Sentrale Madagaskar og Île Sainte-Marie

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Deres reise starter fra flyplassen nærmest deres bosted. Vi vil i alle tilfeller bestille en gjennomgående billett, dette betyr at når du har sjekket inn går bagasjen helt frem til endelig destinasjon. 

  Dere flyr til Oslo med SAS og fra Oslo går reisen videre til Anatananarivo med Star Alliance Ethiopian Airlines. 

  Reiserute fra Norge: 
  Dere flyr med SAS fra din nærmeste flyplass til Oslo. 
  Oslo - Addis Abeba                   19:45 - 06:20  ET 715 
  Addis Abeba - Anatananarivo:  08:50 - 13:40  ET 853  

  Foretrekker du andre flyselskap kan du informere oss om det i henvendelsen og vi vil tilrettelegge for deres ønsker. 

 • Dag 2:

  ANKOMST ANTANANARIVO

  Dere ankommer Antananarivo (TNA), kjøper visum. Utstedelse av turistvisum på flyplassen i Antananarivo koster per dags dato 80.000 ariary som for tiden tilsvarer ca 22 euro. Det anbefales å ha med litt mer i kontanter, slik at man kan få betalt for visumet, også dersom det skjer kursendringer. 

  Dere blir kjørt til Gassy Country House hvor dere tilbringer første natten

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 3:

  ANTANANARIVO - ANDASIBE, PYERERAS & VAKONA PARK

  Etter frokost er det tid for en kort guidet byvandring i Antananarivo for å bli kjent med hovedstaden. Deretter følger en 3 til 4 timers kjøring gjennom grønt landskap østover til Andasibe. Dette er den fuktige delen av landet med mange skoger og innsjøer. På veien stopper vi i Pyereras Reptiles Park for å se kameleoner og andre krypdyr. Etterpå blir det besøk på Vakona, kjent som "lemurøyene", som er det beste stedet å ta bilder av lemurer. Vi avslutter dagen med et besøk til Andasibe landsby.

  Kjøretid Antananarivo - Andasibe: 3 - 4 timer
  Avstand: 145 km

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 4:

  ANDASIBE NATIONAL PARK OG AKANIN' NY NOFY

  Etter frokost er det tid for en 3 - 4 timers kjøretur til Andasibe National Park, en stor tropisk regntung i øst. Her kan dere se 9 lemurerarter, høydepunktet er "Indri Indri" som er den største lemurene på øya. Parken har et bredt utvalg av orkideer, endemiske dyr som kameleoner og mange fugler. Etter besøket er det 3 timers kjøring til Manambato. Stopp og besøk i byen Brickaville, en gammel koloniby kjent for sin sukkerrørplantasje. Deretter fortsetter dere på grusvei til Manambato hvor dere tar båt 1 time til Akanin'ny Nofy.

  Ankanin'ny Nofy betyr "drømmerede", og siden bungalowene ligger inne i parken, vil dere kom i nær kontakt med lemurer. Omringet av en stor innsjø, er dette det ideelle stedet for hvile og å være i kontakt med naturen.

  Kjøretid Antananarivo - Andasibe: 3  timer
  Avstand: 130 km

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 5:

  AKANIN' NY NOFY

  Etter frokost er det tid for besøk i «Palmarium», en privatpark som er huser 7 arter av lemurer, med "Indri Indri" som et av høydepunktene, i tillegg til mange arter av krypdyr og fugler. Floraen er også veldig rik med palmer, orkideer og den berømte vaniljen. . Klokka 17.30 er det tid for en 30 minutters båttur over Ampitabe-sjøen og besøker en nyopprettet park for å beskytte de truede lemurene "aye aye". I løpet av en times tid får dere obsertvert denne sjeldne arten i sitt naturlige habitat. 

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 6:

  AKANIN’ NY NOFY – TAMATAVE – SAINTE MARIE

  Frokost på hotellet, og deretter følger en 3 timers båttransport til Tamatave, langs Pangalanes-kanalen. På reisen kan du observere livet til de som bor langs kanalen. Her kan du se bambuspiroguer som transporterer trekull, gods og passasjerer, kvinner som vasker klær, barn som svømmer og mange fiskere. Ankomst Tamatave og flyplassen, hvor du sjekker inn på flyet til Île Sainte-Marie. Vel fremme blir du møtt og kjørt til hotellet.

  Vakre Île Sainte-Marie ligger nordøst for Tamatave. På 17-hundretallet bodde det mange pirater her - dronningen av øya var til og med gift med en av dem. Med vakre strender, fantastiske bekker, en avslappet atmosfære, en autentisk atmosfære, er Sainte Marie hovedsakelig for deg som ønsker ro og skjønnhet. Fra juli til slutten av september kommer pukkhvaler til det varme havet rundt Madagaskar for å føde, og det er mulig å dra på hvalsafari.

