Safari i Botswana, Victoria Falls og Mauritius

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST VICTORIA FALLS

  Velkommen til Victoria Falls og Zimbabwe! Ved ankomst blir dere møtt av vår lokale representant og kjørt til hotellet som ligger ved Zambezielven og Victoria Falls. Senere på ettermiddagen blir dere hentet til et elvecruise på Zambezi-elva (inkluderer drikke og snacks). Zambezi-elva er den fjerde største elven i Afrika etter Nilen, Zaire og Niger. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten, og i de tørre månedene kan elefanter og antiloper ses på elvebankene eller svømmende over til noen mindre øyer.

  Hotell: Shongwe Lookout

 • Dag 3:

  GUIDET UTFLUKT TIL VICTORIA FALLS

  Etter frokost blir det en guidet tur til Victoria fallene. Det blir en flott og uforglemmelig opplevelse å se de majestetiske fallene. Ta mange bilder, men ikke glem å nyte øyeblikket.

  Mer om Victoriafallene og denne dagen
  Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, noe som betyr «røyken som tordner». Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april. Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia.

  Denne morgenen vil dere bli hentet på hotellet og tatt med på en tur til fallene. Dere går gjennom regnskogen sammen med guider som vil gi en kort historie om Victoriafallene, og om flora og fauna.

  Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter vann i minuttet utfor den 100 meter høye kanten.

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkudert

 • Dag 4:

  TIL CHOBE NASJONALPARK

  I dag krysser dere grensen til Botswana og fortsetter reisen nordover til Chobe nasjonalpark hvor dere bor vakkert ved bredden av Chobeelven. Parken er Botswanas nest største park og har en av de største elefantbestandene i verden med rundt 120 000 elefanter. I løpet av ettermiddagen tar dere båten ut på Chobe-elven for en fantastisk safari ved solnedgang, her kan dere se flodhester som ligger i vannet og dyr som kommer til å drikke langs elven. Cruise langs Chobeelven sies å være en av de flotteste måtene å se Afrikas ville dyr og natur på.

  Lodge: Chobe Safari Lodge

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 5:

  SAFARI I CHOBE NASJONALPARK

  Tidlig på morgenen drar dere inn i parken for nye eventyr, dere ser solen stige opp over horisonten fra den åpne safaribilen. Guiden vet hvor dyrene vanligvis er om morgenen, dette øker sjansene for en virkelig spennende safari. Dere drar tilbake til lodgen hvor frokosten serveres. I løpet av dagen kan dere nyte og slappe av ved bassenget eller bestille en av lodgens aktiviteter. Ettermiddagssafari starter rundt kl 16:00.

  Chobe byr på fantastiske safarimuligheter! Geografisk grenser området mot Namibia, Zimbabwe og Zambia. Det er over 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter i parken.

  Lodge: Chobe Safari Lodge

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 6:

  TIL MOREMI GAME RESERVE

  I løpet av formiddagen blir dere hentet av sjåføren og kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn på safariflyet til Moremi. Ved ankomst Maun flyplass blir dere ønsket velkommen av guiden som tar dere videre til Moremi Game Reserve. Når dere lander i deltaet, blir dere møtt av en guide som bringer dere til campen. Allerede på sen ettermiddag er dere ute på deres første eventyr! Nyt en fantastisk båttur i solnedgangen. Når dere kommer tilbake til leiren blir det servert middag.

  Lodge: Moremi Crossing

  Måltider:

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 7:

  SAFARI I MOREMI GAME RESERVE

  Moremi Crossing er en økovennlig leir med kun 16 telt bygget på en liten øy omringet av Okavangoelven. Okavangodeltaet huser et stort antall elefanter, løver, sjiraffer og flodhester. Området er spesielt hyggelig for leoparder og den sjeldne afrikanske villhunden. I løpet av oppholdet drar dere på morgensafari og ettermiddagssafari i parken, og for de som ønsker det vil det også være muligheter for fugletitting. Moremi Game Reserve er verdenskjent for den klassiske afrikanske safariopplevelsen.

