Safari med barn

Safari med barn er spennende eventyr for hele familien! For hvem elsker egentlig eventyr mer enn barn? Hva er heftigere for barna enn å se alle dyrene de har sett på filmer og bilder i virkeligheten? Hvilken bedre skole kan barn gå på enn å oppdage et nytt land og kultur? Det sies at delt glede er dobbelt glede - så tenk på å dele gleden og opplevelsene med hele familien. Ingenting slår det å se ville løver, elefanter, sjiraffer og alle andre dyr - uansett alder. Det er ekstra fint å se alt fra barnas nysgjerrige, åpne øyne. Og ingen vil ta bedre i mot, eller ta vare på barna dine enn det vennlige personalet og folket i afrikanske land.

Safari med barn i Sør-Afrika
Sør-Afrika er et perfekt land å ta barna med til. Hvis du ikke har vært i noe afrikansk land før, er Sør-Afrika den perfekte introduksjonen til kontinentet. Landet er moderne - spennende storbyområder og velutviklet infrastruktur med innenlandsflyvninger og gode motorveier. I Sør-Afrika er det også enkelt å leie bil og kjøre gjennom det vakre landet. Cape Town er et must for hele familien, med sin pulserende storbyfølelse og storslått natur. I Sør-Afrika kan du sole deg, svømme, dykke, snorkle, svømme med delfiner, dykke med haier og se på hvaler. Landet er også fullt av barnevennlige turstier som passer for hele familien. Sør-Afrikas ville og rike dyreliv er et av Afrikas flotteste. Hvis du drar på safari med barn kan man garantere at de vil se de fleste av Afrikas ville dyr. I ingen andre land er det større sjanse for å se alle i The Big Five. Se for deg alle favorittene fra filmen The Lion King som plutselig står der foran barnas øyne. I Sør-Afrika finnes det en mengde luksuriøse og komfortable safarilodger, som gjør det enklere for barnefamilier. I tillegg er mange safariområder i Sør-Afrika for eksempel helt fri for malaria. Kariega Game Reserve, Pilansberg nasjonalpark og hele Eastern Cape og Garden Route.

Safari med barn i Tanzania
Tanzania har lenge vært det mest populære safarilandet i hele Afrika. Her er safarien så klassisk som den kan bli - uendelige savanner fulle av barnas safaridrømmer. Her kan man se The Big Five, den spektakulære migrasjonen, sjiraffer, antiloper, krokodiller og hundrevis av andre afrikanske dyrearter. I Tanzania kan du bo i fine lodger eller campinger med familierom og telt, reduserte priser for barn eller tilbud om at et barn bor gratis. I Nord-Tanzania er det ikke bare mulighet for dyre- og naturopplevelser, men også for kulturopplevelser. Den tradisjonelle folkegruppen masaier bor her, og mange safariparker ligger i masailand. Barna kan da oppleve en kultur som er helt annerledes enn vår. Du kan besøke masailandsbyer og få et innblikk i hverdagslivet. Tanzania er et perfekt reisemål hvis du vil kombinere en safari med en solferie på Zanzibar. Gjennom en kortere innenriksflyging har villmarken ganske plutselig blitt forandret til puddermyke, hvite sandstrender og eksotiske palmer. Safaridyrene er erstattet av delfiner og havskilpadder i de fargerike, rike korallrevene i Indiahavet. Å svømme i havet og bassenget, leke i sanden og se på sjødyr pleier å være ekstremt populært blant barn.
 

Safari med barn i Kenya 
Ta barna med til den moderne safariens hjemland. I Kenya er safariindustrien et veloljet, erfarent maskineri som har blitt godt utviklet de siste 50 årene. Dette betyr at safarier i Kenya tilbyr smidig transport mellom flyplasser, hotell og safariovernatting. Det er i utgangspunktet mulig med innenriksflyvninger til alle safariparker. Når du er på plass i Kenya kan du bo i fine lodger eller camper med god mat og alle fasiliteter. Det er ofte både familierom og -telt tilgjengelig. Mange overnattingssteder har også tilbud for barn, f.eks. redusert pris hvis du er under 12 år. I Kenya drar du på en klassisk safari i den østafrikanske villmarken. I Kenya får barna oppleve spennende safarieventyr med alt dyrelivet som de tidligere bare kunne fantasere om. Her lever alle Big Five og alle Afrikas kuleste safaridyr. I Kenyas mest populære safaripark Masai Mara kan man se den mektige migrasjonen og besøke tradisjonelle masailandsbyer. Disse unike kulturutvekslingene gir barn nye, viktige perspektiver å lære av. Kenya er også det ultimate landet som kombinerer safari med sol og bading på landets solfylte kyst. Barn kan svømme i det varme Indiske hav, leke i sanden, svømme med delfiner, se hvaler, gå på glassbåt og snorkle i det krystallklare vannet. Kystbyene Mombasa og Malindi med sine fabelaktige strender er den perfekte avslutningen på safarituren med barn!

Les mer