Simienfjellene - verdens vakreste fottur

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel.

 • Dag 2:

  ANKOMST ADDIS ABEBA-BOLE INTERNATIONAL AIRPORT (ADD)

  Dere ankommer Addis Abeba og blir møtt av guide som vil ta dere med på et første møte med mangfoldige Etiopia og Addis Abeba. Addis Abeba byr på bemerkelsesverdige kontraster og mangfold. Bybildet pulserer av mennesker som er på vei i alle retninger, i små og store gater, omgitt av boder, forretninger og storslåtte bygninger. Dere får et glimt av byens rivende modernisering side om side med dens historie. I løpet av dagen besøker vi bl.a. Nasjonalmuseet hvor Lucy, levningene av verdens eldste menneske er utstilt og Trinitykatedralen hvor Keiser Haile Selassies sarkofag står. Med en tur opp på Entoto-fjellet ser vi hvor keiser Menelik II bygde sitt palass samtidig som dere får panoramautsikt over Addis Abeba. Addis Abeba har mange vegetarrestauranter, guiden tar dere også med til en av de mest kjente restaurantene med nydelig vegetarmat og selvsagt Injera med rikelig tilbehør. 

  Etter denne flotte dagen går turen til Nexus Hotel for dusj og avslapping.  

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 3:

  FLY TIL GONDAR

  Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen for avreise til Gondar

  Reiserute:
  Addis Abeba - Gondar    08:20 - 09:30 

  Etter ankomst Gondar blir dere møtt og kjørt til hotellet for innsjekking. Etter innsjekkingen er foretatt besøker dere Keiser Fasilidas borgslott med arkitektur inspirert av en verden utenfor både byen og landet. Det var under Keiser Fasilidas (1632 – 1667) at Gondar ble Etiopias første hovedstad. Landets største bosetning var her og byen var et viktig administrativt, handels-, religiøst og kulturelt senter også velkjent for sine dyktige håndverkere. Bygningene bidro til å heve byens storhet og byen ble en by av betydning. Flere historiske bygninger ble ødelagt av britisk bombing i 1941 under den Etiopiske frigjøringskampen. Til tross for dette har Gondars berømte slottsborger overlevd og er i dag noen av Etiopias mest fascinerende antikviteter som står på Unescos verdensarvliste. 

  Dagen lunsj spiser dere på byen flotteste restaurant, Restauranten drives av fire søster som er svært dyktige innen etiopisk kokekunst. Restauranten har selvsagt fått navnet The Four Sisters Restaurant

  Etter denne flotte dagen går turen til Goha Hotel for dusj og avslapping. Hotellet ligger vakkert til på en høyde over byen med fantastisk utsikt fra bassenget. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 4:

  GONDAR – DEBARK – SANKABER

  Fra Gondar 2100 m.o.h. til Sankaber 3200 m.o.h.
  Dagens etappe: 8 km, 3 - 4 timer
  Temperatur: Dag ca. 25 grader. Natt ca. 10 grader.

  Etter frokost blir dere kjørt fra Gondar til utgangspunktet, Debark for den første dagsetappen på denne flotte turen som skal ta dere med til Etiopia høyeste punkt Ras Dashen eller Ras Dejen 4550 m.o.h. Fra hotellet i Gondar tar det ca. 3-4 timer med bil til utgangspunktet for verdens vakreste fottur i - Simien Mountains. Ved startpunktet møter dere teamet deres med muldyrene og esel som bærer bagasje og camputstyr. I dag møter dere helt sikkert på de tillitsfulle gelada-bavianene som bare finnes i Simien Mountains. 

  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj, middag og drikke er inkludert.

 • Dag 5:

  SANKABER – GICH

  Fra Sankaber 3200 m.o.h. til Gich 3600 m.o.h.
  Dagens etappe: 13 km, 7 - 8 timer
  Temperatur: Dag ca. 15 grader. Natt ca. 0 - 5 grader.

