Det beste av Etiopia

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST BEHIR DAR

  Dere spiser et lett måltid på flyet før ankomst Bole Internasjonale flyplass i Addis Abeba (ADD). Etter et kort bakkeopphold og flybytte går ferden videre til Bahir Dar. Turen går nå med deres bil til Den Blå Nilens kilder, Kuriftu Resort 

  Mer om Kuriftu Resort 
  Hotellet i Bahir Dar ligger idyllisk til rett ved Tanasjøen. Her er det badebasseng og trivelig uteområde. Hotellet byr på spabehandling og utenfor rommene er det plass å samles ved peisen når kvelden faller på. 

  Mer om Bahir Dar:
  Bahir Dar har fått tilnavnet «Rivieraen». Byen har gjennom århundrer vært et viktig handelssenter. Bahir Dar er en universitetsby og spiller en viktig rolle både økonomisk og handelsmessig. Bahir Dar er kanskje mest kjent for de mange klostrene som ligger på øyene i Tana-sjøen og Blånilen som har Tanasjøen som sin kilde. Fiskerne på sjøen brukes fortsatt papyrus-kanoer, tankwas, som som fiskebåter og fremkomstmiddel på. Båtene ser sårbare ut, men de brukes til passasjerer og gods til og fra de mange øyene som ligger i sjøen. 

  Måltider:
  Denne dagen er lunsj og middag inkludert

 • Dag 3:

  LAKE TANA

  Om morgenen ligger som regel Tanasjøen helt stille. Tanasjøen med alle sine øyer har en lang historie, bl.a. med munker som bygde mange klostre og tilbrakte livene sine i disse. Vi besøker et av de eldste klostrene fra 1400-tallet. Her ser vi fargerike eksempler på etiopiske kunstskatter, hellige skriftbøker og gaver gitt av tidligere keisere. De fleste klostrene på øyene og rundt sjøen er åpne bare for menn, klosteret vi besøker tillater besøk av menn og kvinner. Tanasjøen er Blånilens store vannkilde, etter besøket på klosteret tar vi turen til elvemunningen hvor Blånilen begynner!

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert
 • Dag 4:

  BAHIR DAR - GONDAR

  Etter frokost går turen til Gondar. Veien er asfaltert og går på østsiden av Tanasjøen. Det er flatt og oversiktlig landskap lang veien. Halvveis på dagen kjøretur passer der et kjent landemerke, "Guds finger" en svært markert og synlig fjellformasjon i det dere forlater de flate landskapet og klatrer opp noen fjelloverganger. Landskapet er variert med små landsbyer som gir dere et glimt av livet på landet. Ved lunsjtider kommer dere fram til Gondar og spiser dere gjennom det Etiopiske kjøkkenet med blant annet injera og fantastisk etiopisk mat fra den rikholdige buffeten på restauranten The Four Sisters.

  Kjøretid Bahir Dar - Gondar: 4 timer
  Avstand: 160 km

  Etter lunsj på The Four Sisters: 
  Besøker vi Keiser Fasilidas borgslott med arkitektur inspirert fra Italia og andre land utenfor Etiopia. Det var under Keiser Fasilidas (1632 – 1667) at Gondar ble hovedstad. Landets største bosetning var i dette området og byen var et viktig administrativt, handels-, religiøst og kulturelt senter. Byen var også velkjent for sine dyktige håndverkere. Bygningene bidro til å heve byens storhet slik at det ble en by med stor betydning. Gondar forble stor inntil Keiser Tewadros II på midten av 1800-tallet flyttet sitt regjeringssete vestover til Debre Tabor og Mekdela. Gondar falt og ble plyndret av sudanske muslimer. Mange bygninger ble også ødelagt av britisk bombing i 1941 under den Etiopiske frigjøringskampen. Til tross for dette har Gondars berømte slottsborger overlevd og er i dag noen av Etiopias mest fascinerende bygninger som står på UNESCOS verdensarvliste. Etter besøket på slottet går turen opp på høyden, til Goha Hotel for avslapping og middag. 

