Victoria Falls og safari i Kafue og Busanga Plains

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST VICTORIA FALLS

  Ved ankomst blir dere ønsket varmt velkomne av vår lokale representant. Dere pakker i bilen og blir kjørt til overnattingsstedet

  Hotell: Shongwe Lookout

 • Dag 3:

  GUIDET UTFLUKT TIL VIKTORIAFALLENE OG SUNSET CRUISE

  Dere våkner opp til en ny dag ved Zambezielvens bredder. Området er kjent for de majestetiske Victoria Falls som dere skal besøke i dag. Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, som betyr «røyken som tordner». Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april. Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia. Dere får en guidet tur med god tid til å nyte opplevelsen. Om ønskelig kan man også oppleve fossen fra helikopter. 

  Senere på ettermiddagen blir dere hentet til et elvecruise på Zambezi-elva. Zambezi-elva er den fjerde største elven i Afrika etter Nilen, Zaire og Niger. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten, og i de tørre månedene kan elefanter og antiloper ses på elvebankene eller svømmende over til noen mindre øyer.

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 4:

  VICTORIA FALLS

  I dag får dere oppdage hva Victoria Falls har å tilby på egenhånd. Nyt en dag i området eller bestill en av de mange aktivitetene som tilbys.

  Hotell: Shongwe Lookout

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 5:

  TIL KAFUE NATIONAL PARK

  Etter frokost blir dere til flyplassen hvor dere sjekker inn på flyet til Lusaka. Fra Lusaka kjører dere gjennom Zambias vakre landskap, en reise på litt over 4 timer før dere ankommer lodgen. Dere bor vakkert ved Kafue River på Mukambi Safari Lodge. På ettermiddagen venter en båtsafari på Kafue River. Båtsafari er alltid en spennende opplevelse, i tillegg til å kunne se både flodhester og krokodiller, får dere mulighet til å se elefanter, bøfler og antiloper som kommer til elven for å drikke. Dere ser solen gå ned over Kaufe River før dere drar tilbake til lodgen til middag.

  Lodge: Mukambi Safari Lodge

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 6:

  SAFARI I KAFUE NATIONAL PARK

  Dere våkner tidlig om morgenen. Etter en kopp kaffe eller te pakkes safari-jeepen og dere drar på en tidlig morgensafari i parken. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se solen stige opp over villmarken. I Kafue er det muligheter for å se elefanter, sjiraffer, løver, bøfler, leoparder, men også den uvanlige sabelantilopen som mange mener er den vakreste antilopen i Afrika. Dere ankommer den nye campen i tide for brunsj. Nyt noen rolige timer på leiren. Campen har bare 4 telt, noe som skaper en privat og nær naturopplevelse. Etter "ettermiddagste" venter ettermiddagssafari i parken. Dere kommer tilbake til campen i skumringen. Etter middag avsluttes kvelden ved bålet.

  Camp: Fig Tree Bush Camp

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 7:

  SAFARI I KAFUE NATIONAL PARK

  Tidlig om morgenen er det tid for morgensafari, og etter en kopp kaffe eller te drar dere ut i parken. Safarien blir ledet av profesjonelle safariguider med unik kunnskap om parken og dens dyreliv. Dere kommer tilbake til campen for brunsj, og slapper av ved bassenget eller hviler i hengekøya etterpå.

  Camp: Fig Tree Bush Camp

  Måltider:
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 8:

  BUSANGA PLAINS

  Etter spennende og fantastiske dager i de sentrale delene av Kafue, er det nå tiden inne for å oppleve de nordlige delene av parken. Svært få turister har besøkt disse stedene på grunn av utilgjengelighet. Busanga Plains er kjent for sine store sletter, våtmarker og sitt rike dyre- og fugleliv. Dere kjører gjennom villmarken på små skogsveier, på jakt etter ville dyr, og spiser frokost ute i bushen, en opplevelse som er vanskelig å beskrive. Dere ankommer Busanga Plains Camp ved lunsjtid, denne leiren består også av bare 4 telt, nærheten til naturen er ubeskrivelig. Slapp av og nyt omgivelsene før det er tid for ettermiddagssafari.

  Camp: Busanga Plains Camp

  Måltider:
   
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 9:

  BUSANGA PLAINS

  I dag venter fantastiske opplevelser i Busanga Plains. Dere drar på morgen- og ettermiddagssafari i åpne safaribiler. Om ønskelig er det mulig å bytte morgensafari mot en guidet bushwalk i området. Nyt villmarken og den vakre naturen.

