Cape Town & Namibia

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST CAPE TOWN

  Vel fremme i Cape Town blir dere møtt av vår lokale representant som tar dere med til hotellet som ligger i nærheten av waterfront. 

  Det er mye å oppleve i Cape Town området. Sentrum av Cape Town: V&A Waterfront, Green Square Market og å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Middag på en av de mange sjømatrestaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale. 

  Hotell: City Lodge Victoria & Alfred

  Vil dere se flere av våre favoritthotell i Cape Town? Klikk her.

 • Dag 3:

  TABLE MOUNTAIN MED TAUBANE

  Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear's Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Fjellet er kjent for sin rike flora, og er fredet da det inngår som en del av Cape Peninsula National Park. Det skal være 1470 ulike plantevekster på fjellet, hvorav mange av artene kun finnes her i området. På fjellet finnes også mange ulike dyrearter, blant annet klippegrevlingen. 

  Dere velger selv om dere vil gå opp, eller å ta taubanen. Table Mountain, som er erklært som et av de verdens syv underverker, tilbyr panoramautsikt over Mother City, Atlanterhavet og Robben Island.

  Hotell: City Lodge Victoria & Alfred

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 4:

  KAPP DET GODE HÅP

  Heldagsutflukt til Kapp det Gode Håp er et must for alle som besøker Cape Town. Det blir en naturskjønn kjøretur langs Atlanterhavet , med en utrolig vakker kystlinje med fjell, strender og koselige landsbyer. Dere får utforske Boulder's Beach med pingviner og Camps Bay, Sør-Afrikas mest berømte strand.

  Kapp det Gode Håp ligger i naturreservatet Cape of Good Hope, det var utenfor denne kysten at den nederlandske båten Den Flyvende Hollender gikk på grunn og forsvant i 1641, på vei hjem til Europa. Kaptein van Decken ville ikke godta forliset og sver­get på at han skulle seile rundt kappet, om det så ikke ble før dommedag. 

  Hotell: City Lodge Victoria & Alfred

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 5:

  FRIDAG I CAPE TOWN

  Nyt fantastiske Cape Town! Byen byr på flott arkitektur, natur, utflukter og historiske steder. Vandre rundt i gatene, spis et godt måltid og nyt atmosfæren. 

  Forslag til utflukter:
  Robben Island
  Franschhoek Wine Tram
  Zeitz Museum of Contemporary Arts
  Dagsutflukt til vindistriktet
  Historisk byrundtur med guide
  Haidykking
  Two Ocean Aquarium
  Besøke Township med guide
  Helikoptertur over byen

  Hotell: City Lodge Victoria & Alfred

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 6:

  FLY TIL WINDHOEK, VIDERE TIL KALAHARI

  I løpet av formiddagen blir dere hentet av sjåføren og kjørt til flyplassen for videre fly til Windhoek. Ved ankomst Windhoek blir dere ønsket varmt velkommen av vår lokale representant og begynner reisen mot Kalahari, som er Afrikas sørligste ørken. Det er en ubeskrivelig opplevelse å kjøre gjennom Namibias tørre og karrige landskap. Dere ankommer overnattingsstedet akkurat i tide til lunsj. Nyt en rolig ettermiddag ved bassenget, med utsikt over et vannhull der dyrene kommer til å drikke. I skumringen drar dere ut på en "game drive" i reservatet. Dagen avsluttes med en sundowner på en av åsene i området, hvor man ser solen gå ned over Kalahariørkenen.

  Lodge: Zebra Kalahari Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 7:

  VANDRING MED BUSHMEN

  Dere spiser tidlig frokost på lodgen før dere starter vandringen med lokale urbefolkningen "bushmen". Dere får lære mer om deres kultur og får et innblikk i hvordan de overlever i ørkenen. Etterpå serveres det frokost på lodgen, før dere fortsetter reisen mot Fish River Canyon. Landskapet er tørt og urørt, veiene i Namibia er ofte lange og rette. Aldri før har uttrykket "det er reisen som er målet" vært så sant. Det er vanskelig ikke å beundre Namibias fantastiske natur og den vakre utsikten. Etter drøye 5 timers kjøretur ankommer dere lodgen og Fish River Canyon, som også er Afrikas største canyon. På Fish River Lodge kan dere slappe av og nyte en rolig ettermiddag med orkesterplass til naturens skuespill.

  Lodge: Fish River Lodge 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 8:

  GUIDET TUR VED FISH RIVER CANYON

  Dagen byr på en guidet utflukt til et av områdets beste utkikksposter. Fish River Canyon er opptil 160 km lang og 27 km bred, med noen steder som er 550 meter dype. Fish River er Namibias lengste elv. Elva har skjært gjennom platåets tørre, steinete og sparsomt bevokste terreng. Nyt en rolig ettermiddag på lodgen, i skumringen drar dere ut på en Sundowner-kjøretur, det er en uslåelig opplevelse å se solen går ned over dette underverket.

