Safari og Lake Malawi

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel.

 • Dag 2:

  ANKOMST BLANTYRE

  Dere spiser et lett måltid på flyet før ankomst Chileka International Airport (BLZ) utenfor Blantyre. Kjøp av visum (75 USD) er proforma før bagasjehenting og møte med deres safarisjåfør som også vil være deres private guide på deres safari. Sjåføren laster opp bagasjen i bilen og setter kursen mot Majete Wildlife Reserve.

  Kjøreturen tar ca to timer til ankomst Thawale Lodge. Lodgen er en av to lodger i dette området, noe som gjør safariopplevelsen unik og spennende.

  Oppgraderingsmulighet i Majete:
  Mkulumadzi Lodge

  Kjøretid Blantyre - Majete: ca 2 timer
  Avstand: 81 km

  Måltider: 
  Denne dagen er middag inkludert

 • Dag 3:

  SAFARI I MAJETE WILDLIFE RESERVE

  De siste årene har flere av Malawis viltområder forvandlet seg fra forsømte og lite besøkte parker med lite dyr, til spennende Big 5-destinasjoner. Takket være innovative ideer når det gjelder parkforvaltning har Malawis parker forvandlet seg til en av de store suksesshistoriene, hvor bestanden av dyre- og plantearter er økende til stor kontrast med situasjonen for noen år siden da blant annet krypskyting var et stort problem i landet. 

  Velkommen til en av Afrikas best forvaltede og minst turistifiserte nasjonalparker og reserver! Dere legger opp dagen sammen med guiden deres, velg mellom blant annet gåsafari, båtsafari eller game drive.

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 4:

  TIL ZOMBAPLATÅET

  Dagen starter med morgensafari, før dere setter kursen mot det vakre Zombaplatået. Her sjekker dere inn, og spiser dere lunsj på Zomba Forest Lodge, med fantastisk beliggenhet på Zomba Plateau. Zomba Forest Lodge består av kun 4 rom, og her blir dere tatt i mot som gamle venner. Slapp av i den vakre hagen eller utforsk nærområdet. Lodgen er "off the grid", og all elektrisitet kommer fra solcellepanel - husk å lade batterier før dere kommer hit da det er begrensede lademuligheter.

  Kjøretid Majete - Zomba: ca 2,5 timer
  Avstand: 130 km

  Oppgraderingsmulighet:
  Kefi Hotel

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 5:

  ZOMBAPLATÅET

  I dag skal dere ut på guidet tur på platået. Zomba Plateau er unikt. En fjellplate som stiger 2000 meter til værs, og har store områder av sedertre, furu og sypress, mens andre steder er vegetasjonen vill og blandet. På toppen av platået renner elver på kryss og tvers, og dere kan oppleve både buldrende fossefall og blikkstille fjellvann. Her møter dere både bavianer og gigantiske sommerfugler, og er dere veldig heldige kan dere også få øye på den sjeldne leoparden.

  Forslag til andre aktiviteter:
  Sykling og mountainbike
  Fjelltur
  Fuglekikking
  Rideturer
  Quad bikes og firhjuling

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 6:

  TIL LIWONDE NATIONAL PARK

  Fra Zomba-platået setter dere kursen mot Liwonde, Malawis mest populære nasjonalpark. Med Shire River, Lake Malawis eneste utløp rennende gjennom parken, er dette et flott sted for båtsafari. Her kan dere finne elefanter, antiloper, svart neshorn, leoparder, løver, krokodiller og et imponerende fugleliv med nesten 300 arter.

  Dere sjekker inn på sjarmerende Mvuu Camp som ligger ved bredden av Shire River. Campen er et fantastisk sted for å oppleve Malawis ville natur, her ligger krokodillene og flodhestene langs elvebredden. Her finner dere noen av Malawis beste guider, mange av guidene har vært her i flere år, og kan fortelle utrolige historier om hvordan parken har utviklet seg de siste årene.

  Hvis du er nysgjerrig på de skjulte perlene i Liwonde Nasjonalpark, anbefaler vi også gåsafari eller en sykkeltur.

  Oppgraderingsmuligheter i Liwonde:
  Mvuu Lodge
  Kuthengo Camp


  Kjøretid Zomba - Liwonde: 40 min
  Avstand: 50 km

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 7-8:

  SAFARI I LIWONDE NATIONAL PARK

  Liwonde National Park har en av de tetteste konsentrasjonene av dyreliv i Afrika! Det er store muligheter til å få øye på mange elefanter, da parken er vertskap for rundt 900 elefanter. Elefantbestanden har vokst så mye de siste årene at det har blitt vanskelig for dem å overleve, derfor er noen av dem blitt transportert til andre parker.