  Dagens etappe går gjennom et vakkert landskap preget av høyvokst lyng og ravgult gress. Fra stien har dere en fantastisk utsikt over landskapet med topper, daler og et fossefall, om elven ikke er inntørket på grunn av tørketid - Det er nesten alltid vann i denne elven som kommer fra Gich. Midt i dagen etappe går det bratt ned til Jinbar Wenz River, før det igjen går oppover til campen i Gich. Fra campen er det fantastisk utsikt over fjellområdene, med lobelia og kjempesvineblom, lobelia på opp til 2 meter høge og kjempesvineblom op til 4 - 6 meter høge. 

  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj, middag og drikke er inkludert.

 • Dag 6:

  GICH – CHENEK

  Fra Gich 3600 m.o.h. via Inatye 4000 m.o.h til Chenek 3650 m.o.h.
  Dagens etappe: 15 km, 7 - 8 timer
  Temperatur: Dag ca. 15 grader. Natt ca. 0 - 5 grader.

  Etter frokost går dere i cirka 2 timer til toppen av Imet Gogo på 3926 m.o.h som er et av de mest spektakulære utsiktspunktene med 360 graders panoramautsikt også med utsikt til Ras Dashen det høyeste punktet i Etiopia. Etter fotopause ved Gogo går dere ned en liten dal og så opp til Inatye 4070 m.o.h - her blir det lunsjpause og hvile. Herfra har dere fin utsikt mer enn 1000 meter ned til de grønne åkrene i fjellbygdene Dihwara, Tiya, Amiwalka og Truwata. Dagens vegetasjon preges av storvokst lyng, kjempesvineblom, storvokst lobelia og de røde rakett blomstene. Chenek kalles også for dyrekoridoren. Her er det beste stedet å se gelada-bavianene, Walia Ibex og den etiopiske ulven. Campen har en spektakulær beliggenhet med fantastisk utsikt. 
   
  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj, middag og drikke er inkludert.
 • Dag 7:

  CHENEK – BWAHIT – AMBIKO

  Fra Chenek 3650 m.o.h. via Bwahit passet 4200 m.o.h til Ambiko 3100 m.o.h.
  Dagens etappe: 19 km, 10 - 11 timer
  Temperatur: Dag ca. 15 grader. Natt ca. 0 - 5 grader.

  Etter frokost starter dere på en av de lengste ettappene Denne flotte fotturen går oppover passerer Bwahit Pass. Landskapet og utsikten er fortsatt utrolig. Etter at vi har passert Bwahit går det nedover igjen gjennom landsbyer og ned til Meshehaelven, som dere passerer på ca. 2800 m.o.h. Etter at dere har kjent på det klare og kjølige elvevannet går dere opp til campen.

  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj, middag og drikke er inkludert.

 • Dag 8:

  AMBIKO – RAS DASHEN – AMBIKO

  Fra Ambiko 3100 m.o.h. via Ras Dashen 4550 m.o.h til Ambiko 3100 m.o.h.
  Dagens etappe: 21 km, 11 - 13 timer
  Temperatur: Dag ca. 20 grader. Natt ca. 0 grader.

  Dere skal på toppen av – Ras Dashen eller Ras Dejen som den heter lokalt! Det nok en lang som starter i mørket med hodelykter på. Dere starter fra et område med aktivt jordbruk før dere fortsetter på et steinet men behagelig underlag mot toppen samtidig som solen stiger opp. Dere kommer opp på et platå, flat som ei bordplate, nå har dere bare en time igjen før Ras Dashen er erobret. litt klatring mot slutten, enkel klatring. Dere kan ta lunsj på toppen eller der det passer. Dere går samme trase tilbake til campen. og en god middag venter. En lang og stor dag! Dere skal ca. 1300 høydemeter opp - og ned igjen. Totalt tilbakelegger dere 22 kilometer på 11-12 timer. Der har med bevæpnet mannskap, Scout hele veien til beskyttelse mot ville dyr

  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj, middag og drikke er inkludert.

