Zimbabwe og Cape Town

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST VICTORIA FALLS

  Vel fremme i Victoria Falls blir dere møtt av vår lokale representant som tar dere med til hotellet. Allerede i løpet av ettermiddagen venter en spennende båttur på Zambezielven. Zambezi-elva er den fjerde største elven i Afrika etter Nilen, Zaire og Niger. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten, og i de tørre månedene kan elefanter og antiloper ses på elvebankene eller svømmende over til noen mindre øyer. Nyt naturen og se solen gå ned over horisonten. 

  Hotell: Shongwe Lookout

 • Dag 3:

  GUIDET UTFLUKT TIL VIKTORIAFALLENE

  Etter frokost blir det en guidet tur til Victoria fallene. Det blir en flott og uforglemmelig opplevelse å se de majestetiske fallene. Ta mange bilder, men ikke glem å nyte øyeblikket.

  Mer om Victoriafallene og denne dagen
  Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, noe som betyr «røyken som tordner». Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april. Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia.

  Denne morgenen vil dere bli hentet på hotellet og tatt med på en tur til fallene. Dere går gjennom regnskogen sammen med guider som vil gi en kort historie om Victoriafallene, og om flora og fauna.

  Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter vann i minuttet utfor den 100 meter høye kanten.

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkudert

 • Dag 4:

  UTFORSK VICTORIA FALLS

  I dag får dere oppdage på egenhånd hva Victoriafallene har å tilby. Nyt en dag i området eller bestill en av alle aktivitetene som tilbys.

  Aktiviteter som tilbys:
  - Helikoptertur over Viktoriafallene
  - Bungyjump
  - Zipline over Zambezi-elven
  - Elverafting
  - Landsbybesøk
  - Båtsafari

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkudert

 • Dag 5:

  TIL HWANGE NASJONALPARK

  Etter en god frokost starter reisen til Hwange Nasjonalpark - Zimbabwes største nasjonalpark. De neste dagene vil by på mange fantastiske møter med både dyr og natur. Nyt en fantastisk safari blant elefanter, løver, leoparder og oppdag et av Zimbabwes mest unike områder. Dere bor på Ivory Lodge hvor dere får en utrolig nærhet til naturen. Etter en god middag avsluttes dagen ved bålet.

  Lodge: Amalinda Ivory Lodge

  Måltider: 

  All inclusive

 • Dag 6:

  SAFARI I HWANGE NASJONALPARK

  I dag får dere oppleve safari på sitt beste! Dere står opp tidlig om morgenen og etter frokost venter en hel dag i parken. Dere begynner å søke etter dyrene i det solen stiger opp over Hwange nasjonalpark. Dyrene er vanligvis mest aktive om morgenen, og er man tidlig ute øker sjansene for å se de store kattedyrene. Guiden har god kunnskap om hvor dyrene er. I Hwange nasjonalpark har man mulighet til å se gepard, leopard, gnu, sebra, sjiraff, antilope, bøffel, flodhest og krokodille, samt mange forskjellige fuglearter. Dere kommer tilbake til lodgen i skumringen.

  Lodge: Amalinda Ivory Lodge

  Måltider: 

  All inclusive

 • Dag 7:

  SAFARI I HWANGE NASJONALPARK

  Dagens safarieventyr starter tidlig på morgenen, dere ser solen stige over horisonten mens dere kjører i den åpne safarijeepen. Guiden vet hvor dyrene vanligvis er om morgenen, dette øker sjansene for en virkelig spennende safari. Dere drar tilbake til lodgen der frokosten serveres. Nyt en rolig formiddag ved bassenget. Ettermiddagssafari starter kl 16:00.

  Lodge: Amalinda Ivory Lodge

  Måltider: 

  All inclusive

 • Dag 8:

  TIL CAPE TOWN

  Dere drar ut på en tidlig morgensafari før dere blir kjørt til flyplassen i Victoria Falls, hvor dere sjekker inn på flyet til Cape Town. Vel fremme i Cape Town blir dere møtt av vår lokale representant som tar dere med til hotellet. Det er mye å finne på i byen, god mat og god shopping. Middag på en av de mange sjømatrestaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale. Dere bor vakkert og sentralt på V&A Waterfront.

  Hotell: The Portswood

  Vil du se flere av våre favoritthotell i Cape Town? Klikk her.

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkudert

 • Dag 9:

  TABLE MOUNTAIN

  Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear`s Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Fjellet er kjent for sin rike flora, og er fredet da det inngår som en del av Cape Peninsula National Park. Det skal være 1470 ulike plantevekster på fjellet, hvorav mange av artene kun finnes her i området. På fjellet finnes også mange ulike dyrearter, blant annet klippegrevlingen. 

