Uganda

Dette vakre landet ligger midt i Afrika; ved krysset mellom øst og vest, nord og sør. Her finnes det rike, tåkefylte skoger, varme, store gressletter med en vid himmel over seg, snøtoppede fjellkjeder og tropiske øyer med sandstrender, ville elver, rolige innsjøer og endeløse papyrusvåtmarker. 

Winston Churchill beskrev Uganda som "The Pearl of Africa". Uganda byr på fantastiske opplevelser i møte med mennesker, kultur og natur. Uganda ligger på det afrikanske platået, mellom savannene i øst og regnskogene i sørvest. I den sørøstlige delen av landet ved siden av Tanzania ligger Victoriasjøen, verdens nest største ferskvannssjø. Langs den vestlige grensen finner vi Great Rift Valley, en forkastning i jordskorpa som strekker seg fra Nord-Syria til sentrale deler av Mosambik.

Landet er mest kjent for å tilby gorillasafari, der man kan følge gorillaene i naturen. Det er en veldig spesiell og spennende opplevelse! I Uganda lever omtrent 350 av de totalt 700 gorillaene som er igjen på jorden. Vi husker alle Dian Fossey, den berømte amerikanske forskeren som viet livet sitt til å beskytte disse mektige dyrene. Når du planlegger turen til Uganda, er det viktig at du planlegger turen i god tid, fordi det er begrenset antall gorillapermits hver dag. Sjimpanser og mange andre primater lever også i Uganda. Fokuset på turen til Uganda er ofte gorillasafari, men det er også mulig å kombinere gorillasafarier med klassiske safarier i Murchinson Falls, Queen Elizabeth National Park eller noen andre av landets nasjonalparker. Over 1000 forskjellige fuglearter lever i Uganda, hvorav noen bare finnes noen få steder i verden.