 • Dag 9:

  AMBIKO – SONA

  Fra Ambiko 3100 m.o.h. til Sona 3400 m.o.h.
  Dagens etappe: 24 km, 10 - 12 timer
  Temperatur: Dag ca. 25 grader. Natt ca. 10 grader.

  I dag går mye av turen i kulturlandskap med små åkerlapper. Dere vil helt sikker møte på aktive bønder og lokalbefolkningen som er ute i åkeren på arbeid. Dagens etappe går i et kupert landskap med det høyeste punktet på 3600 m.o.h. Dagens camp er i nærheten av landsbyen Sona på kanten av et platå. Herfra ser der over kløften til de spektakulære klippene ved Imet Gogo og andre topper der der vandret tidligere.

  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj middag og drikke er inkludert.

 • Dag 10:

  SONA – MAKARABIA

  Fra Sona 3400 m.o.h. til Makarabi 2000 m.o.h.
  Dagens etappe: 12 km, 7 timer
  Temperatur: Dag ca. 28 grader. Natt ca. 20 grader.

  I dag går dere bratt ned etter at dere har passert et platå. Ansiya Dalentar er ulendt, men når dere tar det med ro går det veldig bra, det er ingen klatring eller farlige passasjer. Når dere har kommet ned til bunnen av dalen og går lang elven flater landskapet ut før dere ankommer landsbyen Makarabi som er målet for dagens tur. Når dere er i landsbyen og snur dere og se tilbake, kan dere faktisk se nøyaktig hvor dere har vært de siste fem dagene.

  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj, middag og drikke er inkludert.

 • Dag 11:

  MAKARABIA - MULIT

  Fra Makarabi 2000 m.o.h. til Mulit 1800 m.o.h.
  Dagens etappe: 12 km, 7 timer
  Temperatur: Dag ca. 35 grader. Natt ca. 22 grader.

  I dag har dere en kort bratt nedstigning til Ansiyaelven igjen. Det kan være ganske varmt i dag i og med at dere har kommet betydelig ned i høyden. Dere følger elven et stykke før dere tar en lunsjpause ved foten av den siste bratte delen av turen. Igjen går det oppover til en landsby, Hawaza. Glemmer ikke å se tilbake på de enorme fjellformasjonene og klippene som dere passerte tidligere i dag. Fra landsbyen Hawaza til Mulit hvor dere skal tilbringe den siste natten i telt er det bare en time å gå. Denne kvelden feirer dere prestasjonen

  Mat og drikke: 
  Denne dagen er frokost, lunsj, middag og drikke er inkludert.

 • Dag 12:

  MULIT – GONDAR

  Mest bilkjøring i dag. Etter å ha unnagjort de siste 6 kilometerne på ca. 2 timer kommer dere til Adi Arkay. Herfra er det ca 6 timer i bil til Gondar og det flotte Goha HotelDeilig med dusj og noe godt å drikke fra baren. Bassenget er innbydende, det pleier å være populært. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 13:

  GONDAR - LALIBELA

  Etter frokost og utsjekk går ferden videre til Lalibela. Lalibela betraktes i dag som en rolig landsby med liten administrativ, sosial og økonomisk betydning i motsetning til middelalderen da dette var hovedstaden. Ved foten av det 4200 m.o.h høye Abune Yosef-fjellet er det ikke så lett å få øye på byen med disse spesielle steinkirkene. På flyplassen i Lalibela blir dere møtt og kjørt til deres hotell Mountain View Hotel for innsjekk. Etter innsjekk får dere den første omvisningen på steinkirkene, alle 11 kirkene er hugget ut i en steinblokk hver. Etter å ha besøkt de første kirkene blir det en god lunsj hos den skotske damen som har bygd en spesiell restaurant på en klippe med fantastisk utsikt, nydelig lunsj på Ben Abeba. Etter en god lunsj besøker vi flere kirker. Spørsmålene er mange, hvordan var det mulig å hogge ut de store kirkene i denne harde berggrunnen? Det er en svært fascinerende opplevelse å se disse byggverkene.

