Det beste av Uganda og Rwanda

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel om dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST ENTEBBE

  Det serveres et lett måltid på flyet før ankomst Entebbe Int. Airport (EBB). Dere blir ønsket varmt velkommen av vår lokale representant og kjører til hotellet. Dere møter den første natten i Uganda til lydene av sirisser og andre fremmede lyder.

  Søk visum til Uganda her: Electronic Visa

  Hotell: 2 Friends Hotel

 • Dag 3:

  TIL KIBALE

  Etter frokost pakker dere i bilen og setter kursen mot Kibale, største delen av dagen kommer dere til å tilbringe i bilen. Turen går gjennom vakker natur, langstrakte høyder og frodige landbrukslandskap. Når dere ankommer Kibale vil dere se små vakre vulkanske innsjøer. Du vil forstå hvorfor Winston Churchill beskrev Uganda som "Afrikas perle". Kibale Forest nasjonalpark er et avgrenset område, og regnskogen har det største antallet aper i Afrika. Her lever sjimpanser og den truede røde colobusapen for å nevne noen. Dere ankommer lodgen på ettermiddagen. Den ligger på et fantastisk beliggenhet i åssident med bratte kanter ned til kratersjøene. Fra hytta kan dere nyte den fantastiske utsikten over Ruwenzori, "Mountains of the Moon" og Margherita-toppen som er 5 109 moh.

  Lodge: Crater Safari Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 4:

  KIBALE NATIONAL PARK

  Etter frokost setter dere kursen mot Kibale Forest National Park. Her er det stor sannsynlighet for å se sjimpanser, men det er ingen garantier ettersom dyrene er ville og lever i sitt naturlige miljø. På ettermiddagen blir det Swamp Walk i Bigodi.

  Bigodi Wetland Sanctuary er et fascinerende område som ligger i Magombe-sumpen. Dette området er kjent for et stort biologisk mangfold, blant dem mange forskjellige aper, og pattedyr som sjimpanser, sitatunga og oter. Bigodi er et paradis for fuglekikkere, 138 fuglearter blitt anerkjent i Bigodi Wetland Sanctuary.

  Lodge: Crater Safari Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 5:

  TREKLATRENDE LØVER

  Etter frokost går turen ut av Bwindi og mot Queen Elizabeth Nasjonal Park. Dere kjører gjennom et fantastisk landskap med grønn frodig vegetasjon og terrassert jordbrukslandskap, som skifter fra savanne til regnskog.

  Om Queen Elizabeth National Park:
  Queen Elizabeth National Park regnes som det område med størst artsmangfold på et begrenset område. Parkens økosystemer inkluderer savanne, fuktige skoger, store innsjøer og fruktbare våtmarker. Her finner 10 primater som inkluderer sjimpansene. Queen Elizabeth National Park​ har over 600 fuglearter og over 350 tresorter. Queen Elizabeth National Park finner man de fleste kjente afrikanske dyreartene i tillegg til de spesielle treklatrende løvene.

  Lodge: Mweya Safari Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 6:

  SAFARI OG BÅTTUR PÅ KAZINGA-KANALEN

  Denne formiddagen bruker dere på safariopplevelser. På ettermiddagen blir det båttur på Kazingakanalen som deler parken i to. På denne turen vil dere ha stor sjanse til å se et rikt dyreliv på sandbankene og ute i selve kanalen. Det er rike populasjoner av elefanter, krokodiller, bøffel og flodhester som oppsøker dette miljøet. 

  Lodge: Mweya Safari Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 7:

  TIL BWINDI NATIONAL PARK

  Det blir morgensafari før dere setter kursen mot Bwindi Impenetrable Forest. Dere har med pikniklunsj som dere nyter i det fri.

  Bwindi Impenetrable Forest er et av de rikeste økosystemene i Afrika, og tilbyr naturlige habitat for mer enn 120 pattedyrarter, 346 fuglearter, 200 sommerfuglarter, 164 treslag, 100 bregnearter og 27 arter av amfibier og krypdyr: frosker, kameleoner og gekkoer.

  Parken representerer et veltilpasset leveområde for colobusaper, sjimpanser og flere fuglearter. Parken er kanskje mest kjent som leveområde for i alt 340 Bwindigorillaer, noe som utgjør halvparten av verdens bestand av den truede arten fjellgorillaer.