  Dere velger selv om dere vil gå opp, eller å ta taubanen. Table Mountain, som er erklært som et av de verdens syv underverker, tilbyr panoramautsikt over Mother City, Atlanterhavet og Robben Island.

  Hotell: The Portswood

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 10:

  CAPE TOWN

  I dag har dere mulighet til å legge opp programmet slik dere selv ønsker. Cape Town byr på flott arkitektur, natur, utflukter og historiske steder. 

  Forslag til utflukter:
  Robben Island
  Franschhoek Wine Tram
  Dagsutflukt til vindistriktet
  Zeitz Museum of Contemporary Arts
  Historisk byrundtur med guide
  Haidykking
  Two Ocean Aquarium
  Besøke Township med guide
  Helikoptertur over byen

  Hotell: The Portswood

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 11:

  KAPP DET GODE HÅP

  Dere blir hentet av deres guide klokka 08:00 som skal ta dere med på en opplevelsesrik tur til Kapp det Gode Håp. Det blir en naturskjønn kjøretur langs Atlanterhavet via Sea Point, Clifton, Camps Bay og Hout Bay, en sjarmerende kystby med fantastisk fjellutsikt. Fortsett inn på Chapmans Peak Drive, en av verdens mest spektakulære kyststasjoner mot naturreservatet Cape of Good Hope og Cape Point, hvor Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. Se det dramatiske sammenstøtet fra havene fra utsiktspunktet, som nås enten til fots eller med taubanen Flying Dutchman Funicular (ekstra kostnad for egen regning). 

  Turen går videre til den historiske Simon's Town, en landsby med sjarmerende viktoriansk arkitektur, marinebase og en stor pingvinkoloni ved den vakre Boulders Beach. Boulders pingvinkoloni er hjemsted for en voksende koloni av den beskyttede afrikanske pingvinen. Gangveier i tre lar besøkende se pingviner i sitt naturlige habitat.

  På veien tilbake kjører der langs den dramatiske vestkysten via de kjente strendene Clifton and Camps Bay. Den Flyvende Hollender ser man nok ikke, men det var her den hol­land­ske båten gikk på grunn og forsvant i 1641, på vei hjem til Europa. Kaptein van Decken ville ikke godta forliset og sver­get på at han skulle seile rundt kappet, om det så ikke ble før dommedag.

  Hotell: The Portswood

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 12:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

  I god tid før flyavgang er det avreise fra hotellet og dere blir kjørt til flyplassen for retur til Europa. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 13:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere ikke vil glemme!

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss.

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Zimbabwe

INFORMASJON OM TUREN

Reisemål: Zimbabwe og Sør-Afrika, 
Destinasjoner: Victoria Falls, Hwange National Park & Cape Town
Ankomstflyplass: Victoria Falls International Airport (VFA)
Hjemreiseflyplass: Cape Town International Airport (CPT)

Reisen starter i spennende Victoria Falls, dette mektige fossefallet som David Livingstone forteller om i sine bøker. Han var den første europeer som så fossen på en av sine oppdagelsesreiser i 1855. Videre går turen til enorme Hwange National Park, og reisen avsluttes i vakre Cape Town.

Avstander:
Dag 2: Victoria Falls International Airport - Shongwe Lookout = 24,7 km, asfalt
Dag 3: Victoriafallene
Dag 6: Shongwe Lookout - Victoria Falls - Hwange = 110 km, asfalt
Dag 9: Hwange - Victoria Falls Int. Flyplassen. 110 km - fly til Cape Town

 

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS OG VISUM

Sjekk passet ditt for skader før avreise. Det kan være lurt å ha med kopi av passet på reisen.

Zimbabwe: 
Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter den siste dagen av reisen. Det må være minst to blanke sider i passet ditt for inn- og utstempel. Ved grensen til Zimbabwe kjøper man visum mot et gebyr (ca. 30 - 55 USD per person). 

Sør-Afrika: 
Passet må være gyldig i minst 30 dager på reisens siste dag. Det må være minst en tom side i passet. Sør-Afrika har ikke visumplikt for norske statsborgere.

Reiser til Sør Afrika med barn under 18 år
Mindreårige som reiser alene må ha med fødselsattest med apostille og samtykkeerklæring fra foreldrene, samt sertifisert kopi av passene til foreldrene. Samtykkeerklæringen må være stemplet av Sør-Afrikas ambassade i Oslo eller annen sør-afrikansk myndighet. Du finner samtykkeerklæringen her.