  Reiserute:
  Gondar - Lalibela    10:00 - 10:30

  Mer om Lalibela
  Lalibela fikk navnet etter Kong Lalibela (1181 – 1221). Legenden om kong Lalibela og han mystisk liv og historien om klippekirkene blir levendegjort av dyktige formidlere mens vi går rundt i kirkene sammen med prestene. Lalibela er en av Etiopias helligste byer som årlig besøkes av tusenvis av pilgrimmer. Det er til sammen 11 klippekirker, de betraktes som verdens 8. underverk og står på UNESCOS verdensarvliste. For mang troende er en pilgrimsreisen hit et mål som bør gjennomføres i løpet av livet

  Mer om Mountain View Hotel
  Hotellet ligger på en klippe på 2800 m.o.h rette utenfor Lalibela. Her er det fantastisk utsikt til dalen til fjellene som omkranser Lalibela. Alle rommene har fantastisk utsikt fra egen balkong med solnedgang. Rommene har store senger, bad med dusj, toalett, hårføner, toalettartikler, badekåpe, noen med badekar, det er garderobeskap, låsbar safe og wifi. Restauranten serverer alle måltider og i baren får dere kjøpe alle typer drinker.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 14:

  LALIBELA - ADDIS ABEBA OG VIDERE HJEM

  Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen i Lalibela for avreise til Addis Abeba. I Addis Abeba blir dere møtt og tatt med ut i byen til et avsluttede måltid på en lokal restaurant med folklore. Her blir det et deilig måltid før dere igjen blir kjørt til flyplassen for avreise tilbake til Norge.

 • Dag 15:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere sent vil glemme. 

  Takk for turen og velkommen tilbake!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Etiopia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål:  Etiopia
Destinasjoner: Addis Abeba, Gondar, Simien Mountains og Lalibela.
Ankomstflyplass: Addis Abeba-Bole International Airport, Addis Abeba (ADD)
Hjemreiseflyplass: Addis Abeba-Bole International Airport, Addis Abeba (ADD)

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

FØR AVREISE

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefaligene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine
 • G: Gulfebervaksine
 • Medikamentell profylakse mot malaria

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise.Topp Afrika tilbyr avbestillings og reise forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 m.o.h må du sjekke om din forsikring er dekkende. Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Tilgangen på minibanker i landet er svært god. I minibankene får du ut lokal valutta - Birr i Etiopia

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly er vanligvis på 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VISUM
Topp Afrika anbefaler at visum kjøpe før avreise, e-visa. Kjøp visum her: Visum til Etiopia. Visum kan også kjøpe ved ankomst på flyplassen. Kostnad for visum er 52 US$.

TRANSPORT
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen eller på anvist plass utenfor ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn deres sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.elte overnattingssted, transportøren e.l. Regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
Maten på overnattingsstedene holder en grei standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres guide den siste dagen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips er 100 birr per person per dag. 

Betaling lokalt:
Valutaen i Etiopia heter birr (ETB). Trykk her for oppdatert kurs. De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start. Kredittkort aksepteres på de store hotellene, en del restauranter og i noen banker. Man finner minibanker (ATM) ved hoteller, kjøpesentre, banker og enkelte andre sentrale steder i byene.

SPRÅK
Det offisielle språket i Etiopia er amharisk. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 85 stammespråk i Etiopia.

