Nordlige Madagaskar

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Deres reise starter fra flyplassen nærmest deres bosted. Vi vil i alle tilfeller bestille en gjennomgående billett, dette betyr at når du har sjekket inn går bagasjen helt frem til endelig destinasjon. 

  Dere flyr til Oslo med SAS og fra Oslo går reisen videre til Nairobi med Star Alliance Ethiopian Airlines. 

  Reiserute fra Norge: 
  Dere flyr med SAS fra din nærmeste flyplass til Oslo. 
  Oslo - Addis Abeba         19:45 - 06:20  ET 715 
  Addis Abeba - Nosy Be:  10:25 - 14:15    ET 837  

  Foretrekker du andre flyselskap kan du informere oss om det i henvendelsen og vi vil tilrettelegge for deres ønsker.

 • Dag 2:

  ANKOMST NOSY BE

  Dere ankommer Nosy Be klokka 14.15. Utstedelse av turistvisum på flyplassen koster per dags dato 80.000 ariary som for tiden tilsvarer ca 22 euro. Det anbefales å ha med litt mer i kontanter, slik at man kan få betalt for visumet, også dersom det skjer kurs-endringer. 

  Dere blir kjørt til hotellet og slapper av resten av ettermiddagen.

 • Dag 3:

  NOSY BE – ANKIFY - ANDRAFIAMENA

  Etter frokost blir dere kjørt til havna i Hell-Ville for å ta hurtigbåten til Ankify. Ved ankomst venter en bil og sjåfør, og første stopp blir i Ambanja på Millotplantasjen, en av de største kakaoplantasjene på nord-Madagaskar. Etterpå går turen videre til Ambilobe, en storby kjent for sitt åpne marked. Derfra kjører vi i 2 timer før vi tar de siste 17 kilometrene på grusvei for å nå Andrafiamena Reserve, som ligger ved foten av Maromandia og Andranomanera Protected Reserve. Ankomst på slutten av ettermiddagen. Overnatting på Black Lemur Camp

  Black Lemur Camp er omringet av vakkert landskap av fjell og skog, og ligger i hjertet av Andrafiamena. Campen har 10 romslige bungalower med eget bad, og er bygget av lokale materialer. Restauranten og baren ligger på en stor forhøyet terrasse med fantastisk utsikt over trekronene. De lokale kvinnene serverer deg deilig mat som er dyrket i den lokale landsbyen, Anjahankely.


  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 4:

  ANDRAFIAMENA PROTECTED RESERVE

  På formiddagen vandrer dere sammen med en lokal guide inn i Andrafiamena Protected Reserve. Dette området er tilholdssted for mange truede arter, blant annet den unike og endemiske lemurarten svart lemur, "Propithecus Perrieri". Lemurene beveger seg i små familiegrupper og har territorier på omtrent en hektar.

  Mer om Andrafiamena Protected Reserve:
  På grunn av den unike beliggenheten mellom østkysten, det sentrale platået og det nordvestlige området, finnes det et stort mangfold av planter og dyr i reservatet. Reservatet har et variert landskap som spenner fra sandstein og kalkstein, til en tørr overgangsskog og fuktig løvskog. Her finner vi den endemiske "Propithecus Perrier", den svarte lemuren og 8 andre lemurarter, som er truet på grunn av avskoging og krypskyttere

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 5:

  TSINGY ROUGE OG DIEGO SUAREZ

  Etter frokost tar dere fatt på landeveien mot "Tsingy Rouge", en merkelig samling av naturskulpturer som skyldes erosjon fra den lokale elva. Deretter fortsetter vi til Diego Suarez, hvor vi skal ha en kort bytur, inkludert et besøk til 2. Verdenskrig-kirkegården og se minnesmerket dedikert til de allierte soldatene som falt under kampen om Madagaskar under operasjon Iron Clad i 1942. Dere vil også få muligheten til å se "Baobab Antseraniensis", en art som er unik for området.

  Overnatting på Allamanda Hotel som ligger ved sjøkanten i Diego Suarez (Antsiranana).

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 6:

  DIEGO - MONTAGNE D’AMBRE - ANKARANA

  Det blir tidlig avreise fra Diego Suarez, og første stopp er Joffre Ville, her kan dere ane fordums glans fra denne strandbyen som en gang var tilholdssted for den franske eliten. Bare noen få kilometer fra Joffre Ville ankommer dere Montagne d'Ambre National Park, hvor dere tilbringer et par timer med å utforske flora og fauna. Det er mange stier med forskjellig vanskelighetsgrad i parken, og dere kan ta en tur som passer for dere. Det er noen vakre fossefall i parken. Senere tar vi en pittoresk reise innom Ankarana på vei tilbake til hotellet.