  Camp: Busanga Plains Camp

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 10:

  KAFUE NATIONAL PARK

  Etter en god frokost starter reisen mot Mukambi Safari Lodge. Samtidig som dere forflytter dere leter dere etter ville dyr. Dere ankommer til overnattingsstedet i tide til lunsj. Slapp av og nyt en rolig ettermiddag før det er tid for en båtsafari langs Kafue River. Etter solnedgang drar dere tilbake til lodgen for å spise middag.

  Lodge: Mukambi Safari Lodge

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 11:

  HJEMREISE

  Etter frokost starter reisen tilbake mot Lusaka. Igjen kjører dere gjennom Zambias vakre landskap. I Lusaka sjekker dere inn på flyet til Norge.

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 12:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner. Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Zambia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Zambia
Destinasjoner: Victoria Falls, Kafue og Busanga Plains
Ankomstflyplass: Victoria Falls International Airport (VFA)
Hjemreiseflyplass: Kenneth Kaunda International Airport (LUN)

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS OG VISUM
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man kan kjøpe visum ved ankomst. Visumsøknad får man tildelt på flyet eller ved ankomst på flyplassene og på grensestasjonen. Kostnad for visum er 50 US$ og må betales kontant. Det er også mulig å søke om visum på nett i god tid før avreise, eller kontakte ambassaden i Stockholm. 

VAKSINASJON OG REISERÅD
Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

HELSE
Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen. 

VALUTA
Tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller ved passering over grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips. Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

BAGASJE OG VEKT
Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Internasjonale flyvninger
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 - 30 kg + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

TRANSPORT
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske.
De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Zambia. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

Vanlig tips på safaridager er 5 US$ per person per dag.

BETALING LOKALT
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start. I byene kan en ta ut lokal valuta med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%. Amerikanske dollar er også mulig å bruke som betaling. En god hovedregel er å betale i den valutaen prisen er oppgitt i. Ved bruk av annen valuta blir det ofte brukt en dårlig vekslingskurs.

SPRÅK
Du klarer deg bra med engelsk i Zambia, men ikke alle snakker engelsk like godt. Zambia har 74 språk hvor nyanja, bemba, lozi og tonga regnes som de største.

KLIMA
Selv om Zambia ligger i tropene er klimaet behagelig på grunn av høy beliggenheten over havet. Middeltemperaturen varierer mellom 15 og 30 grader.

Året kan grovt deles inn i fire årstider:

 • en varm, tørr periode fra september til november med temperaturer mellom 27 og 35 C, noen ganger opp mot 40 C, særlig like før regntiden setter inn. 
 • en regnfull varm periode fra desember til mars, med temperaturer mellom 20 og 30 C. Regntiden varierer en del fra år til år. Den kan begynne alt i oktober og slutte allerede i februar. 
 • en tørr og varm periode i april og mai. Temperaturer mellom 25 og 36 C. 
 • en tørr og kjølig periode fra juni til august. Natt-temperaturen kan krype ned mot 5 C, men vanligvis "god norsk sommer" på dagtid selv om det kan være overraskende kjølig hvis det er overskyet.


LOKALE SKIKKER OG BEKLEDNING
Zambiere er stort sett meget vennlige, inkluderende og hjelpsomme. Det er vanlig å håndhilse når man møtes. Zambiere er høflige og det regnes som god folkeskikk å hilse for eksempel med et ”How are you” til personale i butikker eller før du for eksempel spør om veien.

Zambia er et kristent land og konservativt i klesveien, og det regnes som utekkelig å vise lår. For menn er det mest korrekt med langbukser og for kvinner skjørt/kjole/bukser. Kvinner har ofte en chitenge (mønstret tøystykke) for hånden for å ta utenpå langbukser ved mange anledninger. Ellers er det i Zambia som de fleste andre steder i verden – tidene forandrer seg og ungdommen følger motene.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

MOBILDEKNING
Mobilnett dekker det meste av landet og utvides stadig. Det er flere selskaper på markedet som har noe ulike dekningsområder. Vær oppmerksom på at det kan være manglende dekning på veien mellom større sentra.

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no. 

NORSK AMBASSADE
Zambia ligger under den norske ambassaden i Malawi. Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe, og befinner seg i "City Centre".

ARWA HOUSE
City Centre
Private Bag B323
Lilongwe 3

Tel: +265 1 774 211   
E-post: emb.lilongwe@mfa.no

For nødssituasjoner utenom kontortider kontakt the Foreign Service Response Centre: +47 23 95 00 00

Ambassadens kontorer ligger i tredje etasje i Arwa House, som er den siste bygningen på venstre side langs Africa Unity Avenue mot øst.

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

PAKKELISTE:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesejakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reparasjon av klær og utstyr om nødvendig
Strømadapter
Powerbank
Drikkeflasker