Den store Rwandareisen

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel om dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST KIGALI

  Ved ankomst Kigali internasjonale lufthavn blir du ønsket velkommen av vår lokale representant. Deretter blir dere kjørt til hotellet i Kigali, som også er Rwandas hovedstad. Vel fremme på hotellet vil din lokale guide gi deg en oversikt over den kommende uken. Dere spiser middag sammen på hotellet.

  Hotell: Heaven Rwanda

  Måltider:

  Denne dagen er middag inkludert

 • Dag 3:

  KIGALI

  Oppdag Rwandas hovedstad! Rwanda er et av landene med høyest økonomisk vekst i Afrika. Dette til tross for at det ikke en gang er 30 år siden at landet lå i fullstendige ruiner etter at et av de mest grufulle folkemordene verden har sett fant sted. På ettermiddagen besøker dere Kigali Genocide Memorial, hvor dere lærer mer om landets historie og hvordan landet har reist seg etter folkemordene. Dere har også mulighet til å besøke fine kunstgallerier, restauranter og kafeer. Kigali tilbyr noe for enhver smak!

  Hotell: Heaven Rwanda

  Måltider:

  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 4:

  TIL AKAGERA NATIONAL PARK

  Etter en rolig morgen på hotellet starter dere reisen mot Akagera nasjonalpark. Etter noen timers reise ankommer dere parken, og reisen fortsetter mot lodgen for lunsj. På ettermiddagen venter safari i Akagera. Sammen med guiden din søker dere etter de ville dyrene. I parken er det mulighet for å se alle dyrene i The Big Five. Dere kommer tilbake til lodgen rett før solnedgang. Nyt en deilig kveld under den afrikanske stjernehimmelen.

  Lodge: Mantis Akagera Game Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 5:

  SAFARI I AKAGERA NATIONAL PARK

  Det er en fantastisk opplevelse å våkne opp i villmarken! Etter frokost venter en spennende safari i parken. Akageras vakre landskap og rike dyreliv lar ingen være uberørt. Dere spiser lunsj ute i villmarken. Etterpå er tid for båtsafari. Det er en spesiell opplevelse å gli stille gjennom landskapet i båt. I tillegg til det rike fuglelivet kan dere også se dyr som kommer ned til sjøen for å drikke eller se både flodhester og krokodiller ligge og hvile ved strandkanten. Etter spennende opplevelser returnerer dere til lodgen for middag.

  Lodge: Mantis Akagera Game Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 6:

  TIL VOLCANOES NATIONAL PARK

  Etter frokost drar dere på en siste morgensafari før dere starter på reisen mot Volcanoes National Park og Musanze. Reisen går gjennom Rwandas vakre landskap med vakre jordbruksområder og små landsbyer. Dere nyter en herlig middag på lodgen.

  Lodge: Classic Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 7:

  GORILLATREKKING I VOLCANOES NATIONAL PARK

  Dere spiser frokost klokka 06.00 sfør dere kjører til parkens hovedkvarter for informasjon om Gorillatrekkingen. Fotturen gjennom Volcanoes National Park starter kl. 08:00. 7 gorillafamilier bor i parken og kan besøkes av turister. Dette er utvilsomt et av høydepunktene på turen, og dere vil mest sannsynlig se gorillaer. Parkvokterne og guidene vet nøyaktig hvor gorillaene er. Avhengig av området gorillaene oppholder seg i, kan dagens etappe ta mellom 30 min - 4 timer. Etter fantastiske møter med gorillaene i Volcanoes National Park, returnerer dere til lodgen. For de som ønsker det, er det mulig å besøke tvillingsjøene Burera og Ruhondo for kaffe. 

  Lodge: Classic Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 8:

  TIL NYUNGWE FOREST NATIONAL PARK

  Etter en tidlig frokost på hotellet går reisen videre mot Nyungwe Forest National Park, Rwandas landskap er grønt, frodig og bølgende vakkert. Dere vil bli kjørt til lodgen som ligger ved siden av Nyungwe Forest National Park.

  Lodge: Emeraude Kivu Resort

  Måltider 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 9:

  SJIMPANSETREKKING I NYUNGWE FOREST NATIONAL PARK

  Dagens eventyr starter tidlig om morgenen, klokken 05.00 blir dere kjørt til parkens hovedkvarter for registrering, og nå venter den spennende sjimpansetrekkingen! Klokka 06:00 starter vandringen gjennom regnskogen, ledet av en av parkens rangers. Parken er kjent for sitt rike fugleliv. Vel fremme ved sjimpanseflokken får dere studere morgenrutinene og lekenheten deres. Dere kan være i deres nærvær i en time før dere returnerer til lodgen. 