  Montagne d'Ambre National Park
  Grunnlagt i 1958,  ligger denne nasjonalparken i en tropisk regnskog med et areal på 18 200 hektar og høyden i parken varierer fra 850m til 1485m. Parken har sitt eget mikroklima som gjør flora og fauna unikt. Syv arter av lemur er blitt registrert i parken, inkludert den kronede lemuren og Sanfords brune lemur. Parken har høy årlig nedbør, og parken er dekket av tropisk skog, med mange gigantiske trearter, mindre bregner og flere orkidéarter.

  Det blir overnatting på den sjarmerende ecolodgen Ankarana Lodge. Her bor dere tett på naturen i en av de koselige bungalowene. Hvert rom har privat bad, terrasse og aircondition, og lodgen har basseng og stor privat park.

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 7:

  ANKARANA NATIONAL PARK

  Etter frokost utforsker dere fascinerende "Tsingy d'Ankarana", der kalksteinhøylandet har erodert til spesielle skulpturer. Å vandre rundt i dette taggete landskapet er en utrolig spesiell opplevelse. Området består av et stort massiv av jurakalkstein som stiger bratt opp fra den omkringliggende savannelignende sletten. Her finnes det rikt dyreliv, og på turen møter du brune lemurer, geckoer og ikke-giftige slanger. 

  Mer om Ankarana Reserve:
  Ankarana Reserve ligger ca 108 km sør for Diego Suarez og dekker 18,220 hektar. Ankarana er kjent for sine kalksteinkarter, kalt tsingy, sammen med et omfattende grottesystem og nettverk av underjordiske elver, hvorav noen inneholder krokodiller. Tørr løvskog finnes i mye av reservatet, her kan dere støte på Den kronede lemur, Sanfords brune lemur, Perriers sorte lemur, Den nordlige sportive lemur og dverglemur. En rekke kameleoner og leaf-tailed Uroplatus geckoer kan også bli funnet.

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 8:

  ANKARANA - ANKIFY - NOSY BE - TSARABANJINA

  Etter frokost kjører dere mot Ankify. Vår første stopp er i byen Ambilobe for å besøke det pittoreske markedet i denne muslimske byen. Deretter en 2 til 3 timers kjøretur gjennom kaffe-, kakao- og ylang ylang-plantasjer. Denne regionen er vulkansk og Madagaskars mest fruktbare land. Dere kjører langs fjellkjeden Tsaratanana, med den øyas høyest topp, før dere ankommer til Ankify, hovedhavnen. Deretter følger 1 time med hurtigbåt til Nosy Be, her blir dere hentet av hotellets shuttlebåt som kjører dere videre nordøst til vakre Constance Tsarabanjina.

  Mer om Constance Tsarabanjina:
  Constance Tsarabanjina består av 25 luksuriøse strandvillaer omkranset av tropiske planter, alle med havutsikt. På denne idylliske lille øya er det kun ett hotell, og de eneste lydene du hører er bølger og fuglekvitter. Her finnes det tre uberørte strender med puddermyk sand og asurblått hav, et supert sted for snorkling og dykking, og du kan selv fange fisken du vil ha til middag om du ønsker det. Her ligger alt til rette for en luksuriøs Robinson Crusoe-opplevelse!

  * På Nosy Be og skjærgården rundt finnes det mange hoteller og lodger i forskjellige prisklasser. Fortell oss gjerne om ønsker og budsjett i deres henvendelse.

  Reisetid Ankarana - Tsarabanjina: ca 6 timer
  Avstand: 180 km

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 9-12:

  AVSLAPPENDE DAGER PÅ TSARABANJINA

  På Tsarabanjina er det lett å finne roen. Slapp av på en av de tre idylliske strendene, oppdag øyas unike biologiske mangfold med en guidet naturtur eller utforsk eksepsjonelle korallrev.

  Med fantastiske solnedganger, din egen private bungalow på stranden, og sunn og deilig mat, vil du virkelig nyte livet på Tsarabanjina.