  Lodge: Mahogany Springs Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 8:

  GORILLATREKKING

  Denne formiddagen bruker dere til å oppsøke en familiegruppe av gorilla i Bwindi Impenetrable National Park. Dette er kanskje høydepunktet på turen og sjansen til å få se gorilla er så og si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog blir på 3 til 8 timer, alt etter hvor gorillaene oppholder seg. Det svalende og fuktige klimaet i fjellregnskogen er behagelig, Nattetemperaturen kan komme ned mot 10 – 12 grader. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag. Det er 15 års aldersgrense for å være med på gorillatrekking.

  Litt om gorillaen og gorillasporing:
  Gorilla eller fjellgorillaer som er det rette navnet er sosiale aper som lever i stabile familiegrupper på 5-30 dyr ledet av en dominant hann som kalles "silverback" fordi han utvikler en kraftig sølvfarget rygg. På gorillasporing deltar man i små grupper som får besøke en vill gorillafamilie som er tilvendt kontakt med mennesker, såkalt habituerte gorillaer. Å besøke en gorillafamilie ute i regnskogen er en risiko for overføring av sykdommer til gorillaene. Derfor får man normalt ikke lov til å delta på gorillasporing dersom man har en infeksjon i kroppen, eller er åpenbart syk eller forkjølet.

  For å spore gorillaer, må du ha en "gorillalisens", i praksis en skriftlig tillatelse til å besøke en bestemt gorillafamilie, dette er ordnet av oss. Før man begynner sporingen, har man et møte med guiden som orienterer om gorillafamilien og om regler man må holde seg til. Dere får oppholde dere en time sammen med dyrene og bør holde en avstand på 5 meter. På forhånd har speidere blitt sendt ut i regnskogen for å lokalisere gorillafamiliene, og holder kontakt med deres guider via radio for å sikre at dere får oppleve disse fantastiske dyrene og dette magiske øyeblikket 

  Lodge: Mahogany Springs Lodge

  Måltider 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 9:

  BWINDI - BUNYONYI

  Etter frokost er det på tide å ta farvel med Bwindi og Kigezi Kingdom og fortsette til Lake Bunyonyi som betyr et "sted med mange små fugler". Lake Bunyonyi tilbyr fantastisk utsikt og er et fantastisk sted. Den beste måten å oppleve innsjøen på er med båt. Nyt en deilig ettermiddag på lodgen og dens vakre omgivelser.

  Lodge: Birdnest Resort

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 10:

  LAKE BUNYONYI - RWANDA

  I løpet av morgenen drar dere videre til Volcanoes National Park i Rwanda, og forlater Ankole Kingdom. Reisen går gjennom Ugandas bølgende og vakre landskap. Dere passerer høydedrag og dype daler, teplantasjer, små gårder før dere ankommer overnattingsstedet.

  Lodge: Five Volcanoes Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 11:

  VOLCANOES NATIONAL PARK

  Dagens eventyr begynner etter frokost, sammen med guiden deres søker dere etter gorillaer i Volcanoes nasjonalpark i Rwanda. I parken er det 7 gorillafamilier som kan besøkes av turister. Dere starter dagen med en gjennomgang og registrering hos RDB Tourism and Conservation Offices. Dette er utvilsomt et av høydepunktene på turen, og dere vil med stor sannsynlighet se gorillaer. Parkvaktene og guidene vet nøyaktig hvor gorillaene er. Avhengig av området til gorillaene, kan dagens etappe ta mellom 30 minutter - 4 timer. Etter fantastiske møter med gorillaene i Volcanoes nasjonalpark drar dere tilbake til lodgen.

  Lodge: Five Volcanoes Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 12:

  TIL KIGALI

  Dere spiser frokost på lodgen før dere forlater Volcanoes National Park for å fortsette til Kigali, Rwandas hovedstad. Etter mange fantastiske dager ute i villmarken og på landsbygda får dere nå oppleve en afrikansk storby. Rwanda er et av landene med høyest økonomisk vekst i Afrika. Dette til tross for at det ikke engang var 30 år siden at landet var i fullstendige ruiner etter at et av de mest forferdelige folkemordene verden har sett. På ettermiddagen besøker dere Kigali Genocide Memorial, hvor dere får lære mer om landets historie og hvordan landet har reist seg etter folkemordet.

  Hotell: Hotel Des Mille Collines

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Nyt en avslappende dag i Kigali, eller utforsk byen. 

