Om David Lilleheim

Kort om David
David er eier av Topp Afrika. Etter å ha bodd 11 år i Kenya og Tanzania kan han så å si kalles afrikaner. David har bodd ved Lake Victoria, i Arusha, i Mbulu ikke langt fra Ngorongoro krateret, Serengeti og Nairobi. Dette har gitt David unik kunnskap om folk og kultur.

David snakker flytende Kiswahili. Hans kjennskap til kultur, tradisjoner og samfunnsforhold får dere nytte av i tilretteleggelsen av turer og som guide på gruppeturer. Her kommer dere virkelig bak turistfasaden. David er i tillegg reiselivsutdannet fra Universitetet i Stavanger. Han har også 4 års arbeidserfaring fra SAS på Stavanger lufthavn, Sola.

I Topp Afrika AS er han spesialist på; Tanzania, Kenya, Seychellene, Sør Afrika og Zanzibar.

Fortell litt om deg selv
Sammen med mine foreldre, Linda og Anders Lilleheim, flyttet jeg til Tanzania i 1983. Vi flytte da til "bushen" like ved bredden av Lake Victoria i Tanzania. Nærmere bestemt Kibara, en liten fiskerlandsby. Her hadde jeg mine første 4 år. I løpet av disse årene ble to av mine brødre født på et av de norskbygde sykehusene, Haydom Lutheran Hospital. Mine foreldre jobbet som misjonærer på Kibara halvøya. 
I årene som har gått har jeg flyttet frem og tilbake mellom Norge og Tanzania/Kenya 5 ganger. Da jeg begynte på skole var det naturlig å flytte på internat på den norske skolen i Nairobi. Her fikk jeg gå 6 år sammen med andre norske misjonærbarn og bistandsbarn. 
Etter så mange år i Kenya og Tanzania har jeg selvsagt vært på safari utallige ganger!
Som 3 åring var det mer spektakulært å få se en gris på landsbygda enn løve i bushen og krevde at min mor tok bilde av grisen...
Nå når jeg er blitt eldre så holder jeg nok en knapp på klassisk safari! En ting er sikkert, INGEN safari er lik uansett hvor mange safarier man reiser på! Det er noe nytt bak enhver sving! 

Hva er din favorittdestinasjon? 
Kenya har blitt min favorittdestinasjon! Å kombinere parker som Masai Mara og Ol Pajeta med badeferie ved Det indiske hav er en sikker vinner hver gang! Det er enkelt å komme seg rundt, prisene er reduserte i forhold til andre safaridestinasjoner, landet er i en god utvikling og det er et flott og unikt dyreliv man finner få andre steder! 

Tar du med dine små barn til Afrika? 
Vi har ingen problemer med å ta med oss våre to jenter til Afrika. De er 2 og 4 år gamle og har alt vært på flere safarier. Ikke det at de husker så mye fra turene, men vi har vært flinke til å lage fotobøker og vise dem bilder i etterkant så opplevelsene ligger lagret hos dem. 
Det er viktig å nevne at når vi reiser med barn så legger vi inn ekstra tid på destinasjonene vi besøker. Vi har privat safaribil som gjør at vi kan styre dagene selv! Vi reiser ut på safari når barna vil, eller så er en av oss igjen på lodgen med et av barna. 
Barna elsker kysten, så det blir fort en uke og to ved Det indiske Hav! Da er det ekstra kjekt med All Inclusive for de små så de får spise så mye is de vil.