Safari i Kalahari, Fish River Canyon & Sossusvlei

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST WINDHOEK

  Vel framme i Windhoek blir dere ønsket varmt velkommen av vår lokale representant og til hotellet.

  Hotell: Safari Court Hotel

 • Dag 3:

  TIL KALAHARI

  Etter frokost starter eventyret! Dere blir hentet av guiden og begynner reisen din mot Kalahari Desert Area, som er Afrikas sørligste ørken og hjem for mange store kattedyr, inkludert løver, geparder og leoparder. Ettermiddagen tilbringes på lodgen.

  Lodge: Kalahari Anib Lodge Namibia 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert
   

 • Dag 4:

  VANDRING MED BUSHMEN

  Dere spiser tidlig frokost på lodgen før dere starter vandringen med lokale "bushmen". Deretter fortsetter reisen mot Fish River Canyon, Afrikas største canyon. Der får dere nyte en fantastisk utsikt og se et av verdens mest majestetiske naturfenomen.

  Lodge: Canyon Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 5:

  GUIDET TUR VED FISH RIVER CANYON

  Dagen byr på en guidet utflukt til et av områdets beste utkikksposter. Der får dere en fantastisk utsikt over Fish River - Namibias lengste elv. Elven har skåret seg gjennom platåets tørre, steinete og sparsomt bevokste terreng, og skapt det som i dag kalles Fish River Canyon.

  Lodge: Canyon Lodge

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 6:

  LUDERITZ

  I dag skal dere besøke den unike kystbyen Luderitz - et stykke 1800-talls Bayern som grenser til de rosa sanddynene i Namibørkenen. Lutherske kirker, tyske bakerier og kolonibygninger ligger spredt rundt i byen, mens de forblåste strendene er hjem til flamingoer, strutser, seler og pingviner. 

  Lodge: Luderitz Nest Hotel 

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 7:

  SPØKELSESBYEN KOLMANSKOP

  Etter en rolig morgen drar dere på en guidet tur i spøkelsesbyen Kolmanskop, som i 1954 ble forlatt på grunn av en sandstorm. Dagen avsluttes med sightseeing i Luderitz og Diaz Point.

  Lodge: Klein-Aus Vista Eagle's Nest Chalets

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 8:

  SOSSUSVLEI

  Etter frokost blir dere kjørt til Sossusvlei. Der kan dere nyte en avslappende dag på lodgen med en fantastisk utsikt over verdens høyeste sanddyner. Mange aktiviteter kan bookes på stedet.

  Lodge: Hammerstein Lodge 

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 9:

  SOSSUSVLEI

  Dere ankommer Namib Naukluft Park like før lunsj, og blir møtt av Namibørkenens røde sanddyner. Den klare, blå himmelen står i skarp kontakst til de røde sanddynene, og gjør dette til et av Afrikas vakreste underverker og en fotografs drøm. I tillegg til attraksjonene i Sossusvlei - Dune 45, Hiddenvlei, Big Daddy og Deadvlei - er det andre flotte steder i området, inkludert Sesriem Canyon og Namib-Naukluft National Park, hvor de namibiske fjellene møter slettene.

  Lodge: Le Mirage Resort & Spa

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 10:

  TILBAKE TIL WINDHOEK

  Etter frokost setter dere kursen tilbake til Windhoek. I Windhoek får dere en guidet tur i byen. Dagen avsluttes med et hyggelig restaurantbesøk.

  Byen er ren, trygg og velorganisert, med en kolonial arv som gjenspeiles i byens mange tyske spisesteder og butikker, og den utbredte bruken av det tyske språket. Windhoek har en interessant blanding av historisk arkitektur og moderne bygninger.

  Hotell: Safari Court Hotel

  Måltider:

  Denne dagen er frokost og lunsj inkludert

 • Dag 11:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang blir dere kjørt til flyplassen for retur til Europa. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 12:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Namibia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Namibia
Destinasjoner: Windhoek, Kalahari Desert Area, Fish River Canyon, Luderits, Aus & Sossusvlei
Ankomstflyplass: Windhoek Hosea Kutako International Airport (WDH)
Hjemreiseflyplass: Windhoek Hosea Kutako International Airport (WDH)

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

Før avreise

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Betaling av reisen
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet, gjelder ikke gruppeturer. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

Pass
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen.
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjoner og reiseråd
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner. Det anbefales å ha med bevis på gulfebervaksine, da dette kan bli avkrevd ved innreise.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.
Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.

Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine

Reiseforsikring
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris. Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Under reisen

Bagasje på fly

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.
Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

Visum
For reiser til Namibia er det ingen krav om visum for norske borgere. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Transport
Ved ankomst Namibia står deres private sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør. 

Sikkerhet
Topp Afrika AS, våre samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker et land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte overnattingssted, transportøren e.l. Regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Tips
Tips er en del av kulturen i Namibia. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

Betaling lokalt
Valutaen i Namibia er Namibiske dollar (NAD). De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. Det rådes likevel til å ta med (noe) kontanter i dollar, som en start. I byene kan en ta ut lokal valuta med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landsbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%.

Språk
Namibias offisielle språk er engelsk, selv om få i landet har dette som førstespråk. Folketellingen i 2011 viste at 49 % av befolkningen talte oshiwambo, 11 % nama/damara, 10 % afrikaans, 9 % kavango og 9 % otjiherero

Klima
Namibia er et av verdens tørreste land. Klimaet varierer fra ørken til subtropisk og er generelt varmt og tørt. Nedbøren er sparsom og uberegnelig. Den kalde, nordgående Benguelastrømmen avgir noe av den sparsomme nedbøren. Namibia har vanligvis mer enn 300 solskinnsdager i året. Det er en kort regntid mellom september og november og en lengre regntid mellom februar og april. Vintrene er tørre og varer fra juni til august. Det finnes ingen permanente elver i Namibia, bare tørre elveleier som fylles opp i regntiden. Regnmengden varierer fra 50 mm i året i Namibørkenen til 700 mm i Caprivistripen, men i år med tørke kan det regne mindre.

Elektrisitet
Flere lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el-nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Adapter er ofte nødvendig.

Mobildekning
Mobildekningen er relativt god. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Norsk ambassade
Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Windhoek. Ansvarlig norsk ambassade for Namibia er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank
Vannflasker