I løpet av de dagene derel tilbringer i Okavango Delta vil dere oppleve fantastiske safarier. Okavango Delta er på UNESCOs verdensarvliste og huser elefanter, bøfler, løver, flodhester, sebraer og til og med den afrikanske villhunden. Området rundt deltaet er et populært tilholdssted for leoparden og andre sjeldne dyr.

  Mer om Mobile Camping:
  Å dra på safari og bo i en mobil leir er virkelig den ultimate måten å oppleve den afrikanske bushen på. Bare teltduken skiller deg fra naturen, noe som også gjør nærheten til villmarken slående. Det føles ofte som om man blir ett med naturen, dufter og lyder blir merkbare. Mobile Camping betyr også at man påvirker naturen minimalt. Teltene er ikke permanente, men settes opp midlertidig, teltene er bevegelige og satt opp på private campingplasser i henhold til hvordan din spesifikke rute ser ut. Når du drar på safari og bor på en mobil leir hos oss er det også en helt privat opplevelse. Bare du, familien eller din gruppe bor i leiren. Under din campingsafari er du i trygge hender. Safarien din ledes av guiden din, og med på ekspedisjonen er også en kokk og hans assistent.

  I våre telt sover du i feltsenger. På baksiden av teltet er det bøttedusj og komposttoalett. Komforten er enklere enn om man bor i en permanent teltlodge, men naturopplevelsen er ubeskrivelig!

  Camp: Mobile Camping

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 4:

  SAFARI I OKAVANGODELTAET

  Dagens eventyr starter tidlig på morgenen, etter en kopp kaffe eller te drar dere ut på dagens første game drive. Okavango Delta byr på et vakkert landskap som består av skoger, laguner, bekker og øyer. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr. Dere kommer tilbake til leiren til frokost. Nyt noen stille timer på leiren. På ettermiddagen venter en safari i parken igjen.

  Camp: Mobile Camping

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 5:

  SAFARI I SAVUTI

  Tidlig på morgenen starter reisen mot Savuti. Reisen går gjennom urørte villmarksområder med flotte muligheter til å se dyr under reisen. Dere spiser lunsj underveis. Vel framme på campen kan dere slappe av og gjøre dere klare for ettermiddagssafari. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr. Dere kommer tilbake til campen i skumringen. Kvelden avsluttes rundt bålet under den afrikanske stjernehimmelen.

  Camp: Mobile Camping

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 6:

  SAFARI I SAVUTI

  I det solen stiger over Savuti er dere ute på hjul. Dyrene er vanligvis mest aktive om morgenen og det å være tidlig ute øker sjansene for å se de store kattene. Savuti er kjent for at løvene i området liker å jakte på giraffer og elefanter. I Savuti har man mulighet til å se gepard, leopard, gnu, sebra, sjiraff, antilope, bøffel, flodhest og krokodille, samt mange forskjellige fuglearter. Etter en spennende morgensafari, kommer dere tilbake til campen for en sen frokost. Det er en ubeskrivelig opplevelse å være ute i villmarken. Etter lunsj er det tid for nok en spennende safari, i Savuti vet man aldri hva som kan skje. Kvelden avsluttes nok en gang rundt bålet.

  Camp: Mobile Camping

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 7:

  TIL CHOBE NASJONALPARK

  I dag fortsetter reisen nordover til Chobe nasjonalpark hvor dere bor vakkert ved bredden av Chobeelven. Parken er Botswanas nest største park og har en av de største elefantbestandene i verden med rundt 120 000 elefanter. Vel framme drar dere på safari langs elvebredden, her kan man se flodhester ligge i vannet og dyr som kommer til elvebredden for å drikke.

  Camp: Mobile Camping

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 8:

  SAFARI I CHOBE NASJONALPARK

  Dagen består av morgen- og ettermiddagssafari i Chobe National Park. Chobe byr på fantastiske safarimuligheter! Geografisk grenser området mot Namibia, Zimbabwe og Zambia. Det er over 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter i parken.

  Camp: Mobile Camping

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 9:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

  I god tid før flyavgang er det avreise fra lodgen og dere blir kjørt til flyplassen i Victoria Falls for retur til Europa. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 10:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere ikke vil glemme!

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss.

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Botswana

INFORMASJON OM TUREN

Reisemål: Botswana
Destinasjoner: Maun, Okavangodeltaet, Savuti, & Chobe National Park
Ankomstflyplass: Maun International Airport (MUB)
Hjemreiseflyplass: Victoria Falls International Airport (VFA)

Flybilletter
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at det er mulig å bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får du først en reservasjon for flyet ditt, der du kan se reiseruten din. Du er ansvarlig for å kontrollere at alle navnene er inkludert, og at navnene er stavet i henhold til passet. Vi bruker elektroniske flybilletter som du skriver ut selv. På flyplassen skriver du ut boardingkort

Avstander:
Dag 3: Maun - Okavangodeltaet ca 4 timers bilreise
Dag 5: Okavangodeltaet - Savuti ca 5 timers bilreise
Dag 7: Savuti - Chobe National Park - ca 7 timers bilreise

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS OG VISUM
Sjekk passet ditt for skader før avreise. Det kan være lurt å ha med kopi av passet på reisen.

Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter den siste dagen av reisen. Det må være minst to blanke sider i passet ditt for inn- og utstempel. Det er også et krav om å presentere en returbillett.  Ved ankomst kjøper man et 90-dagers innreisevisum for 30 USD.

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv. På flyplassen skriver dere ut boardingkort.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen. 

INTERNASJONALT FØRERKORT
Krav til internasjonalt førerkort ved bruk av leiebil

BAGASJE OG VEKT
Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Hvis du flyr innenlands under reisen i Botswana, ber vi deg være ekstra oppmerksom, da vekten kan avvike fra den internasjonale flyvningen din. For spørsmål eller uklarheter angående bagasje, vennligst kontakt oss.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

VALUTA
Valutaen i Botswana er Pula. I Botswana er det mulig å betale og ta ut kontanter med kort. I Botswana er det vanlig å bruke amerikanske dollar til tips og betalinger.

MAT OG DRIKKE
Hvilke måltider som er inkludert i reisen står spesifisert i dag-til-dag-programmet.

De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TRANSPORT
Deres private sjåfør vil stå med navneskilt i/utenfor ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 US$ per person per dag. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

BEKLEDNING
Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

SPRÅK
De offisielle språkene i Botswana er engelsk og setswana.

KLIMA
Klimaet i Botswana er subtropisk med temperaturer opp til 40 ° C om sommeren (desember - mars). Om vinteren kan nattemperaturen derimot komme under null noen steder. Nedbøren varierer avhengig av hvor i landet du er, og faller hovedsakelig i perioden november til mars.

ELEKTRISITET
Adapter er nødvendig

MOBILDEKNING
Mobiltelefoni har økt BNP i flere afrikanske land, noe som også betyr at det satses på å utvide mobilnettet. Dekningen på safari kan variere veldig avhengig av hvor du er og hvilken mobiloperatør du har. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASSADE
Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho. Ambassaden fremmer norske interesser, politiske og økonomiske målsettinger, og tilbyr konsulære tjenester til norske borgere. Det norske samarbeidet med Sør-Afrika er et partnerskap som er basert på felles politiske prioriteringer.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Nedenfor er det listet opp en veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. 

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

Når det gjelder klimaet i Sør-Afrika så er vintermånedene juni - august, så det er da ekstra viktig å ha med seg klær til kalde dager og kvelder.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank