Rwanda

Rwanda byr på et utrolig vakkert landskap og storslåtte steder å oppdage. Landskapet føles levende og det kuperte terrenget med grønne frodige åkrer og innsjøer inviterer til avslapping. I nordvest møter man de vulkanske Virungafjellene med topper på over 4000 meter. Her får man også et spennende og unikt møte med fjellgorillaen.

Rwanda ligger i østlige Sentral-Afrika like sør for ekvator med et tropisk klima. Rwanda er Afrikas mest tettbygde land med en befolkning på rundt 12 millioner. Befolkningen og et begrenset område gjør også at landet har utfordringer. Landet må derfor jobbe aktivt for å beskytte dyreliv og skog. Avskoging og krypskyting er vanlig.

Rwanda er også kjent for sin mørke historie. I løpet av 80-tallet ble den eksilerte Tutsi-gruppen The Rwandan Patrotic Front dannet der Rwanda ble invadert. Etter borgerkrigen ble reformer og et flerpartisystem implementert, men dessverre ble det snart urolig igjen. I 1994 ble en avtale undertegnet av presidenten der The Rwandan Patrotic Front skulle være en del av regjeringen. Kort tid etter døde presidenten da flyet hans ble skutt ned. Dette utløste folkemordet i Rwanda. I løpet av tre måneder ble 800 000 tutsier og moderate hutuer myrdet og tre millioner flyktet.

I den nordvestlige delen av Rwanda finner vi Volcanoes National Park, som dekker et område på 160 kvadratkilometer med regnskog og 5 av de totalt 8 vulkanene i området. Nasjonalparken er hjemmet til fjellgorillaen og "Golden Monkey. Parken ble dannet i 1925 i et lite område for å beskytte fjellgorillaen fra krypskyting.

For å gjøre turen til Afrika uforglemmelig har du muligheten til å kombinere turen til Rwanda med en tur til Kenya, Uganda og Tanzania, hvor flere fantastiske møter venter.

Vi skreddersyr turen etter dine ønsker og gir deg muligheten til å oppleve det beste av Rwanda!