Utflukter på Zanzibar

Guidet tur til Stone Town

Utflukten starter fra hotellet klokken 09:00 om morgenen, og varer i omtrent 3 timer. Våre velutdannede og erfarne guider vil lose deg trygt gjennom de trange og krokete gatene i gamlebyen, og gi deg detaljert informasjon om området. Blant bygningene du ser er det gamle fortet, House of Wonders, den anglikanske katedralen, Freddie Mercurys barndomshjem, og mange andre bygninger som gjenspeiler ulike kulturelle innflytelser. Du vil finne spor av indisk, kinesisk, arabisk, nederlandsk og britisk kultur, kombinert med den typiske afrikanske swahilikulturen. Det blir også et stopp på museet ved det gamle slavemarkedet for å få et innblikk i denne delen av øyas historie. 
Besøke krydderfarm

Her får du erfare hvorfor Zanzibar kalles for krydderøya! Dere besøker en krydderfarm som ligger omtrent midt på øya. Våre kunnskapsrike guider tar deg med inn i plantasjeskogen hvor du får lete etter, lukte på og smake forskjellige kryddertyper og tropiske frukter. Guidene forteller også om hvordan menneskene på Zanzibar bruker de forskjellige kryddertypene i dagliglivet, til alt fra medisin til smakstilsetting. 
Se kolobusaper i Jozani National Park

Jozani er den største skogen, og eneste nasjonalparken på Zanzibar. Den tette skogen er hjemmet til den sjeldne røde kolobusapen. Her finner du også mange andre typer aper, bush babies, tropiske trær, reptiler, fugler og sommerfugler.
 Prison Island

Det tar knapt tjuefem minutter med båt fra Stone Town til Prison Island. Her finner du fantastiske hvite sandstrander, og spektakulær skog hvor du finner mange forskjellige typer fugler, små dyr som påfugler, og gigantiske skilpadder. Øya er et av de beste stedene for dykking og snorkling på Zanzibar, så ta gjerne med snorklemaske!

Tidligere var øya eid av velstående arabiske handelsmenn som brukte den som interneringssenter for ulydige slaver under slaveriet. Fengselet ble bygget etter avskaffelsen av slavehandelen i 1873.Seiltur i dhow, med snorkling og piknik på sandbanke

På denne utflukten seiler dere i en tradisjonell dhow, og i løpet av dagen får dere utforske mangrovelagunen skjult inne i Kwaleøya, klatre i et gammelt baobabtre og få en flott utsikt fra toppen, svømme gjennom den beskyttede mangroveskogen ved høyvann, og nyte en uforglemmelig lunsj med fersk fisk og nyhøstede kokosnøtter på sandbanken.Snorkleturer

Zanzibar tilbyr mange snorklemuligheter. Vi samarbeider med lokalbefolkningen for å organisere snorkleturer i en rekke områder beriket med korallrev og annet marint liv. De beste stedene for snorkling på Zanzibar er Mnemba Atoll, Tumbatu, Prison Island, Bawe, Kizimkazi og mange andre.Dykking

Zanzibar har mange og varierte dykkesteder med ulik topografi, her er det noe for alle ferdighetsnivåer. Her finner du fargerike koraller og tusenvis av forskjellige fiskearter. Siden Zanzibar ligger i nær ekvator varierer ikke vanntemperaturen mye, den behagelige gjennomsnittstemperaturen er 27°C.Middag på Emerson on Hurumzis takrestaurant

På historiske Emerson on Hurumzi kan du nyte en bedre middag mens du ser sola gå ned over taktoppene i Stone Town. Du kan velge om du vil spise på den arabiske måten; å sitte på myke persiske tepper eller puter på gulvet, eller på vanlige stoler. De fleste kveldene spilles det live taarabmusikk. I 1880-årene ble bygningen brukt av britiske myndigheter til å administrere frigjøring av slaver: "Huru-mzee" betyr fritt oversatt "fri mann", og gaten ble kjent som "Hurumzi" for å markere slavenes frihet. Middagen serveres presis klokka 19.00, men gjester er velkomne til å nyte en drink i solnedgangen fra ca klokka 18.00. Bord må reserveres på forhånd.Lunsj på The Rock

Denne lille øya ligger på Zanzibars sørøstkyst og har blitt et ikonisk landemerke for Zanzibar. Ved lavvann kan du gå ut, og ved høyvann blir du transportert med båt. Restauranten serverer deilig og fersk sjømat. Vi anbefaler å reservere bord på forhånd.
 Middag i The Secret Garden Emerson Spice

I gårdsrommet, som tidligere var markedsplass, i en gammel kjøpmannsgård i hjertet av Stone Town finner vi denne magiske hemmelige hagen. Restauranten tilbyr en a la carte-meny inspirert av zanzibariske smaker, og ofte er det livemusikk fremført av The Dhow Countries Music Academy. Bord må reserveres på forhånd. Stengt onsdag kveld.
 Matmarked i Forodhanihagene

Etter mørkets frembrudd våkner Forodhanihagene til liv med et fantastisk matmarked! I skumringen blir provisoriske bord, propantanker og griller hentet ut og snart kan du lukte aromaen av fersk fisk, kjøtt, rekekebab og mye mer. Her finner du Zanzibarpizza, ubegrensede valg av grillet sjømat, ferske salater og sukkerrørjuice med ingefær. Ta deg litt å spise og finn et sted langs murene på bryggen hvor du kan nyte atmosfæren.
Matkurs

Matkurset starter fra det sentrale markedet i Stone Town. Sammen med guiden starter du turen ved å handle inn det du trenger til matlagingen; krydder, fisk, frukt og så videre. Pruting er en av de viktige tingene som skal læres. Etter handleturen på markedet, vil du ta en daladala, offentlig transport, mot kjøkkenet hvor du skal tilbringe de neste timene.

De erfarne og dedikerte swahili-kvinnene vil lære deg alt du trenger å vite for å tilberede et deilig swahilimåltid! På denne utflukten er du ikke bare observatør, men en full deltaker i matlagingen.