Den store Namibiareisen

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST WINDHOEK

  Vel framme i Windhoek blir dere ønsket varmt velkommen av vår lokale representant og kjørt til hotellet.

  Hotell: Safari Court Hotel

 • Dag 3:

  TIL KALAHARI

  Etter frokost starter eventyret! Dere blir hentet av guiden og begynner reisen mot Kalahari Desert Area, som er Afrikas sørligste ørken og hjem for mange store kattedyr, inkludert løver, geparder og leoparder. Ettermiddagen tilbringes på lodgen.

  Lodge: Camelthorn Kalahari Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert
   

 • Dag 4:

  VANDRING MED BUSHMEN

  Dere spiser tidlig frokost på lodgen før dere starter vandringen med lokale "bushmen". Deretter fortsetter reisen mot Fish River Canyon, Afrikas største canyon. Der nyter dere en fantastisk utsikt over et av verdens mest majestetiske naturfenomen.

  Lodge: Fish River Lodge 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 5:

  GUIDET TUR VED FISH RIVER CANYON

  Dagen byr på en guidet utflukt til et av områdets beste utkikksposter. Der får dere en fantastisk utsikt over Fish River - Namibias lengste elv. Elven har skåret seg gjennom platåets tørre, steinete og sparsomt bevokste terreng, og skapt det som i dag kalles Fish River Canyon.

  Lodge: Fish River Lodge 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 6:

  SESRIEM - SOSSUSVLEI

  I dag setter dere kursen mot de røde sanddynene. Dere ankommer Namib Naukluft Park like før lunsj, og blir møtt av Namibørkenens røde sanddyner. Den klare, blå himmelen står i skarp kontakst til de røde sanddynene, og gjør dette til et av Afrikas vakreste underverker og en fotografs drøm. I tillegg til attraksjonene i Sossusvlei - Dune 45, Hiddenvlei, Big Daddy og Deadvlei - er det andre flotte steder i området, inkludert Sesriem Canyon og Namib-Naukluft National Park, hvor de namibiske fjellene møter slettene.

  Lodge: Desert Quiver Camp

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 7:

  SOSSUSVLEI

  Dagens utflukt starter på morgenen. Dere får oppleve et landskap utenom det vanlige. Dead Vlei, med sitt uttørkede elveområde omringet av verdens høyeste sanddyner og Sesriem Canyons smale passasjer.

  Lodge: Desert Quiver Camp

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 8:

  SWAKOPMUND

  Nyt en god frokost på lodgen. I dag har dere mulighet til å fly en varmluftsballong og se Namibia fra luften (ikke inkludert i prisen). Dere blir deretter kjørt til Swakopmund, en av Namibias største byer. På veien passerer dere noen av de mest ikoniske utsiktene i Namibia, gjennom både Gaub- og Kuiseb-passene samt Capicorn-tropen.

  Swakopmund ble grunnlagt i 1892 som den viktigste havnen for Tysk Sørvest-Afrika, og blir ofte beskrevet som mer tysk enn Tyskland. Swakopmund, som nå er en trivelig badeby, er hovedstaden i turistområdet Skeleton Coast og har mye å by på. Den unike miksen av tyske og namibiske påvirkninger, bygninger fra kolonitiden og den kjølige havbrisen gjør byen veldig populær.

  Hotell: Hotel Eberwein

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og lunsj inkludert

 • Dag 9:

  DELFIN- OG SELSAFARI I SWAKOPMUND

  Dere våkner tidlig for å ta turen ut på havet med katamaran for å søke etter delfiner og seler. Dere får tilbud om lunsj ombord; fersk fisk, østers og snacks. På ettermiddagen fortsetter turen til Sandwich Harbour, en naturlig lagune innrammet av sanddyner på den ene siden og Atlanterhavet på den andre. Det er et førsteklasses fiske- og fugletittingsted, med utallige sjøfugler, inkludert sjeldne hvite pelikaner og livlige flokker med rosa flamingoer.

  Hotell: Hotel Eberwein

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og lunsj inkludert

 • Dag 10:

  TIL DAMARALAND

  Reisen fortsetter langs Skeleton Coast. Damaraland er enormt, utemmet og robust vakkert, og byr på et usedvanlig naturskjønt landskap med åpne sletter og spektakulære fjellformasjoner. Området byr på mange spennende attraksjoner;

  Cape Cross Seal Colony - en av verdens størte sjøløvekolonier
  Petrified Forest - Forsteinede trestammer på opptil 34 meter, omtrent 260 millioner år gamle
  Organ Pipes - En 100 meter lang rekke med uvanlige dolomittkolonner som ligner orgelpiper
  Twyfelfontein - Fantastiske helleristninger

  Lodge: Ugab Terrace Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost og middag inkludert

 • Dag 11:

  TIL ETOSHA EAST

  Etter frokost begynner reisen mot Etosha Nasjonalpark og de ville dyrene. Etosha Nasjonalpark er kjent for å bevare noen av verdens sjeldneste dyrearter, inkludert spissneshornet. Dere ankommer lodgen ved lunsjtid, og drar deretter på en spennende ettermiddagsafari. Sammen med guiden leter dere etter de ville dyrene.