  Måltider:
  Frokost

 • Dag 7-11:

  ÎLE SAINTE-MARIE

  Hvite sandstrender? Svingende palmer? Krystallklare laguner? Sainte-Marie og Iles aux Nattes er alt du forbinder med et tropisk øyparadis, og det beste stedet å slappe av etter et madagaskansk eventyr. Når du ikke nyter daglig massasje, lærer deg å lage tradisjonell madagaskansk mat på matlagingskurs, besøker lagunen i trekano eller vandrer rundt på piratkyrkegården, kan du slappe av med en bok i skyggen mens lemurene svinger seg i tretoppene over deg.

  Øya har frodig vegetasjon, og det er et fint sted å gå eller sykle, snorkle og dykke. Det er også interessante severdigheter rundt Ambodifotatra og Baie des Forbans.

  Måltider:
  Frokost

 • Dag 12:

  AVSLAPPENDE DAGER PÅ ÎLE SAINTE-MARIE

  Du nyter den siste formiddagen i dette tropiske paradiset, før du blir hentet og kjørt til flyplassen for retur tilbake til Antanarivo.

  Reiserute fra Île Sainte-Marie:
  Île Sainte-Marie - Antanarivo   14:20 - 15:15    MD 533

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Reiserute fra Antanarivo:
  Antanarivo - Addis Abeba  14:30 - 19:20    ET 852 
  Addis Abeba - Oslo            23:40 - 07:45  ET 714 

  Måltider:
  Frokost inkludert

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner. Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 eller +47 984 89 199 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Madagaskar

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Madagaskar
Destinasjoner: Antananarivo, Andasibe National Park, Akanin’ ny nofy og Île Sainte-Marie
Ankomstflyplass: Antananarivo (TNR)
Hjemreiseflyplass: Antananarivo (TNR)

FAKTA OM MADAGASKAR
Areal: 580 000 km² (Norge 385 000 km²)
Folketall: 24 235 000
Hovedstad: Antananarivo
Myntenhet: Malagasy Ariari (MGA) 1000 MGA tilsvarer ca. 2. 50 NOK
Vernet landareal: 2,5 % (Norge 6 %)
Folkeslag: Afrikanere 99 % andre 1 %
Religion: Naturreligioner 52 %, Kristne 41 %, Muslimer 7 %
Offisielt språk: Gassisk og fransk, noe engelsk
Tid: Norge + 2 timer vinter, + 1 time sommer

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

FØR AVREISE

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Ved mottakelse av bestilling går vi igang med å bestille opp deres program. Når programmet er 100% bekreftet sender vi ut en bookingbekreftelse.
Sammen med bookingbekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Er Topp Afrika AS ansvarlig for flybilletter vil kostnaden faktureres på samme faktura som depositumet.
Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist
Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen.
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine
 • G: Gulfebervaksine
 • Medikamentell profylakse mot malaria

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise.
Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Tar med deg 2-300 amerikanske dollar eller euro. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VISUM
Norske borgere trenger visum for opphold på Madagaskar. Turistvisum kan utstedes på flyplassen ved ankomst. Utstedelse av turistvisum på flyplassen i Antananarivo koster per dags dato 80.000 ariary som for tiden tilsvarer ca 22 euro. Det anbefales å ha med litt mer i kontanter, slik at man kan få betalt for visumet, også dersom det skjer kursendringer.

TRANSPORT
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer.
Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.

BETALING LOKALT
Valutaen på Madagaskar er Ariary. 
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start.
I byene kan en ta ut shilling med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. 
De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%. Amerikanske dollar er også mulig å bruke som betaling. En god hovedregel er å betale i den valutaen prisen er oppgitt i. Ved bruk av annen valuta blir det ofte brukt en dårlig vekslingskurs.

SPRÅK
De offisielle språkene på Madagaskar er fransk, malagassisk og engelsk

KLIMA
Madagaskar er et værutsatt land, og voldsomme uvær feier ofte over øya i regntiden, som varer fra desember til april. Regntiden innebærer også store mengder regn.

