Safari i South Luangwa & Victoria Falls

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST LUSAKA

  Ved ankomst blir dere ønsket varmt velkomne av vår lokale representant. Dere pakker i bilen og blir kjørt til overnattingsstedet. Nyt en rolig ettermiddag og lad batteriene før morgendagens eventyr.

  Hotell: Latitude 15 Degrees

 • Dag 3:

  TIL SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Turen går videre til et fascinerende reisemål, kjent som Leopardenes Dal, South Luangwa National Park. I løpet av morgenen sjekker dere inn på flyet til Mfuwe Airport i South Luangwa. Vel framme blir dere kjørt til campen som ligger vakkert til med utsikt over South Luangwa nasjonalpark.

  Camp: Njobvu Safari Camp 

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 4:

  SAFARI I SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Bli med på morgen- og ettermiddagssafari  i  åpne safaribiler og se antiloper, elefanter, sebraer, vortesvin, løver, leoparder, mengder av vakre fugler og den spesielle Thornicroftsjiraffen, som ikke finnes andre steder. Safarien ledes av fastboende profesjonelle guider med en førstehåndskunnskap om South Luangwa nasjonalpark og dets dyreliv.

  De nordlige og sørlige Luangwa nasjonalparker, som grenser til Luangwa River, inneholder noen av de mest fantastiske og uberørte villmarkene i Afrika. Som et resultat av dette og parkenes vellykkede anti-krypskytingskampanjer har området utviklet seg til en safaridestinasjon i verdensklasse. 

  Camp: Njobvu Safari Camp

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 5:

  SAFARI I SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Etter frokost venter en vandresafari i South Luangwa National Park. Parken er kjent for gåsafari, som lar besøkende se elefant, flodhest og til og med løver til fots under tilsyn av profesjonelle og kunnskapsrike væpnede guider. Det mulig å se sebraer, sjiraffer, elefanter, flodhester og til og med løver. Etter en spennende tur i villmarken serveres kaffe og te i bushen. Deretter drar dere tilbake til campen. Nyt et par rolige timer før dere drar ut på ettermiddagssafari. Kvelden avsluttes ved bålet under den afrikanske stjernehimmelen.

  Camp: Njobvu Safari Camp

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 6:

  SAFARI I SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Etter frokost venter en hel dag i parken. South Luangwa National Park er et av de beste naturområdene i Sør-Afrika med sineendeløse villmarksområder. Parken tilbyr fantastiske safarier året rundt, og er kjent for sin høye konsentrasjon av pattedyr, fugler og reptiler. Luangwa-elven har den høyeste konsentrasjonen av flodhester og krokodiller i regionen. South Luangwa National Park er også kjent som et av de beste stedene å oppdage den sjenerte leoparden og for sin store populasjon av løver. Dere vil også oppdage store flokker med elefanter og bøfler. Guiden tar med pikniklunsj, som vil bli servert under et tre for å beskytte dere mot den sterke sola, før safarien fortsetter utover ettermiddagen. Etter en lang og innholdsrik dag ankommer dere den nye lodgen.

  Camp: Njobvu Safari Camp

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 7:

  TIL VICTORIA FALLS

  Etter frokost blir dere kjørt til Mfuwe internasjonale lufthavn for å fly via Lusaka og videre til Livingstone. Vel fremme i Livingstone blir dere ønsket velkommen og kjørt til hotellet i Victoria Falls, Zimbabwe. Dere krysser grensen mellom Zambia og Zimbabwe og guiden hjelper dere med visum og papirarbeid.

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 8:

  VICTORIA FALLS

  Dere våkner opp til en ny dag ved Zambezielvens bredder. Området er kjent for de majestetiske Victoria Falls som dere skal besøke i dag. Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, som betyr «røyken som tordner». Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april. Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia. Dere får en guidet tur med god tid til å nyte opplevelsen. Om ønskelig kan man også oppleve fossen fra helikopter. 

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 9:

  TIL VICTORIA FALLS

  I dag får dere oppdage hva Victoria Falls har å tilby på egenhånd. Nyt en dag i området eller bestill en av de mange aktivitetene som tilbys.

  Allerede på ettermiddagen venter en spennende båttur på Zambezi-elven. Nyt den vakre naturen og se solnedgangen gå ned over horisonten, en nydelig avslutning på Afrikaturen.

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 10:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang er det avreise til flyplassen hvor dere sjekker inn på flyet til Norge.