  Lodge: Moremi Crossing

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 8:

  FLY TIL JOHANNESBURG

  I løpet av dagen reiser dere med safarifly til Maun, hvor dere sjekker inn på rutefly til Johannesburg. I Johannesburg bor dere på hotell i tilknytning til flyplassen, og dere sjekker inn på hotellet på egenhånd.

  Hotell: City Lodge OR Tambo

  Måltider:

  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 9:

  FLY TIL MAURITIUS

  Etter frokost på hotellet i Johannesburg går dere den korte biten til flyplassen hvor dere sjekker inn på flyet til Mauritius. Etter fantastiske dager på safari forsetter oppholdet med badeferie i Det indiske hav. Vel fremme på Mauritus står sjåføren deres klar og kjører dere til resorten. 

  Hotell: Le Victoria

  Sjekk også ut våre andre flotte resorter på Mauritius, trykk her

  Måltider:
  ​Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 10-14:

  AVSLAPPENDE DAGER PÅ MAURITIUS

  Dere slapper av på hotellet og på stranden, og blir med på alle de spennende utfluktene på Mauritius har å tilby.

  Mer om Mauritius:
  På luksuriøse Mauritius er det høy kvalitet på mat, utflukter og hotell. Her finner du også høye fjell, tropiske fossefall, fantastiske snorkle- og dykkemuligheter i krystallklart vann, og selvfølgelig kritthvite strender i verdensklasse.

  Før den europeiske oppdagelsen på 1500-tallet var øya ubebodd. Øya har vært kjent av araberne siden 900-tallet, portugiserne kom som første europeere til øya i 1505. Nederlenderne koloniserte øya i 1638, og de kalte opp øya etter prins Maurits av Nassau. Nederlenderne dro fra øya noen tiår senere. På 1700-tallet var øya under fransk kontroll. Etter Mauritius-offensiven ble øya britisk i 1810, og britene beholdt kontrollen fram til uavhengigheten i 1968. Mauritius har siden uavhengigheten vært et stabilt demokrati, og er i dag blant Afrikas rikeste land.

  "Tanken slår en at Mauritius ble skapt først; deretter ble himmelriket skapt som en kopi av Mauritius" –  Mark Twain

  Måltider:
  Disse dagene er frokost inkludert

 • Dag 15:

  HJEMREISE

  Mauritius

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

  3 timer før flyavgang er det avreise fra resorten og dere blir kjørt til flyplassen på Mauritius for retur til Europa.

 • Dag 16:

  ANKOMST NORGE

  Mauritius

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere ikke vil glemme!

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss.

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Botswana

INFORMASJON OM TUREN

Reisemål: Botswana, Sør-Afrika og Mauritius
Destinasjoner: Victoria Falls, Chobe National Park, Moremi Game Reserve, Johannesburg & Mauritius
Ankomstflyplass: Victoria Falls International Airport (VFA)
Hjemreiseflyplass: Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport, Mauritius (MRU)

Flybilletter
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at det er mulig å bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får du først en reservasjon for flyet ditt, der du kan se reiseruten din. Du er ansvarlig for å kontrollere at alle navnene er inkludert, og at navnene er stavet i henhold til passet. Vi bruker elektroniske flybilletter som du skriver ut selv. På flyplassen skriver du ut boardingkort.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS OG VISUM
Sjekk passet ditt for skader før avreise. Det kan være lurt å ha med kopi av passet på reisen.

Botswana:
Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter den siste dagen av reisen. Det må være minst to blanke sider i passet ditt for inn- og utstempel. Det er også et krav om å presentere en returbillett. Botswana har ingen visumplikt for norske statsborgere. Ved ankomst vil du bli tildelt et 90-dagers innreisevisum.

Zimbabwe: 
Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter den siste dagen av reisen. Det må være minst to blanke sider i passet ditt for inn- og utstempel. Ved grensen til Zimbabwe kjøper man visum mot et gebyr (ca. 35 USD per person).

