Tanzania

Tanzania byr på noen av Afrikas mest eksotiske opplevelser, takket være de store villmarksområdene, Mt. Kilimanjaro og de fantastiske hvite strendene på Zanzibar. Tanzanias nasjonalparker strekker seg over store områder og tilbyr et rikt dyreliv. Her får man oppleve villmarken på ordentlig!

Mt. Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, byr på hefige opplevelser og fantastisk natur. Det er en virkelig utfordring å bestige Mt. Kilimanjaro, men din innsats blir belønnet når du står på toppen av dette mektige fjellet. Vi tilbyr alle ruter for å bestige Kilimanjaro, men uansett hvilken rute du velger vil du alle nå samme mål, Uhuru Peak på 5,895 meter over havet.

Mange kjenner Zanzibar som swahilkulturens vugge, der arabiske, indiske og afrikanske kulturer har smeltet sammen. Her kan man vandre langs endeløse hvite strender og puste inn krydderdufter. Sør for Zanzibar ligger øya Mafia, en øy med få turister og en uforstyrret kultur. Marineparken som omgir Mafia er ypperlig til dykking og snorkling, hvis du er heldig kan du se den gigantiske og ufarlige hvalhaien svømme rundt blant 400 andre fiskearter.

Tanzanias mest berømte viltreservat er Serengeti, der du får safari i verdensklasse. Her finner man "The Big Five"; elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard. En stor del av året befinner migrasjonen seg i parken. Dette fenomenet er også kjent som The Great Migration, hvert år vandrer hundretusener av gnuer og sebraer samme rute på jakt etter nye beiteområder. Det er en utrolig opplevelse å se disse mengdene med dyr gå sammen. I Tanzania går det bra å kombinere de forskjellige parkene med hverandre for å øke sjansene for å oppdage "The Big Five", et godt eksempel på dette er neshornet som er lettest å oppdage i Ngorongorokrateret. Andre interessante parker er Tarangire med sine store elefantflokker, og Lake Manyara, hvor de heldige kan se treklatrende løver. For de som vil komme seg bort fra de mer kjente turistveiene i Tanzania, anbefaler vi de sørlige parkene, Selous, Mikumi og Ruaha der naturen og omgivelsene er uberørte. I disse områdene kan det ta timer før du møter et annet kjøretøy.

Bli med i Tanzania! Vi skreddersyr din reise!