  Lodge: Emeraude Kivu Resort

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 10:

  TIL LAKE KIVU

  I dag fortsetter dere reisen gjennom Rwanda. Reisen går gjennom jordbruksland og små landsbyer før dere kommer til  Lake Kivu. Ettermiddagens aktivitet er kanopadling på Kivusjøen hvor dere får oppleve det afrikanske landskapet på en unik måte. Det frodige landskapet rundt Kivu er vakkert, langs strandkanten ser dere geiter og kuer som beiter og barn som leker. Lokalbefolkningen i området lever av fiske og småbruk.

  Lodge: Paradise Malahide

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert 

 • Dag 11:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

  I god tid før avreise blir dere kjørt til flyplassen  hvor dere sjekker inn på flyet til Norge.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert 

 • Dag 12:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss.

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Rwanda

Reisemål: Rwanda
Destinasjoner: Kigali, Akagera National Park, Volcanoes National Park & Lake Kivu
Ankomstflyplass: Kigali International Airport
Hjemreiseflyplass: Kigali International Airport

FØR AVREISE

Reisegarantifondet:
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår:
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre vilkår nøye.

Betaling av reisen:
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet, gjelder ikke gruppeturer. For gruppeturer forfaller depositumskravet til betaling 10 dager etter utløpt påmeldingsfrist. Ved bestilling av tur som inkluderer internasjonale flybilletter faktureres et depositum på 12000 kr per deltagere. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

Pass:
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjon og reiseråd:
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
For mer informasjon om hvilke vaksiner det anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring:
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings og reise forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Valuta:
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips. Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta. Ugandiske myndigheter aksepterer kun dollar som er i god stand og som er fra 2006 eller nyere. 

Reiseregistrering:
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem.  Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!


UNDER REISEN

Informasjon om flyreisen
Internasjonale flybilletter er inkludert i prisen for landprogram. Reservasjon med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen.

Bagasje på fly
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Visum
Nordmenn som besøker Uganda må søke om e-visum i forkant av innreise. Søknaden må legges inn i portalen Uganda Electronic Visa/Permit Application System på internett minst fem arbeidsdager før innreise til Uganda. Kontakt Ugandas ambassade i København for mer informasjon. Visum blir gitt for én måned og koster USD 50. 

Transport på safari
Vår lokale representant vil stå med navneskilt utenfor inngangen på flyplassen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør. 

Sikkerhet
Topp Afrika, samarbeidspartnere og våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.
Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.
De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Tips
Tips er endel av kulturen i Uganda og Rwanda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tipsen blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

Språk
De offisielle språkene i Uganda er engelsk, luganda og swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

Lokale skikker og bekleding
Den jevne ugander oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en ugander er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Klima
Klima er tropisk med temperaturer på 22 til 30 grader celsius. Det er to regntider, den store regntiden er fra slutten av mars til ut mai. Den korte regntiden er hovedsakelig i november. April er absolutt den måneden med mest regn. Perioden mellom desember til februar, og juni til august er hovedsakelig tørr, men det kan komme korte regnskurer også i de tørre periodene. Spesielt Uganda kan ha flere dager med regn gjennom hele året, det er dette som gjør Uganda så frodig 

Elektrisitet
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

Mobildekning
GSM-dekningen er relativt god. De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Innførselsbestemmelser til Norge
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Norsk Ambassade
Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala. 

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Torsdag kl. 07:30 - 15:30
Fredag: kl 07:30 - 13:00

Besøksadresse
Royal Norwegian Embassy
Plot 18B Akii-Bua Road, Nakasero

Postadresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O.Box. 22770,
Kampala, Uganda

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +256 417 11 2000 eller +47 23 95 76 00 
Epost: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: www.norway.go.ug

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (sms) til denne mobilen. 

NYTTIGE ADRESSER
Reisegarantifondet
Vaksine
Reiseregistrering
Toll
Væroversikt
UDs reiseinformasjon

VÅRE REISEVILKÅR
Reisevilkår

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.
 

PAKKELISTE:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesejakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Powerbank  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv
Drikkeflasker
Powerbank
Gjerne en fallkniv av typen Leatherman