  Aktiviteter som tilbys på Tsarabanjina:
  Dykking -  Et profesjonelt team er alltid tilgjengelig, og vil lede gjennom ulike teknikker slik at du får gode undervannsopplevelser og uforglemmelige øyeblikk.
  Snorkling - maske, svømmeføtter og snorkel er til din disposisjon for hele oppholdet.
  Strand-Tennis-Volley - Racketer og baller tilgjengelig i resepsjonen
  Seiling - katamaraner står til disposisjon på stranden. Du vil også finne kajakker om du ønsker å padle rundt øya.
  Volleyball og Petanque - hver kveld rundt klokka 18.00
  Gym - aquagym i sjøen på morgenen.
  Turgåing - spasertur rundt øya, med eller uten guide. Fra toppen av åsene kan du nyte flott panoramautsikt over Tsarabanjina og Mitsioskjærgården.
  Spill - kan lånes i baren.
  Sportsfiske - et beste stedene i regionen
  Utflukter - til mange av de idylliske øyene i nærheten

  Måltider:
  All inclusive

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Etter en avslappende formiddag på hotellet, tar dere båt til Nosy Be og blir kjørt videre til flyplassen for innsjekk og hjemreise.

  Reisetid Tsarabanjina - Nosy Be: 90 minutter
  Reisetid fra havn til flyplass på Nosy Be: 20 minutter

  Reiserute fra Nosy Be:
  Nosy Be - Addis Abeba  15:35 - 19:15  ET 836 
  Addis Abeba - Oslo        23:40 - 07:45  ET 714 

  Måltider:
  All inclusive gjelder til utsjekk

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner. Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 eller +47 984 89 199 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Madagaskar

Reisemål: Madagaskar
Destinasjoner: Nosy Be, Diego Suarez, Montagne d'Ambre National Park, Tsingy d'Ankarana National Park og Tsarabanjina
Ankomstflyplass: Nosy Be (NOS)
Hjemreiseflyplass: Nosy Be (NOS)

FAKTA OM MADAGASKAR
Areal: 580 000 km² (Norge 385 000 km²)
Folketall: 24 235 000
Hovedstad: Antananarivo
Myntenhet: Malagasy Ariari (MGA) 1000 MGA tilsvarer ca. 2. 50 NOK
Vernet landareal: 2,5 % (Norge 6 %)
Folkeslag: Afrikanere 99 % andre 1 %
Religion: Naturreligioner 52 %, Kristne 41 %, Muslimer 7 %
Offisielt språk: Gassisk og fransk, noe engelsk
Tid: Norge + 2 timer vinter, + 1 time sommer

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

FØR AVREISE

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Ved mottakelse av bestilling går vi igang med å bestille opp deres program. Når programmet er 100% bekreftet sender vi ut en bookingbekreftelse.
Sammen med bookingbekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Er Topp Afrika AS ansvarlig for flybilletter vil kostnaden faktureres på samme faktura som depositumet.
Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist
Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen.
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine
 • G: Gulfebervaksine
 • Medikamentell profylakse mot malaria

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise.
Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Tar med deg 2-300 amerikanske dollar eller euro. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VISUM
Norske borgere trenger visum for opphold på Madagaskar. Turistvisum kan utstedes på flyplassen ved ankomst. Utstedelse av turistvisum på flyplassen i Antananarivo koster per dags dato 80.000 ariary som for tiden tilsvarer ca 22 euro. Det anbefales å ha med litt mer i kontanter, slik at man kan få betalt for visumet, også dersom det skjer kursendringer.

TRANSPORT
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer.
Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.

BETALING LOKALT
Valutaen på Madagaskar er Ariary. 
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start.
I byene kan en ta ut shilling med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. 
De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%. Amerikanske dollar er også mulig å bruke som betaling. En god hovedregel er å betale i den valutaen prisen er oppgitt i. Ved bruk av annen valuta blir det ofte brukt en dårlig vekslingskurs.

SPRÅK
De offisielle språkene på Madagaskar er fransk, malagassisk og engelsk

KLIMA
Madagaskar er et værutsatt land, og voldsomme uvær feier ofte over øya i regntiden, som varer fra desember til april. Regntiden innebærer også store mengder regn.

GEOGRAFI OG MILJØ
Madagaskar er verdens fjerde største øy. Den løsrev seg trolig fra Afrikas kontinent for 165 millioner år siden, og fra Indias kontinent 85 millioner år senere. Øyas fauna og flora har derfor utviklet seg i isolasjon, og et unikt artsmangfold har oppstått. Rundt 90 prosent av Madagaskars dyre- og plantearter er endemiske. Det vil si at de ikke finnes noen andre steder i verden. Øyas kystområder består for det meste av tropisk regnskog, mens fjellområder dominerer i midten. På østkysten ligger en 60 mil lang kjede av innsjøer, kunstige innsjøer og kanaler. Området kalles Canal des Pangalanes. Landets myndigheter har fredet store deler av øyas areal. Til tross for dette er avskoging et alvorlig miljøproblem og en trussel for øyas dyre- og plantearter. Regnskogene på Madagaskar står på UNESCOs verdensarvliste.