LOKALE SKIKKER OG BEKLEDNING
Den jevne etiopier oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en etiopier, er det vanlig å håndhilse eller å legge skulde mot skulder til den man hilser på. og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

KLIMA
På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 10 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er en regntider i Etiopia; fra juli til slutten av september. Dagtemperaturen i Addis Abeba er sjelden over 28 grader C, men på grunn av høyden kan solvarmen oppleves som intens. Om natten kan temperaturen falle til under 10 grader. I ørkenområdene kan dagtemperaturen komme opp i nærmere 50 varmegrader. Simienfjellene kan besøkes hele året, men den beste tiden er oktober-november. Da er regntiden nettopp over og landskapet er grønt og fullt av blomster. Typisk våkner man til skyfri himmel, noe som holder seg frem til midt på dagen. Deretter skyer det på utover ettermiddagen og ender opp med ugjennomtrengelig tåke og null sikt, før det klarner opp igjen på kvelden. Perioden desember-mai er også en fin tid å gå tur, men landskapet vil være tørrere og gulere. Regntiden fra midten av juni til slutten av september er ikke optimal for turgåing, men fullt mulig dersom dette er eneste mulighet man har. 

ELEKTRISITET
Etiopia har nettspenning på 220 volt, 50 hz. Stikkontakter er som i Norge. Strømbrudd er vanlig. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen er relativt god, det er dyer å ringe. WI-FI dekningen er generelt god med svær varierende i kvalitet, stor treghet.Gratis internett tilkobling på de fleste hoteller. 

OM ETIOPIA

GEOGRAFI OG MILJØ
Etiopia er et jordbruksland med høye fjellplatåer og dype daler. Landet ligger på det som ofte kalles Afrikas horn, og er omtrent tre ganger større enn Norge i areal. Etiopia har ikke lenger kyst, etter at nabolandet Eritrea ble selvstendig i 1993. Det har vært stor vulkanaktivitet i området, og fremdeles er noen av vulkanene aktive. Høylandet, som dominerer landskapet, er hovedsakelig bygget opp av lavamasse fra tidligere vulkanutbrudd. I fjellene er det kjølige temperaturer, men ellers er det varmt i Etiopia, og klimaet er subtropisk. Landet har et rikt dyreliv, med flere arter som ikke finnes andre steder.
Nedbørsmengden varierer kraftig fra år til år, og noen områder av landet er ekstremt sårbare for tørke. Etiopia blir med jevne mellomrom rammet av tørke, som igjen fører til hungersnød når avlingene blir ødelagt. Overbeiting og nedhugging av skog har gjort jorderosjon et stort problem for landet. I tillegg mangler jordbruket vanningssystemer.

HISTORIE
Noen av de eldste sporene av mennesker finnes på Afrikas horn og er neste 200 000 år gamle. Rundt 5000 år f.Kr. vokste Aksumriket frem som en stormakt i dagens Etiopia. Dette ble et kristent rike på 300-tallet, og det har siden den gang eksistert en selvstendig statsdannelse i området.
Etiopia ble aldri kolonisert. Nabolandene, Eritrea og Somalia, var italienske kolonier, og italienerne forsøkte flere ganger å underlegge seg Etiopia. I 1936 klarte de å erobre landet, men etter andre verdenskrigs utbrudd, ble landet frigjort med hjelp fra britiske styrker i 1941. Etter krigen gikk Eritrea inn, som en selvstendig stat, i en føderasjon med Etiopia. For Etiopia var ikke dette nok, og de annekterte Eritrea i 1962. Dette ble starten på en lang frigjøringskamp for eritreerne.
Korrupsjon og manglende utvikling bidro til at den eneveldige keiseren, Haile Selassie, ble styrtet i 1974. En militærjunta, støttet av Sovjetunionen og Cuba, tok over makten. De erklærte Etiopia som en sosialistisk republikk. Den politiske situasjonen i landet ble etterhvert veldig anspent, og hungersnød gjorde at motstandsgrupper etterhvert tok til våpen.
I 1991 klarte eritreiske og etiopiske frigjøringsbevegelser å felle det diktatoriske kommunistregimet. Eritrea ble erklært selvstendig i 1993, som en del av avtalen mellom opprørerne. Man klarte imidlertid ikke å fastsette grensen mellom de to landene. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Uenigheten om grensen mellom Etiopia og Eritrea krevde 100 000 menneskeliv mellom 1998 og 2000. Situasjonen er fremdeles fastlåst, fordi begge land gjør krav på et lite fjellområde, og Etiopia prøver å få tilbake tilgangen til havet.