  Mer om Goha Hotel
  Hotellet ligger fantastisk til på en høyde over byen Gondar med store terrasse nær bar og restaurant. Hotellet har basseng med utsyn til byen og landskapet omkring. Rommene har tradisjonell innredning i de typiske etiopiske fargene. Separat baderom. Det er gratis tilgjengelig Wifi.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 5:

  SIMIEN NASJONALPARK

  Etter frokost er det avreise til Simen nasjonalpark som er mest kjent for de spesielle bavianene som lever på fjellplatåene i Simien nasjonalpark. Gelada-bavianene er spesielle for dette området. Bavianene er såkalt endemiske, det vil si de lever bare her i Simien. Det er også to andre arter som er endemiske; etiopisk ulv og walia ibex som er en nær slektning av villsau. I dag blir det en flott tur på dette fjellplatået som ligger på ca. 3.300 m.o.h. med innlagt pikniklunsj sjansen for å få nærkontakt med Gelada-bavianen. På ettermiddagen går turen tilbake til Gondar for avslapping og middag på hotellet.

  Kjøretid Gondar - Simien: 2,5 timer
  Avstand: 110 km

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 6:

  GONDAR - LALIBELA

  Etter en tidlig frokost er det avreise til flyplassen i Gondar for flygning til Lalibela. Lalibela betraktes i dag som en rolig landsby men var en levende hovedstad i middelalderen. Ved foten av det 4200 m.o.h høye Abune Yosef-fjellet er det ikke så lett å få øye på byen med disse spesielle klippekirkene. Før vi besøker klippekirkene blir det en god lunsj hos den skotske damen som har bygd en spesiell restaurant på en klippe med fantastisk utsikt, nydelig lunsj på Ben Abeba

  Mer om Lalibela
  Lalibela fikk navnet etter Kong Lalibela (1181 – 1221). Legenden om kong Lalibela og han mystisk liv og historien om klippekirkene blir levendegjort av dyktige formidlere mens vi går rundt i kirkene sammen med prestene. Lalibela er en av Etiopias helligste byer som årlig besøkes av tusenvis av pilegrimer. Det er til sammen 11 klippekirker, de betraktes som verdens 8. underverk og står på UNESCOS verdensarvliste. For mang troende er en pilgrimsreisen hit et mål som bør gjennomføres i løpet av livet

  Mer om Mountain View Hotel
  Hotellet ligger på en klippe på 2800 m.o.h rette utenfor Lalibela. Her er det fantastisk utsikt til dalen til fjellene som omkranser Lalibela. Alle rommene har fantastisk utsikt fra egen balkong med solnedgang. Rommene har store senger, bad med dusj, toalett, hårføner, toalettartikler, badekåpe, noen med badekar, det er garderobeskap, låsbar safe og Wifi. Restauranten serverer alle måltider og i baren får dere kjøpe alle typer drinker.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 7:

  ADDIS ABEBA

  Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen, og sjekker inn på flyet til Addis Abeba.

  Dere sjekke inn på Golden Tulip Hotel, før dere blir hentet og tatt med på matvandringstur.

  På matvandringstur blir dere tatt med til flere restauranter hvor dere får smake deres beste rett. Våre guider forteller historien bak maten og tradisjonene som er involvert i matlagingen av hver rett. Restaurantene varierer fra alt fra hull-i-veggen-sjapper til spisesteder i øvre sjikt.

  Matturene er konsentrert i et enkelt nabolag hvor dere går mellom hvert stopp. Turen inneholder mat fra tre forskjellige restauranter, en kaffeseremoni og ubegrenset mineralvann og øl for å sikre at du forlater turen mett og lykkelig.

  Det blir også et stopp på Shola Market som er fullt av tekstiler, krydder, grønn kaffe, kurver, keramikk, levende kyllinger og mye mer.

  Addis Abeba byr på store kontraster og mangfold. Som andre metropoler er Addis Abeba med sine 4 millioner innbyggere en levende by med stor trafikk og aktiv handel. Det pulserende bylivet og mennesker som er på vei i alle retninger. Byen vitner om et land i stor vekst og en rivende positiv økonomisk utvikling. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert.

 • Dag 8:

  HJEMREISE

  Nyt en rolig dag i Addis Abeba. Dere blir kjørt til flyplassen i god tid før flyavgang.