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 11:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Zambia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Zambia
Destinasjoner: South Luangwa National Park & Victoria Falls
Ankomstflyplass: Kenneth Kaunda International Airport (LUN) 
Hjemreiseflyplass: Victoria Falls International Airport (VFA)

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

FØR AVREISE

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 3 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner. Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no. Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine
 • G: Gulfebervaksine
 • Medikamentell profylakse mot malaria

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 m.o.h eller delta på risikofylte aktiviteter må du sjekke om din forsikring er dekkende. Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips. Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VISUM
Man kan kjøpe visum ved ankomst. Visumsøknad får man tildelt på flyet eller ved ankomst på flyplassene og på grensestasjonen. Kostnad for visum er 50 US$ og må betales kontant. Det er også mulig å søke om visum på nett i god tid før avreise, eller kontakte ambassaden i Stockholm. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise. 

TRANSPORT
Deres sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Zambia Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

Vanlig tips på safaridager er 5 - 10 US$ per person per dag.

BETALING LOKALT
Valutaen i Zambia er kwacha.
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start. I byene kan en ta ut shilling med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%. Amerikanske dollar er også mulig å bruke som betaling. En god hovedregel er å betale i den valutaen prisen er oppgitt i. Ved bruk av annen valuta blir det ofte brukt en dårlig vekslingskurs.

SPRÅK
Du klarer deg bra med engelsk i Zambia, men ikke alle snakker engelsk like godt. Zambia har 74 språk hvor nyanja, bemba, lozi og tonga regnes som de største.

LOKALE SKIKKER OG BEKLEDNING
Zambiere er stort sett meget vennlige, inkluderende og hjelpsomme. Det er vanlig å håndhilse når man møtes. Zambiere er høflige og det regnes som god folkeskikk å hilse for eksempel med et ”How are you” til personale i butikker eller før du for eksempel spør om veien.

Zambia er et kristent land og konservativt i klesveien, og det regnes som utekkelig å vise lår. For menn er det mest korrekt med langbukser og for kvinner skjørt/kjole/bukser. Kvinner har ofte en chitenge (mønstret tøystykke) for hånden for å ta utenpå langbukser ved mange anledninger. Ellers er det i Zambia som de fleste andre steder i verden – tidene forandrer seg og ungdommen følger motene.

KLIMA
Selv om Zambia ligger i tropene er klimaet behagelig på grunn av høy beliggenheten over havet. Middeltemperaturen varierer mellom 15 og 30 grader.

Året kan grovt deles inn i fire årstider:

 • en varm, tørr periode fra september til november med temperaturer mellom 27 og 35 C, noen ganger opp mot 40 C, særlig like før regntiden setter inn. 
 • en regnfull varm periode fra desember til mars, med temperaturer mellom 20 og 30 C. Regntiden varierer en del fra år til år. Den kan begynne alt i oktober og slutte allerede i februar. 
 • en tørr og varm periode i april og mai. Temperaturer mellom 25 og 36 C. 
 • en tørr og kjølig periode fra juni til august. Natt-temperaturen kan krype ned mot 5 C, men vanligvis "god norsk sommer" på dagtid selv om det kan være overraskende kjølig hvis det er overskyet.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

MOBILDEKNING
Mobilnett dekker det meste av landet og utvides stadig. Det er flere selskaper på markedet som har noe ulike dekningsområder. Vær oppmerksom på at det kan være manglende dekning på veien mellom større sentra.

GEOGRAFI OG MILJØ
Malawi er en innlandsstat sørøst i Afrika. Det meste av landarealet ligger 1000-1500 meter over havet, og består av platåer og fjell. Den østafrikanske Riftdalen går gjennom landet fra nord til sør. Her ligger Malawisjøen, som utgjør 20 prosent av landarealet og er den tredje største innsjøen i Afrika. Landet har et tropisk klima, og har regntid og opplever flom og tørkeperioder.

Fiskebestanden i Malawisjøen trues av forurensning, overfiske og synkende vannstand. Det er også nylig åpnet for olje- og gassutvinning i innsjøen. En annen stor miljøutfordring er avskoging.

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no. Vær oppmerksom på at produkter av visse truede arter, som elfenben, er ulovlig å eksportere, og at overtredelse kan medføre streng fengselsstraff. Enkelte suvenirer som finnes på lokale markeder kan være produsert av materiale fra planter eller dyr som er oppført på Cites-listen over forbud eller restriksjoner mot handel. Kjøper har ansvar for å undersøke, og uvitenhet om reglene fritar ikke for ansvar for ulovlig utførsel.

NORSK AMBASSADE

Zambia ligger under den norske ambassaden i Malawi. Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe, og befinner seg i "City Centre".

ARWA HOUSE
City Centre
Private Bag B323
Lilongwe 3

Tel: +265 1 774 211   
E-post: emb.lilongwe@mfa.no

For nødssituasjoner utenom kontortider kontakt the Foreign Service Response Centre: +47 23 95 00 00

Ambassadens kontorer ligger i tredje etasje i Arwa House, som er den siste bygningen på venstre side langs Africa Unity Avenue mot øst.

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

PAKKELISTE:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesejakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reparasjon av klær og utstyr om nødvendig
Strømadapter
Powerbank
Drikkeflasker