  I dette store, tørre området i Nord-Namibia ligger en av sørlige Afrikas mest populære safariområder. Etosha, som betyr ‘sted for tørt vann’, og er en enorm kalkslette. Sebra og springbok er spredt over den uendelige horisonten, mens de mange vannhullene tiltrekker seg neshorn, løve, elefanter og store antall antiloper. 

  Lodge: Mokuti Etosha Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 12:

  SAFARI I ETOSHA NASJONALPARK

  Dere spiser en tidlig frokost på lodgen før dere starter heldagsafarien ved vannhullene i Etosha Nasjonalpark. Der kan dere nyte det rike dyrelivet og den vakre naturen. Med litt flaks har dere sjansen til å se store flokker med flamingoer og pelikaner rundt vannhullene. Dere blir deretter kjørt til lodgen senere på kvelden etter en spennende dag i parken.

  Lodge: Mokuti Etosha Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 13:

  TILBAKE TIL WINDHOEK

  Etter frokost setter dere kursen tilbake til Windhoek. I Windhoek får dere en guidet tur i byen. Dagen avsluttes med et hyggelig restaurantbesøk.

  Byen er ren, trygg og velorganisert, med en kolonial arv som gjenspeiles i byens mange tyske spisesteder og butikker, og den utbredte bruken av det tyske språket. Windhoek har en interessant blanding av historisk arkitektur og moderne bygninger.

  Hotell: Safari Court Hotel

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og lunsj inkludert

 • Dag 14:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang blir dere kjørt til flyplassen for retur til Europa. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 15:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere ikke vil glemme!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Namibia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Namibia
Destinasjoner: Windhoek, Kalahari Desert Area, Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund och Etosha National Park
Ankomstflyplass: Windhoek Hosea Kutako International Airport (WDH)
Hjemreiseflyplass: Windhoek Hosea Kutako International Airport (WDH)

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

Før avreise

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Betaling av reisen
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet, gjelder ikke gruppeturer. For gruppeturer forfaller depositumskravet til betaling 10 dager etter utløpt påmeldingsfrist. Ved bestilling av tur som inkluderer internasjonale flybilletter faktureres et depositum på 12000 kr per deltagere. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

Pass
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen.
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjoner og reiseråd
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner. Det anbefales å ha med bevis på gulfebervaksine, da dette kan bli avkrevd ved innreise.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.
Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.

Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine

Reiseforsikring
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise.
Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Under reisen

Bagasje på fly

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.
Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

Visum
For reiser til Namibia er det ingen krav om visum for norske borgere. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Transport
Ved ankomst Namibia står deres private sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør. 

Sikkerhet
Topp Afrika AS, våre samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer.
Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker et land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til Sør Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte overnattingssted, transportøren e.l.
Regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Tips
Tips er en del av kulturen i Namibia. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

Betaling lokalt
Valutaen i Namibia er Namibiske dollar (NAD).
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. Det rådes likevel til å ta med (noe) kontanter i dollar, som en start.
I byene kan en ta ut rand med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landsbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene.
De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%.

Språk
Namibias offisielle språk er engelsk, selv om få i landet har dette som førstespråk. Folketellingen i 2011 viste at 49 % av befolkningen talte oshiwambo, 11 % nama/damara, 10 % afrikaans, 9 % kavango og 9 % otjiherero

Klima
Namibia er et av verdens tørreste land. Klimaet varierer fra ørken til subtropisk og er generelt varmt og tørt. Nedbøren er sparsom og uberegnelig. Den kalde, nordgående Benguelastrømmen avgir noe av den sparsomme nedbøren. Namibia har vanligvis mer enn 300 solskinnsdager i året. Det er en kort regntid mellom september og november og en lengre regntid mellom februar og april. Vintrene er tørre og varer fra juni til august. Det finnes ingen permanente elver i Namibia, bare tørre elveleier som fylles opp i regntiden. Regnmengden varierer fra 50 mm i året i Namibørkenen til 700 mm i Caprivistripen, men i år med tørke kan det regne mindre.

Elektrisitet
Flere lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el-nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Adapter er ofte nødvendig.

Mobildekning
Mobildekningen er relativt god. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Norsk ambassade
Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Windhoek. Ansvarlig norsk ambassade for Namibia er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

 

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank
Vannflasker