SAMFUNN OG POLITIKK
Etiopia er en føderal republikk som består av ni delstater, delt etter etniske og språklige skillelinjer. Delstatene har stor grad av indre selvstyre. Presidenten er statsoverhode, men har nesten bare seremonielle oppgaver. Statsministeren har den politiske makten, og utpekes og godkjennes av flertallet i nasjonalforsamlingen.
Etiopisk politikk domineres av partialliansen Det etiopiske folks revolusjonære demokratiske front (EPRDF), som oppstod fra frigjøringsbevegelsen. Partialliansen har sittet ved makten siden 1991, og selv om landet formelt er et liberalt demokrati, er det i praksis en ettpartistat. EPRDF kontrollerer alle formelle institusjoner i republikken, og har ikke hatt konkurranse i noen valg, bortsett fra i 2005, da opposisjonene klarte å samle seg og tok en tredjedel av mandatene i parlamentet. Siden har det politiske klimaet blitt hardere. Dette er mye på grunn av EPRDFs forfølging av politiske motstandere og kontroll over mediene. Etiopiske myndigheter har fått hard kritikk for brudd på menneskerettigheter og overgrep mot demonstranter, menneskerettighetsaktivister og journalister. Militæret anklages stadig for krigsforbrytelser mot opprørsgrupper.  
I utenrikspolitikken har Etiopia en viktig strategisk posisjon som en stormakt i en urolig region. Dette har gjort til en viktig alliert for vesten. Siden landet aldri ble kolonisert, har Etiopia en spesiell status blant afrikanske land. Forholdet til Eritrea er fremdeles anspent etter grensekrigen.

ØKONOMI OG HANDEL
Etiopia har lenge vært et av verdens fattigste og minst utviklede land, selv om økonomisk vekst de senere årene har bedret situasjonene noe. De aller fleste etiopiere bor på landsbygda, og livnærer seg av jordbruk, som utgjør nesten halvparten av landets bruttonasjonalprodukt (BNP). Kaffe er den viktigste eksportvaren. Ettersom jordbruket er så viktig for Etiopias økonomi, er landet spesielt sårbart for tørkeperioder. Landet har vært utsatt for sultkatastrofer flere ganger. Selv i perioder med normalt vær, er det mange som ikke har nok mat.
Vannkraft er Etiopias viktigste naturressurs. Landet holder på å bygge ut dammer og kraftverk. Utbyggingen møter protester av miljøgrunner, fordi oppdemningen ødelegger økosystemer og tørrlegger områder og setter matproduksjonen i fare. Vannkraftutbyggingen skaper også konflikter med naboland, som er bekymret for at oppdemningen av elver skal skade deres egen vannforsyning, særlig Egypt.
De senere års raske økonomiske vekst har gjort det mulig å satse på utdanning, fattigdomsbekjempelse og infrastruktur. Likevel er Etiopia et av de mest bistandsavhengige landene i verden. De største giverne er EU, USA og Canada. Etiopia har et stort behov for å importere varer, hovedsakelig olje, elektronikk og maskiner. Dette gjør at landet alltid har underskudd på handelsbalansen. Kina er den viktigste handelspartneren.

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

NORSK AMBASSADE
Den norske ambassaden i Etiopia og Djibouti ligger i landets hovedstad, Addis Abbeba. Nifas Silk Lafto Sub-City, Woreda 4, House No. 744

Ambassadens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 08:00 - 16:00). Fredag (kl. 08:00 - 13:30)

Visa-seksjonens åpningstider:
e-mail: visa.emb.addis@mfa.no
Tel.:+251-930100747
Fax: +251-11-3711255 / 3713605
Mandag - torsdag (kl. 09:00 - 15:00). Fredag (kl. 09:00 - 12:00)

Post addresse:
Royal Norwegian Embassy
PO Box 8383
Addis Ababa
Ethiopia

Ambassadør: Andreas Gaarder

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: Tel: +251-11 317 04 20
Fax: 251-11 3711255 / 3713605
Epost: emb.addisabeba@mfa.no

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (SMS) til denne mobilen.