HISTORIE
Madagaskars befolkning kommer hovedsakelig fra Asia og Afrika. Øya var trolig ubebodd før sjøfolk fra Sørøst-Asia kom dit på 100-tallet. På 600-tallet etablerte arabere et handelssenter på øya. På 1500 og 1600-tallet startet også portugisere og franskmenn handelsvirksomhet. Merina-kongedømmet hadde i en lang periode kontroll på mesteparten av øya. I 1885 ble Madagaskar et fransk protektorat. Ti år senere tok Frankrike makten og avsatte Merina-kongedømmet. Under begge verdenskrigene deltok gassiske styrker i kamper sammen med franskmennene i Frankrike, Marokko og Syria. En nasjonalistisk bevegelse vokste så frem, og gjorde opprør mot Frankrike i 1947. Madagaskar ble selvstendig i 1960. Etter selvstendigheten har landet vært preget av kupp og opprør. Oberst Didier Ratsiraka ble president i 1975 og satt med makten i 16 år. Han iverksatte en radikal sosialistisk politikk. Fra slutten av 1980-årene vokste det frem en sterk demokratibevegelse med krav om reelt flerpartistyre og frie valg. Etter demonstrasjoner ble det i 1990 innført et flerpartisystem og sensuren ble opphevet. To år etter fikk landet en ny grunnlov ved folkeavstemning

SAMFUNN OG POLITIKK
Selv om Madagaskar har gått fra å være en ettpartistat til et demokrati, preges landet fortsatt av politisk uro. Nesten alle maktskifter har funnet sted på kuppaktige måter. Etter hvert makskifte har den nye presidenten gjort endringer i grunnloven for å styrke sin egen stilling. I perioden mellom 2009 og 2014 var det politiske systemet satt ut av spill, etter at borgermesteren i hovedstaden gjennomførte et kupp. Mot slutten av 2013 ble det avholdt valg i landet, og en folkevalgt president kom til makten. Madagaskar er en presidentstyrt republikk, og landets statsminister leder både regjeringen og parlamentet. De politiske partiene er ofte forankret i en folkegruppe, en landsdel eller en person. Ideologi spiller en mindre rolle. Befolkningen er av blandet etnisk opphav og er oppdelt i 18 etniske grupper. Gjennom historien har det vært konflikter mellom høylandsbefolkningen og kystbefolkningen.

Gasserne kler seg forholdsvis formelt i arbeidssammenheng, men mindre formelt på restaurant og privat. Vær imidlertid oppmerksomhet på at oppfatningen av hva som er sømmelig kleskode på offentlig sted er mer konservativ enn i Norge. 
 
Det er nyttig å være oppmerksom på at gasserne i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet: Man hilser når man går inn i en butikk eller passerer noen i et rom, sier unnskyld når man støter bort i noen, bruker ofte ”s’il vous plaît" og ”merci” osv.

ØKONOMI OG HANDEL
På tross av at Madagaskar er rikt på naturressurser, er landets innbyggere blant verdens fattigste. Mangelen på reform av 1970- og 80-tallets planøkonomi har ført til langsom vekst i økonomien. Den politiske uroen har også hindret utvikling. Kuppet i 2009 skremte vekk både investorer og turister, samtidig som den globale finanskrisen bidro til nedgang. Rundt 80 prosent av befolkningen er sysselsatt i jordbruket. Industrivarer - særlig tekstiler, står for de viktiste eksportinntektene. Olje, edelstener og mineraler gir også eksportinntekter, men disse utgjør under 1 prosent av BNP. Den uformelle delen av økonomien er stor, og mange arbeider svart.

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no. 

NORSK AMBASSADE
Fra juli 2011 ble ambassaden omstrukturert til en ambassadeseksjon som er administrativt underlagt ambassaden i Pretoria.

I krise og nødsituasjon oppfordres publikum til å kontakte ambassaden på telefon  +261 20 22 305 07 , eller ambassaderåden direkte på telefon +261 32 05 234 19 . Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum også kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 .  E-post: UDops@mfa.no