  Lodge: Fish River Lodge 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 9:

  SOSSUSVLEI

  I dag setter dere kursen mot de røde sanddynene. Nok en gang skaper Namibias tørre og karrige landskap en nær eksistensiell opplevelse, reisen går gjennom villmark og atter villmark. Etter ca. 6 timer ankommer dere lodgen, som ligger vakkert til ved en fjellkjede. Fra overnattingsstedet ser man ut over ørkenlandskapet med fjellkjeder i det fjerne. Man blir stadig minnet på naturkreftene i varmen. Sossusvleis sanddyner er kjent over hele verden og er kanskje Namibias mest berømte landemerke. Sanddynene i Sossusvlei regnes av mange for å være et av verdens største underverk. Med en drink i hånden ser du solen gå ned over horisonten, naturens skue etterlater ingen uberørt.

  Lodge: Desert Hills Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 10:

  UTFLUKT I SOSSUSVLEI

  Dere starter dagen tidlig for å nå Namib Naukluft park og sanddynene i Sossusvlei så tidlig som mulig. Her møtes den klare blå himmelen og de røde sanddynene, noe som gjør dette til et av Afrikas vakreste underverk og fotografers drøm. De mest berømte sanddynene i området heter Dune 45, Big Daddy, Big Mama. For de av dere som leter etter en tøff utfordring er det muligheter til å inspisere en av disse. Deretter besøker dere Deadvlei hvor Namibias mest fotograferte trær finnes. Dere kommer deretter tilbake til lodgen etter fantastiske opplevelser i Namib Naukluft park.

  Lodge: Desert Hills Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 11:

  OPPDAG SOSSUSVLEI

  Om ønskelig er det mulig å fly i luftballong over sanddynene. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se sanddynene ovenfra. Når man lander, serveres en fin frokost ute i villmarken. Desert Hills tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter, slapp av ved bassenget eller bestill en av aktivitetene som tilbys.

  Lodge: Desert Hills Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 12:

  TILBAKE TIL WINDHOEK

  Etter frokost starter reisen tilbake til Windhoek. Dere kjører til hotellet og nyter den siste kvelden i Namibia.

  Byen er ren, trygg og velorganisert, med en kolonial arv som gjenspeiles i byens mange tyske spisesteder og butikker, og den utbredte bruken av det tyske språket. Windhoek har en interessant blanding av historisk arkitektur og moderne bygninger.

  Hotell: Am Weinberg Boutique Hotel

  Måltider:

  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang kjører dere til flyplassen for retur til Europa. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere ikke vil glemme!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Namibia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Sør Afrika og Namibia
Destinasjoner: Cape Town, Sussusvlei, Fish River Lodge & Windhoek
Ankomstflyplass: Cape Town International Airport (CPT)
Hjemreiseflyplass: Windhoek Hosea Kutako International Airport (WDH)

Avstander:
Dag 1: Cape Town Int. Flyplass - City Lodge Victoria & Alfred = 23 km, asfalt
Dag 2 - 4: Cape Town
Dag 5: City Lodge Victoria & Alfred - Kapp det Gode Håp 73 km, asfalt
Dag 6: City Lodge Victoria & Alfred - Cape Town Int. Flyplass og Windhoek - Zebra Kalahari Lodge = 250 km, asfalt, grus
Dag 7: Fish River Canyon
Dag 8: Fish River Lodge - Desert Hill Lodge = 440 km asfalt, grus
Dag 9: Sossusvlei
Dag 10: Sossusvlei
Dag 11: Desert Hill Lodge - Am Winberg Hotel = 420 km
Dag 12: Windhoek - Hosea Kutako Int. Flyplass = 45 km, asfalt

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS OG VISUM
For reiser til Namibia er det ingen krav om visum for norske borgere. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag, og det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv. På flyplassen skriver dere ut boardingkort.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

HELSE
Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

INTERNASJONALT FØRERKORT
Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste. 

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen. 

BAGASJE OG VEKT
Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Tillatt insjekket bagasje varierer fra flyselskap til flyselskap. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Vær obs dersom du har innenriksflyvninger i Namibia, da tillatt vekt på innsjekket bagasje kan være forskjellig fra internasjonale flyvninger.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VALUTA
Valutaen i Namibia er Namibiske dollar (NAD).

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Namibia. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 US$ per person per dag.

SPRÅK
Namibias offisielle språk er engelsk, selv om få i landet har dette som førstespråk. Folketellingen i 2011 viste at 49 % av befolkningen talte oshiwambo, 11 % nama/damara, 10 % afrikaans, 9 % kavango og 9 % otjiherero

BEKLEDNING
Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

KLIMA
Landets klima er stort sett varmt og tørt, men kan variere sterkt i temperatur avhengig av om det er vinter, sommer, natt eller dag. Namibia er et av de mest solrike landene i verden med over 300 soldager i året. Langs kysten av landet beveger Beguelastrømmen seg, noe som skaper et mye kjøligere klima enn det som hersker i innlandet. Det er ofte fritt for skyer i disse områdene. Det er en kort regntid mellom september og november og en lengre regntid mellom februar og april. Vintrene er tørre og varer fra juni til august. Det finnes ingen permanente elver i Namibia, bare tørre elveleier som fylles opp i regntiden. Regnmengden varierer fra 50 mm i året i Namibørkenen til 700 mm i Caprivistripen, men i år med tørke kan det regne mindre.

ELEKTRISITET
Adapter er nødvendig

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASSADE
Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Windhoek. Ansvarlig norsk ambassade for Namibia er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank
Vannflasker