Reiser til Sør Afrika med barn under 18 år
Mindreårige som reiser alene må ha med fødselsattest med apostille og samtykkeerklæring fra foreldrene, samt sertifisert kopi av passene til foreldrene. Samtykkeerklæringen må være stemplet av Sør-Afrikas ambassade i Oslo eller annen sør-afrikansk myndighet. Du finner samtykkeerklæringen her.

Sør-Afrika endret i november 2019 innreiseregler for mindreårige som reiser med foresatte, og som ikke har krav til visum ved innreise til Sør-Afrika. I henhold til Department of Home Affairs kreves det ikke lenger fødselsattest med apostille, og heller ikke samtykkeerklæring for barn som reiser med en eller begge foreldrene.

Mauritius:
Norske borgere trenger ikke visum for innreise til Mauritius. Ved ankomst vil man få et stempel i passet som tillater opphold i inntil 90 dager. For å få dette kreves pass som er gyldig etter avreisedato fra Mauritius, returbillett, nok penger til å forsørge deg selv (nok å vise gyldig kredittkort/bankkort) og bekreftet bestilling for overnatting.

Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv. På flyplassen skriver dere ut boardingkort.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

HELSE
Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen. 

BAGASJE OG VEKT
Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Hvis du flyr innenlands under reisen i Sør-Afrika eller Botswana, ber vi deg være ekstra oppmerksom, da vekten kan avvike fra den internasjonale flyvningen din. For spørsmål eller uklarheter angående bagasje, vennligst kontakt oss.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

VALUTA
Valutaen i Botswana er Pula og i Sør-Afrika Rand (ZAR). I Sør-Afrika og Botswana er det mulig å betale og ta ut kontanter med kort. I Botswana er det vanlig å bruke amerikanske dollar til tips og betalinger.

Valuta i Mauritius er mauritisk rupee (MUR). Vanlige kort som American Express, Diners, MasterCard og Visa kan brukes i banker, minibanker, på hoteller, i restauranter og butikker.

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TRANSPORT
Vår lokale representant vil stå med navneskilt i/utenfor ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 US$ per person per dag. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

BEKLEDNING
Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

SPRÅK
De offisielle språkene i Botswana brukes engelsk og setswana.

På Mauritius er engelsk offisielt språk, men fransk er mer utbredt. I tillegg snakkes kreol (Mauritian Creole), bujpuri, tamil, hindi og urdu.

KLIMA
Klimaet i Botswana er subtropisk med temperaturer opp til 40 ° C om sommeren (desember - mars). Om vinteren kan nattemperaturen derimot komme under null noen steder. Nedbøren varierer avhengig av hvor i landet du er, og faller hovedsakelig i perioden november til mars.

Mauritius er en helårsdestinasjon, men høysesong er mellom november til april. Øya har tropisk klima med forholdsvis høy temperatur og fuktighet hele året. Temperaturen stiger sjelden over 30-33 grader, men nettene kan være noe trykkende. Regn forekommer hele året, men regnperioden er i desember-april. Da kan det forekomme intensive og korte regnskurer/torden med etterfølgende strålende solskinn. I regnperioden er det også en liten risiko for tropisk orkan, som kan gi sterk vind og skybrudd. De fleste turisthoteller vil ha veletablerte sikkerhetsrutiner dersom sykloner inntreffer. Reisende oppfordres også til å følge med på gjeldende værmeldinger.

ELEKTRISITET
Adapter er nødvendig

MOBILDEKNING
Mobiltelefoni har økt BNP i flere afrikanske land, noe som også betyr at det satses på å utvide mobilnettet. Dekningen på safari kan variere veldig avhengig av hvor du er og hvilken mobiloperatør du har. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASSADE
Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho. Ambassaden fremmer norske interesser, politiske og økonomiske målsettinger, og tilbyr konsulære tjenester til norske borgere. Det norske samarbeidet med Sør-Afrika er et partnerskap som er basert på felles politiske prioriteringer.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

Ansvarlig norsk ambassade for Mauritius er ambassaden i Maputo. Norge er representert ved et honorært konsulat i Riche Terre. 

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +258 21 48 01 00 eller +47 23 95 00 00
Epost: emb.maputo@mfa.no 

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Nedenfor er det listet opp en veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. 

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank
Badesko