NYTTIGE ADRESSER
Reisegarantifondet
Vaksine
Reiseregistrering
Etiopisk valuta
Toll
Væroversikt
UDs reiseinformasjon
Ambassaden i Etiopia

VÅRE REISEVILKÅR
Reisevilkår

Informasjon om pakkeliste

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. Gode klær som egner seg til bruk i norske fjell, kan danne basis for hva du bør pakke med deg. Alt av utstyr også ditt personlige turutstyr blir transportert på hesteryggen Du bærer kun det du selv ønsker å bære i løpet av dagsmarsjen, i din dagstursekk; drikke, dagen lunsjpakke, kle skifte, kamera, førstehjelp pakning osv. Selv om været er fint ved starten kan det snu, ta derfor med litt ekstra i din dagstursekk. 

Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, bruk pakkelisten og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag og/eller ryggsekk   60 - 90 liter 
Dagstursekk Til din hånd bagasje på flyreisen, og stor nok til ditt behov. 30-50 liter
Fjellsko  Vanlige komfortable og varme fjellsko, romslige for ullsokker 
Joggesko, sandaler  Solide joggesko med god såle. De kan brukes store deler av fjellturen, også til bruk i campen. Sandaler til resten av turen
Sovepose Sovepose som er behagelig å bruke, ned til -0 °C,  Vi stiller også med sovepose om du ikke ønsker din egen.
Lakenpose Tynn lakenpose er med på å heve temperaturen i soveposen
Liggeunderlag  Helst oppblåsbart med dun innlegg. EXPED DownMat. Vi stiller også med liggeunderlag, men bruk gjerne ditt eget.
Gå staver  Teleskopstaver. 
Gamasjer Om du synest det er ubehagelig å få småkvist og lyng opp i skoene
Regntøy og/el. regnponcho  Regnponcho som dekker sekken og er luftig er å foretrekke
Vindjakke/bukse  Lett Gore-Tex eller annen regn/vindtett materiale
Dunjakke  tynn, det kan bli minusgrader
Bukse Lett, tynn fjellbukse, overgangsbukse når ikke shorts og vindbukse brukes
Fleecejakk  
Ullgenser tynne 
Behagelige skjorter​  
Ullundertøy  Overdel og stillongs, 2 sett
Ullsokker  
Knevarmere Varme ledd tåler mer
Votter  Varme, vanntette og vindtette
Fingervotter  I overgangsperioder
Finlandshette Ull
Solhatt, caps  Med bakslør for å dekke for sola 
Solbriller  Med sidegardin
Solkrem  Med høg solfaktor 30 - 50 
Leppestift  Med høg solfaktor
Hodelykt  Helst med stropp rundt og over hodet for å unngå press mot hodet
Ekstra lyspære  
Håndkle  
Våtservietter Desinfiserende
Hånddesinfeksjon, antibac  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk, i flytende form
Drikkesystem, camelbak Minimum 2 liter, helst 3 liter
Plastposer/søppelsekker ​ Til å pakke inn klær og div. utstyr
Dopapir  
Reiseapotek/førstehjelpsskrin  Plaster, gnagsårplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager, kvalmestillende og smertestillende
Sysaker  Nål og tråd til rep. av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallekniv av typen Leatherman
Tau 3 meter, 4 mm til spjelking ved beinbrudd
Energidrikk  Pulverform, kan være godt å ha litt smak på vannet, gir også energi
Liten termos For varm kaffe el. te til lunsjmåltidene
Turmat Rosiner, sjokolade, nøtter og druesukker til mellommåltider etter behov
Godt humør og pågangsmot  Kanskje det viktigste