  Måltider: 
  Frokost

 • Dag 9:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Etiopia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Etiopia 
Destinasjoner: Bahir Dar, Gondar, Simien Mountains, Lalibela og Addis Abeba
Ankomstflyplass: Addis Abeba-Bole International Airport, Addis Abeba (ADD)
Hjemreiseflyplass: Addis Abeba-Bole International Airport, Addis Abeba (ADD)

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

FØR AVREISE

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen.
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefaligene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine
 • G: Gulfebervaksine
 • Medikamentell profylakse mot malaria

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings og reise forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris. Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 m.o.h må du sjekke om din forsikring er dekkende. Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

VALUTA
Tilgange på minibanker i landet er svært god. I minibankene får du ut lokal valutta - Birr i Etiopia og Tanzaniansk shilling i Tanzania

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly er vanligvis på 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VISUM
Topp Afrika anbefaler at visum kjøpe før avreise, e-visa. Kjøp visum her: Visum til Etiopia. Visum kan også kjøpe ved ankomst på flyplassen. Kostnad for visum er 52 US$. Visum til Tanzania kjøpes ved ankomst på flyplassen. Kostnad for visum er 50 US$. Det er også mulig å søke om visum på nett. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landenes visumregler og visumkostnader før avreise.

TRANSPORT
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer.
Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.elte overnattingssted, transportøren e.l. Regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
Maten på overnattingsstedene holder en grei standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene.
Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske.
De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer.
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres guide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips er 100 birr per person per dag. 

Betaling lokalt:
Valutaen i Etiopia heter birr (ETB). Trykk her for oppdatert kurs. De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start. Kredittkort aksepteres på de store hotellene, en del restauranter og i noen banker. Man finner minibanker (ATM) ved hoteller, kjøpesentre, banker og enkelte andre sentrale steder i byene.

SPRÅK
Det offisielle språket i Etiopia er amharisk. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 85 stammespråk i Etiopia. 

LOKALE SKIKKER OG BEKLEDNING
Den jevne etiopier oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en etiopier, er det vanlig å håndhilse eller å legge skulde mot skulder til den man hilser på. og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

KLIMA
Etiopia: På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 10 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er en regntider i Etiopia; fra juli til slutten av september. Dagtemperaturen i Addis Abeba er sjelden over 28 grader C, men på grunn av høyden kan solvarmen oppleves som intens. Om natten kan temperaturen falle til under 10 grader.I ørkenområdene kan dagtemperaturen komme opp i nærmere 50 varmegrader. 

ELEKTRISITET
Etiopia har nettspenning på 220 volt, 50 hz. Stikkontakter er som i Norge. Strømbrudd er vanlig. I Tanzania er det 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen er relativt god, det er dyer å ringe. WI-FI dekningen er generelt god med svær varierende i kvalitet, stor treghet. Gratis internett tilkobling på de fleste hoteller. 

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

NORSK AMBASSADE
Den norske ambassaden i Etiopia og Djibouti ligger i landets hovedstad, Addis Abbeba. Nifas Silk Lafto Sub-City, Woreda 4, House No. 744

Ambassadens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 08:00 - 16:00). Fredag (kl. 08:00 - 13:30)

Visa-seksjonens åpningstider:
e-mail: visa.emb.addis@mfa.no
Tel.:+251-930100747
Fax: +251-11-3711255 / 3713605
Mandag - torsdag (kl. 09:00 - 15:00). Fredag (kl. 09:00 - 12:00)

Post addresse:
Royal Norwegian Embassy
PO Box 8383
Addis Ababa
Ethiopia

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: Tel: +251-11 317 04 20
Fax: 251-11 3711255 / 3713605
Epost: emb.addisabeba@mfa.no

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (SMS) til denne mobilen.

NYTTIGE ADRESSER
Reisegarantifondet
Vaksine
Reiseregistrering
Etiopisk valuta
Toll
Væroversikt
UDs reiseinformasjon
Ambassaden i Etiopia

VÅRE REISEVILKÅR
Reisevilkår

 

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. I Etiopia er det kjølig om natten 10 - 12 grader

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å til utflukter
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Powerbank  
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Vannflaske