  I november 2019 ble en fantastisk relokering av 20 spissneshorn (black rhino) gjennomført mellom parker i Sør-Afrika, Majete og Liwonde for å styrke bestanden og i forbedre genetisk mangfold. Omfattende tiltak for å beskytte disse dyrene inkluderer luftovervåking, daglige rangerpatruljer og avansert teknologi.

  I tillegg til store flokker av elefanter, har parken av hundrevis av krokodiller og flodhester, antiloper, sebra og bøffel.

  Liwonde nasjonalpark er veldig kjent for båtsafari, hvor du får muligheten til å komme nær flodhester og krokodiller, men også oppleve det fantastiske fuglelivet. Det er også mulighet å kjøre på game drive for å se et større område og komme nærmere landdyra.

  ​Måltider: 
  Disse dagene er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 9:

  TIL LAKE MALAWI

  Etter frokost er det nå på tide å kjøre til krystallklare Lake Malawi. Med en labyrint av massive undervannskampesteiner, utallige arter av fargerik ciklidfisk og rolig, klart vann, tilbyr nasjonalparken det som mange anser å være det beste stedet for ferskvannssnorkling og dykking i verden. Her kan du velge å bo på bortgjemte perler både på fastlandet eller på en av øyene.

  Camp: Mumbo Island

  Oppgraderingsmuligheter:
  Blue Zebra Island Lodge
  The Makokola Retreat


  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 10-12:

  AVSLAPPENDE DAGER VED LAKE MALAWI

  Mer om Lake Malawi:
  Lake Malawi er en av flere imponerende innsjøer i the Great Rift Valley. Det er den tredje største, og nest dypeste innsjøen i Afrika, og den åttende største i verden. Den strekker seg 580 km fra nord til sør, og er 75 km på det bredeste. Lake Malawi dominerer store deler av hverdagslivet i Malawi, både når det gjelder fiske, transport og turisme.

  Innsjøen har en egen nasjonalpark i det vakre Cape Maclear-området. Parken ble opprettet for å beskytte innsjøens endemiske fiskearter og er det eneste som er på Unescos verdensarvliste i Malawi.

  I tillegg til avslapping på de idylliske strendene ved innsjøen, eller å gjemme seg bort på en liten kampesteinsøy, tilbys det mange aktiviteter i området.

  Aktiviteter:
  Snorkling
  Dykking
  Strandfotball
  Kajakk og seiling
  Båttur
  Vannski
  Sailboarding
  Strandvolleyball
  Stjernekikking

  Måltider: 
  Disse dagene er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang er det avreise fra hotellet og dere blir kjørt til flyplassen i Lilongwe for retur til Norge. 

  Reisetid fra øyene til fastlandet: ca 1,5 time
  Reisetid Lake Malawi to Lilongwe International Airport: ca 4,5 timer
  Avstand: ca 232 km

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Malawi

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Malawi
Destinasjoner: Majete Wildlife Reserve, Zomba Plateau, Liwonde National Park og Lake Malawi
Ankomstflyplass: Chileka International Airport (BLZ)
Hjemreiseflyplass: Kamuzu International Airport (LLW)

FAKTA OM MALAWI
Areal: 118 484 km² (Norge 385 000 km²)
Hovedstad: Lilongwe
Folketall: 18 mill.
Myntenhet: 1000 kwacha (MWK) =  11 NOK
Religion: Protestantisk og katolsk kristendom (ca 75%), islam (ca 15%) og lokale religioner
Offisielt språk: engelsk
Tid: GMT+2
Visum: Kjøpes ved ankomst, koster 50 dollar. Kort eller kontant.

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

FØR AVREISE

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner. Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no. Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Lake Malawi blir regnet som en av få innsjøer i Afrika uten Bilharzia. Bilharzia kan likevel forekomme i visse områder, og er mest vanlig i skittent vann. Er vannet klart er det oftest trygt. Medisinen Praziquantel kan kjøpes på de fleste apotek i Malawi, og mange tar denne kuren for sikkerhets skyld. Snakk med fastlege eller vaksineklinikk om dette.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine
 • G: Gulfebervaksine
 • Medikamentell profylakse mot malaria

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise.
Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 m.o.h må du sjekke om din forsikring er dekkende.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VISUM
Topp Afrika anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Malawi. Visumsøknad får man tildelt på flyet eller ved ankomst på flyplassene og på grensestasjonen, det er også mulig å søke på forhånd. Kostnad for visum er 75 US$ (per 01. januar 2019) Visum kan betales med kort eller kontanter. Vi anbefaler å alltid ha med nok kontanter til visum. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise. 

TRANSPORT
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.
Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie og venner.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske.
De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Malawi. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

Vanlig tips på safaridager er 5 - 10 US$ per person per dag.
 

SPRÅK
De offisielle språkene i Malawi er engelsk og chichewa. De fleste som jobber med turisme snakker engelsk.