Sør-Afrika endret i november 2019 innreiseregler for mindreårige som reiser med foresatte, og som ikke har krav til visum ved innreise til Sør-Afrika. I henhold til Department of Home Affairs kreves det ikke lenger fødselsattest med apostille, og heller ikke samtykkeerklæring for barn som reiser med en eller begge foreldrene

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv. På flyplassen skriver dere ut boardingkort.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

HELSE
Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I Zimbabwe er tilgangen på apotek svært begrenset, og det er ikke garantert at medisiner du leter etter er tilgjengelige. I tillegg kan det hende at medisiner ikke er ordentlig pakket. Helsevesenet i Zimbabwe er mangelfullt og mer alvorlige skader og sykdommer kan kreve evakuering til Sør-Afrika eller et annet tredjeland.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen. 

INTERNASJONALT FØRERKORT
Sør-Afrika

Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste ved bruk av leiebil

Zimbabwe
Krav til internasjonalt førerkort ved bruk av leiebil

BAGASJE OG VEKT
Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Hvis du flyr innenlands under reisen i Sør-Afrika eller Zimbabwe, ber vi deg være ekstra oppmerksom, da vekten kan avvike fra den internasjonale flyvningen din. For spørsmål eller uklarheter angående bagasje, vennligst kontakt oss.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

VALUTA
Valutaen i Zimbabwe er for tiden amerikanske dollar (USD). Det er mangel på kontanter (USD) i Zimbabwe, og muligheten for å ta ut penger i minibanker er svært begrenset. Utenlandske kort godtas ikke for kontantuttak, men de kan godtas som betalingsmiddel i visse transaksjoner. Vær oppmerksom på at muligheten for å betale med kort er begrenset, spesielt utenfor Harare. Maksimum kontantbeløp som er tillatt å ta ut av landet er USD 1000, som sjekkes ved grenseoverganger. Husk at på grunn av den dårlige økonomiske situasjonen i landet, har noen sykehus innført krav om kontant betaling selv i akuttsituasjoner, og selv om pasienten har reiseforsikring.

Valutaen i Sør-Afrika Rand (ZAR). I Sør-Afrika er det mulig å betale og ta ut kontanter med kort.

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Sør-Afrika har noen av de beste restaurantene i verden. Høy standard på maten, fantastisk service og god vin gjør at din reise til Sør Afrika kan bli en kulinarisk reise. 
Hvilke måltider som er inkludert i reisen står spesifisert i dag-til-dag-programmet.

TRANSPORT
Om ikke leiebil hentes ut ved ankomst står deres private sjåfør vil stå med navneskilt i/utenfor ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.
På utflukter brukes som regel små minivaner med privat sjåfør. På safari brukes åpne safarbiler. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, drikkevann.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 US$ per person per dag. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

BEKLEDNING
Du må ikke bruke eller ta med klær med kamuflasjemønster til Zimbabwe. Siden 2006 har det vært ulovlig å eie kamuflasjemønstrede uniformer og lignende.

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

SPRÅK
​De offisielle språkene i Zimbabwe er engelsk, shona och sindebele. 

De offisielle språkene i Sør Afrika er Afrikaans, engelsk, zulu, xhosa, swazi, ndebele, sør-sotho, nord-sotho, tsonga, tswana og venda. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

KLIMA
Det tropiske klimaet i Zimbabwe er temperert på grunn av den høye beliggenheten og er derfor for det meste subtropisk. De sentrale delene av landet ligger på et høyt platå 1000 m.o.h. Regntiden forekommer i sommermånedene (november - mars), men varierer veldig fra område til område. I noen deler av sør, for eksempel ved Limpopo-bassenget, faller det veldig lite regn.

Sør-Afrika har et mildt, tørt klima med mange soldager. Gjennomsnittlig årlig nedbør er 466 mm sammenlignet med et gjennomsnitt på verdensbasis på 860 mm. 20 prosent av Sør-Afrika har mindre enn 200 mm nedbør i året. I mange deler av Sør-Afrika er sommeren (desember – februar) preget av kraftig torden og lyn om ettermiddagen/tidlig kveld med kraftig regnskyll over en kort periode. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

ELEKTRISITET
Adapter er nødvendig

MOBILDEKNING
Mobiltelefoni har økt BNP i flere afrikanske land, noe som også betyr at det satses på å utvide mobilnettet. Dekningen på safari kan variere veldig avhengig av hvor du er og hvilken mobiloperatør du har. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASSADE
Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho. Ambassaden fremmer norske interesser, politiske og økonomiske målsettinger, og tilbyr konsulære tjenester til norske borgere. Det norske samarbeidet med Sør-Afrika er et partnerskap som er basert på felles politiske prioriteringer.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Nedenfor er det listet opp en veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. 

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank