Seychellene

I det vestlige Indiske hav, utenfor østkysten av Afrika, ligger den tropiske øygruppen Seychellene. Her er det rolig, og ingen stress eller trengsel. For de som vil nyte solen på noen av verdens vakreste strender er dette det perfekte stedet. Med beliggenhet utenfor syklonbeltet og temperaturer mellom 24 og 32 grader er Seychellene et utmerket reisemål året rundt. 

Seychellene består av en skjærgård med indre granittiske øyer og ytre koralløyer og atoller. Til sammen 115 øyer, som ligger som perler på en snor i det varme, klare Indiahavet. Dette er et tropisk paradis, perfekt for øyhopping, eventyr og avslapping. De mest kjente øyene er Mahe, Praslin og La Digue. Ønsker dere å kombinere oppholdet med overnatting på flere av disse kan vi tilrettelegge for det.

Kvalitet og service er rendyrket på Seychellene, ikke bare som begrep men i praksis. Kjøkken av ypperste klasse fra alle verdenshjørner, der arabiske, afrikanske, kreolske, kinesiske og indiske kulturer har smeltet sammen - det må bli bra. Selvfølgelig spiser du sjømat her! Her er det ingen begrensninger på hva man kan delta på. Sjøaktiviteter som seiling, dykking, snorkling, vannski, windsurfing, padling og havfiske etter de virkelig store og raske fiskene. Korallrevene som omkranser hele øya med hundrevis av fiskearter med en fargeprakt og skjønnhet, at en kan lure på hva som er vitsen med denne overdådige skjønnheten. Ikke glem å nyt, og slappe av etter anstrengende dager på safari 

Sjøfarere fra Oseania og arabiske handelsmenn kan ha vært de første menneskene som oppdaget øygruppen. Men den aller første vi med sikkerhet vet om, er den portugisiske Vasco da Gama, som kom dit i 1502. Av ham fikk øygruppen sitt første offisielle navn, «Admiralens Øyer». Engelskmennene kom til øyene i 1609. Øygruppen var ennå ubebodd, og ingen hevdet suverenitet over den.

Etter hvert ble Seychellene et viktig stoppepunkt for reisende mellom Afrika og Asia. Øyene ble tatt over av pirater som styrte dem til 1756. Pirater er derfor de første som bosatte seg på øygruppen. I 1756 ble øyene tatt av franskmenn og fikk sitt nåværende navn, Seychellene, etter den daværende franske finansministeren Jean Moreau de Séchelles. Etter dette har øygruppen vært en brikke i de globale krigene, fram til den ble en selvstendig nasjon i 1976.