KLIMA
Malawi ligger i den tropiske klimasonen, men store deler av landet ligger såpass høyt at temperaturene likevel er moderate – og kjølige om vinteren. Siden Malawi ligger sør for ekvator er årstidene motsatte av Norge, med andre ord er det vinter der når vi har sommer her.

Den tørre årstiden er fra slutten av april til november. Oktober og november kan være ubehagelig varmt i sør og ved sjøen, men i høylandet Nyika nord i landet er den ekstra varmen velkommen. Der er det uansett kjølig om kvelden, og i juni-august kan det bli minusgrader. (Men aldri snø siden dette er den tørre årstida.)

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Malawi er relativt god. De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

GEOGRAFI OG MILJØ
Malawi er en innlandsstat sørøst i Afrika. Det meste av landarealet ligger 1000-1500 meter over havet, og består av platåer og fjell. Den østafrikanske Riftdalen går gjennom landet fra nord til sør. Her ligger Malawisjøen, som utgjør 20 prosent av landarealet og er den tredje største innsjøen i Afrika. Landet har et tropisk klima, og har regntid og opplever flom og tørkeperioder.

Fiskebestanden i Malawisjøen trues av forurensning, overfiske og synkende vannstand. Det er også nylig åpnet for olje- og gassutvinning i innsjøen. En annen stor miljøutfordring er avskoging.

HISTORIE
På 1800-tallet drev arabiske handelsfolk en omfattende slavehandel av malawiere. I 1859 kom den skotske oppdageren og misjonæren David Livingstone som ønsket å få slutt på slaveriet. Hans ankomst ble etterfulgt av britiske misjonærer, og i 1891 ble Malawi en britisk koloni. Britene kalte landet Nyasaland, sjølandet, men da landet ble selvstendig i 1964 fikk det navnet Malawi.

Etter selvstendigheten ble Malawi en ettpartistat med Hastings Banda som president. Bandas konservative politikk møtte stor motstand. I 1971 ble han utropt til president på livstid. Med dette økte protestene i omfang, og i 1992 fikk malawierne stemme over om de ønsket et flerpartisystem eller fortsette med ettpartisystemet. Med klart flertall for demokrati og et flerpartistyre i folkeavstemningen ble det avholdt frie valg to år senere.

SAMFUNN OG POLITIKK
I følge grunnloven fra 1995 er enhetsstaten Malawi en republikk, der presidenten blir valgt for en periode på fem år og kan gjenvelges en gang. Presidenten er både regjeringssjef og statsoverhode. Lovgivende makt er lagt til en nasjonalforsamling der medlemmene velges for fem år etter en ordning med flertallsvalg i enmannskretser. Den dømmende makten ligger hos et uavhengig rettsvesen. Politiske partier er sterkt knyttet til ulike deler av landet og dermed til ulike etniske grupper.

Politikken i Malawi har vært preget av alvorlige og store korrupsjonsskandaler, både av sittende og tidligere maktpersoner. Rettsvesenet er utsatt for politisk styring, og menneskerettighetene står svakt. Blant annet har politiet har fått mye kritikk for vold og tortur av fanger. Befolkningsveksten er blant de høyeste i verden.

ØKONOMI OG HANDEL
Landet har lagt mer vekt på en helhetlig landbrukspolitikk i den senere tid, men fortsatt mangler mange mennesker trygg tilgang på mat. Tobakk står for over halvparten av landets eksportinntekter. Andre eksportvarer er sukker, te og kaffe. Malawisjøen gir grunnlaget for et omfattende fiske. Næringen, og dermed økonomien, er imidlertid sårbar for klimaendringer, bortfall av arbeidskraft og prissvingninger på eksportartikler.

Bistand står for over 40 prosent av landets inntekter. Dette gjør Malawi ekstremt avhengig av donorer og i stor grad må tilpasse seg deres krav. Korrupsjon og høy forekomst av HIV/AIDS skaper store utfordringer for Malawis økonomi.

Våren 2018 var Malawi en av 44 afrikanske land som undertegnet den nye og omfattende frihandelsavtalen, Continental Free Trade Area (CFTA). Avtalen dekker det meste av Afrika, fra Egypt til Sør-Afrika.

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no. 

NORSK AMBASSADE

Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe, og befinner seg i "City Centre".

ARWA HOUSE
City Centre
Private Bag B323
Lilongwe 3

Tel: +265 1 774 211   
E-post: emb.lilongwe@mfa.no

For nødssituasjoner utenom kontortider kontakt the Foreign Service Response Centre: +47 23 95 00 00

Ambassadens kontorer ligger i tredje etasje i Arwa House, som er den siste bygningen på venstre side langs Africa Unity Avenue mot øst.

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

PAKKELISTE:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesejakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reparasjon av klær og utstyr om nødvendig
Strømadapter
Powerbank
Drikkeflasker
Badesko
Snorkleutstyr