GEOGRAFI OG MILJØ
Madagaskar er verdens fjerde største øy. Den løsrev seg trolig fra Afrikas kontinent for 165 millioner år siden, og fra Indias kontinent 85 millioner år senere. Øyas fauna og flora har derfor utviklet seg i isolasjon, og et unikt artsmangfold har oppstått. Rundt 90 prosent av Madagaskars dyre- og plantearter er endemiske. Det vil si at de ikke finnes noen andre steder i verden. Øyas kystområder består for det meste av tropisk regnskog, mens fjellområder dominerer i midten. På østkysten ligger en 60 mil lang kjede av innsjøer, kunstige innsjøer og kanaler. Området kalles Canal des Pangalanes. Landets myndigheter har fredet store deler av øyas areal. Til tross for dette er avskoging et alvorlig miljøproblem og en trussel for øyas dyre- og plantearter. Regnskogene på Madagaskar står på UNESCOs verdensarvliste.

HISTORIE
Madagaskars befolkning kommer hovedsakelig fra Asia og Afrika. Øya var trolig ubebodd før sjøfolk fra Sørøst-Asia kom dit på 100-tallet. På 600-tallet etablerte arabere et handelssenter på øya. På 1500 og 1600-tallet startet også portugisere og franskmenn handelsvirksomhet. Merina-kongedømmet hadde i en lang periode kontroll på mesteparten av øya. I 1885 ble Madagaskar et fransk protektorat. Ti år senere tok Frankrike makten og avsatte Merina-kongedømmet. Under begge verdenskrigene deltok gassiske styrker i kamper sammen med franskmennene i Frankrike, Marokko og Syria. En nasjonalistisk bevegelse vokste så frem, og gjorde opprør mot Frankrike i 1947. Madagaskar ble selvstendig i 1960. Etter selvstendigheten har landet vært preget av kupp og opprør. Oberst Didier Ratsiraka ble president i 1975 og satt med makten i 16 år. Han iverksatte en radikal sosialistisk politikk. Fra slutten av 1980-årene vokste det frem en sterk demokratibevegelse med krav om reelt flerpartistyre og frie valg. Etter demonstrasjoner ble det i 1990 innført et flerpartisystem og sensuren ble opphevet. To år etter fikk landet en ny grunnlov ved folkeavstemning

SAMFUNN OG POLITIKK
Selv om Madagaskar har gått fra å være en ettpartistat til et demokrati, preges landet fortsatt av politisk uro. Nesten alle maktskifter har funnet sted på kuppaktige måter. Etter hvert makskifte har den nye presidenten gjort endringer i grunnloven for å styrke sin egen stilling. I perioden mellom 2009 og 2014 var det politiske systemet satt ut av spill, etter at borgermesteren i hovedstaden gjennomførte et kupp. Mot slutten av 2013 ble det avholdt valg i landet, og en folkevalgt president kom til makten. Madagaskar er en presidentstyrt republikk, og landets statsminister leder både regjeringen og parlamentet. De politiske partiene er ofte forankret i en folkegruppe, en landsdel eller en person. Ideologi spiller en mindre rolle. Befolkningen er av blandet etnisk opphav og er oppdelt i 18 etniske grupper. Gjennom historien har det vært konflikter mellom høylandsbefolkningen og kystbefolkningen.

Gasserne kler seg forholdsvis formelt i arbeidssammenheng, men mindre formelt på restaurant og privat. Vær imidlertid oppmerksomhet på at oppfatningen av hva som er sømmelig kleskode på offentlig sted er mer konservativ enn i Norge. 
 
Det er nyttig å være oppmerksom på at gasserne i større grad enn nordmenn legger vekt på formell høflighet: Man hilser når man går inn i en butikk eller passerer noen i et rom, sier unnskyld når man støter bort i noen, bruker ofte ”s’il vous plaît" og ”merci” osv.

ØKONOMI OG HANDEL
På tross av at Madagaskar er rikt på naturressurser, er landets innbyggere blant verdens fattigste. Mangelen på reform av 1970- og 80-tallets planøkonomi har ført til langsom vekst i økonomien. Den politiske uroen har også hindret utvikling. Kuppet i 2009 skremte vekk både investorer og turister, samtidig som den globale finanskrisen bidro til nedgang. Rundt 80 prosent av befolkningen er sysselsatt i jordbruket. Industrivarer - særlig tekstiler, står for de viktiste eksportinntektene. Olje, edelstener og mineraler gir også eksportinntekter, men disse utgjør under 1 prosent av BNP. Den uformelle delen av økonomien er stor, og mange arbeider svart.

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no. 

NORSK AMBASSADE
Fra juli 2011 ble ambassaden omstrukturert til en ambassadeseksjon som er administrativt underlagt ambassaden i Pretoria.

I krise og nødsituasjon oppfordres publikum til å kontakte ambassaden på telefon  +261 20 22 305 07 , eller ambassaderåden direkte på telefon +261 32 05 234 19 . Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum også kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 .  E-post: UDops@mfa.no