  I god tid før avreise blir dere kjørt til flyplassen  hvor dere sjekker inn på flyet til Norge.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert 

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss.

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Uganda
Ankomstflyplass:  Entebbe International Airport (EBB)

Reisemål: Uganda
Destinasjoner: Entebbe, Kibale, Queen Elisabeth, Bwindi, Lake Bunyonyi, Volcanoes National Park & Kigali
Ankomstflyplass: Entebbe International Airport
Hjemreiseflyplass: Kigali International Airport

Avstander:
Dag 2: Entebbe Int Airport - Hotell = 9 km, asfalt 
Dag 3: Entebbe - Kibale Forest National Park = 343 km, asfalt
Dag 4: Kibale Forest National Park 
Dag 5: Kibale Forest National Park- Queen Elizabeth National Park  = 75 km, asfalt, grus
Dag 6: Queen Elizabeth National
Dag 7: Queen Elizabeth National Park - Bwindi Forest National Park = 150 km, grus, asfalt
Dag 8: Bwindi Forest National Park
Dag 9: Bwindi Forest National Park - Lake Bunyonyi = 80 km grus, asfalt
Dag 10: Lake Bunyonyi - Volcanoes National Park = 90 km, asfalt
Dag 11: Volcanoes National Park
Dag 12: Volcanoes National Park - Kigali = 110 km, asfalt
Dag 13: Kigali - Kigali Int Airport = 12 km asfalt

FØR AVREISE

Reisegarantifondet:
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår:
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre vilkår nøye.

Betaling av reisen:
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet, gjelder ikke gruppeturer. For gruppeturer forfaller depositumskravet til betaling 10 dager etter utløpt påmeldingsfrist. Ved bestilling av tur som inkluderer internasjonale flybilletter faktureres et depositum på 12000 kr per deltagere. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

Pass:
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjon og reiseråd:
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring:
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings og reise forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Valuta:
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips. Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Ugandiske myndigheter aksepterer kun dollar som er i god stand og som er fra 2006 eller nyere. 

Reiseregistrering:
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!


UNDER REISEN

Informasjon om flyreisen
Internasjonale flybilletter er inkludert i prisen for landprogram. Reservasjon med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Bagasje på fly
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Visum
Nordmenn som besøker Uganda må søke om e-visum i forkant av innreise. Søknaden må legges inn i portalen Uganda Electronic Visa/Permit Application System på internett minst fem arbeidsdager før innreise til Uganda. Kontakt Ugandas ambassade i København for mer informasjon. Visum blir gitt for én måned og koster USD 50. 

Transport på safari
Vår lokale representant vil stå med navneskilt utenfor inngangen på flyplassen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør. 

Sikkerhet
Topp Afrika, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.
Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.
De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Tips
Tips er endel av kulturen i Uganda og Rwanda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tipsen blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

Språk
De offisielle språkene i Uganda er engelsk, luganda og swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

Lokale skikker og bekleding
Den jevne ugander oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en ugander er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Klima
Klima er tropisk med temperaturer på 22 til 30 grader celsius. Det er to regntider, den store regntiden er fra slutten av mars til ut mai. Den korte regntiden er hovedsakelig i november. April er absolutt den måneden med mest regn. Perioden mellom desember til februar, og juni til august er hovedsakelig tørr, men det kan komme korte regnskurer også i de tørre periodene. Spesielt Uganda kan ha flere dager med regn gjennom hele året, det er dette som gjør Uganda så frodig 

Elektrisitet
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

Mobildekning
GSM-dekningen er relativt god. De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Innførselsbestemmelser til Norge
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Norsk Ambassade
Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala. 

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Torsdag kl. 07:30 - 15:30
Fredag: kl 07:30 - 13:00

Besøksadresse
Royal Norwegian Embassy
Plot 18B Akii-Bua Road, Nakasero

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O.Box. 22770,
Kampala, Uganda

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +256 417 11 2000 eller +47 23 95 76 00 
Epost: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: www.norway.go.ug

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (sms) til denne mobilen. 

NYTTIGE ADRESSER
Reisegarantifondet
Vaksine
Reiseregistrering
Toll
Væroversikt
UDs reiseinformasjon

VÅRE REISEVILKÅR
Reisevilkår

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.
 

PAKKELISTE:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesejakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Powerbank  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv
Drikkeflasker
Powerbank
Gjerne en fallkniv av typen Leatherman