Safari i Zambia og Zanzibar

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST LUSAKA

  Ved ankomst blir dere ønsket varmt velkomne av vår lokale representant. Dere pakker i bilen og blir kjørt til overnattingsstedet. Nyt en rolig ettermiddag og lad batteriene før morgendagens eventyr.

  Hotell: Latitude 15 Degrees

 • Dag 3:

  TIL SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Nå fortsetter reisen mot South Luangwa National Park. I løpet av morgenen blir dere kjørt til flyplassen og sjekker in på flyet til Mfuwe Airport i South Luangwa. Vel framme blir dere møtt av guiden og kjørt til campen som ligger vakkert til ved Luangwa River. På ettermiddagen venter safari i åpne safaribiler. Safarien ledes av lokale, profesjonelle guider med unik kunnskap om South Luangwa National Park og parkens dyreliv. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr som antiloper, elefanter, sebraer, vortevin, løver, leoparder, fugler og den spesielle Thornicroft-sjiraffen, som ikke finnes andre steder.

  Camp: Njobvu Camp

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 4:

  SAFARI I SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Ansett som et av de beste naturområdene i det sørlige Afrika, tilbyr South Luangwa National Park 9.050 km2 med fantastisk dyreliv. Parken er en helårsdestinasjon og er kjent for sin høye konsentrasjon av pattedyr, fugler og krypdyr. Luangwa River har den høyeste konsentrasjonen av flodhester og krokodiller i regionen, og South Luangwa nasjonalpark er kjent som et av de beste stedene å få øye på den unnvikende leoparden. Parken er også hjemsted for flere løver,  så vel som store flokker med elefanter og bøfler, og du vil sannsynligvis også se Thornicrofts Giraffe, som er unik for Luangwa Valley. South Luangwa National Park er en del av Great Rift Valley, og ligger i Øst-Zambia, nær den malawiske grensen. 

  Camp: Njobvu Camp

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 5:

  SAFARI I SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Etter frokost venter en vandresafari i South Luangwa National Park. Parken er kjent for gåsafari, som lar besøkende se elefant, flodhest og til og med løver til fots under tilsyn av profesjonelle og kunnskapsrike væpnede guider. Det mulig å se sebraer, sjiraffer, elefanter, flodhester og til og med løver. Etter en spennende tur i villmarken serveres kaffe og te i bushen. Deretter drar dere tilbake til campen. Nyt et par rolige timer før dere drar ut på ettermiddagssafari. Kvelden avsluttes ved bålet under den afrikanske stjernehimmelen.

  De nordlige og sørlige Luangwa nasjonalparker, som grenser til Luangwa River, inneholder noen av de mest fantastiske og uberørte villmarkene i Afrika. Som et resultat av dette og parkenes vellykkede anti-krypskytingskampanjer har området utviklet seg til en safaridestinasjon i verdensklasse. 

  Camp: Njobvu Camp

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 6:

  SAFARI I SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Tidlig om morgenen drar dere ut på morgensafari. Med muligheten til å se løver, leoparder og andre dyr før de søker skygge for dagen. Dere kommer tilbake til campen til lunsj, etterpå kan dere slappe av og nyte den vakre naturen. Det er en ubeskrivelig opplevelse å være ute i villmarken. Klokken 15.30 venter en spennende ettermiddagssafari. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr. Ved solnedgang vil guiden finne et passende sted for "bush-baren" og servere en forfriskende drink. Dere kommer tilbake til campen til middag etter mørkets frembrudd.

  Camp: Njobvu Camp

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 7:

  SAFARI I SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

  Etter frokost venter en hel dag i parken. South Luangwa National Park er et av de beste naturområdene i Sør-Afrika med sineendeløse villmarksområder. Parken tilbyr fantastiske safarier året rundt, og er kjent for sin høye konsentrasjon av pattedyr, fugler og reptiler. Luangwa-elven har den høyeste konsentrasjonen av flodhester og krokodiller i regionen. South Luangwa National Park er også kjent som et av de beste stedene å oppdage den sjenerte leoparden og for sin store populasjon av løver. Dere vil også oppdage store flokker med elefanter og bøfler. Guiden tar med pikniklunsj, som vil bli servert under et tre for å beskytte dere mot den sterke sola, før safarien fortsette utover ettermiddagen.

  ​Camp: Njobvu Camp

  Måltider: 

  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 8:

  TIL ZANZIBAR

  Etter frokost blir dere kjørt til Mfuwe International Airport, hvor dere flyr via Lusaka til Zanzibar. Vel framme på Zanzibar blir dere møtt av vår sjåfør som tar dere til valgt hotell. 

  Hotell: Zanzibar Queen
  Zanzibar Queen Hotel ligger på en av Zanzibars vakreste strender, og er en ekte perle og et av våre favoritthotell på Zanzibar. Hotellområdet er veldig koselig med mange ulike soner med sittegrupper og solsenger. Nærheten til øya Mnemba tiltrekker seg både amatører og profesjonelle dykkere. Hotellet tilbyr en fantastisk atmosfære i et tropisk paradis. Med det utsøkte kjøkkenet og den unike servicen, kan vi love uforglemmelige opplevelser. Zanzibar Queen Hotel er perfekt for de som leter etter avslappende dager på Zanzibar!

  Kombiner gjerne oppholdet med en natt eller to i spennende Stone Town.​ Vi kan foreslå et innholdsrikt program til dere.

  Noe av det som gjør Zanzibar unikt, er at en kan få forskjellige opplevelser av øya alt etter hvor en bor. Vi anbefaler å lese gjennom beskrivelsene våre av de mest brukte hotellene, slik at vi kan finne det hotellet som passer best til dere! 

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 9-12:

  AVSLAPPENDE DAGER PÅ ZANZIBAR

  Zanzibar er en øygruppe og en semi-autonom del av Tanzania som består av hovedøyene Unguja som vi til daglig omtale som Zanzibar, Pemba og mange mindre øyer som ligger rundt disse. Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge" byr på spennende historier, flotte mennesker og gode strandopplevelser. Her har indiske, arabiske og afrikanske kulturer smeltet sammen i musikk, mat og språk. 

  Zanzibar byr på mange spennende aktiviteter og utflukter, les mer her.

  Måltider: 
  Disse dagene er frokost inkludert

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 3 timer før flyavgang er det avreise fra resorten og dere blir kjørt til flyplassen på Zanzibar for retur til Europa. 

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Zambia

INFORMASJON OM REISEN

Reisemål: Zambia & Tanzania
Destinasjoner: Lusaka, South Luangwa & Zanzibar
Ankomstflyplass: Kenneth Kaunda International Airport (LUN)
Hjemreiseflyplass: Abeid Amani Karume Int. Airport, Zanzibar (ZNZ)

VILKÅR
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS OG VISUM
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Zambia:
Man kan kjøpe visum ved ankomst. Visumsøknad får man tildelt på flyet eller ved ankomst på flyplassene og på grensestasjonen. Kostnad for visum er 50 US$ og må betales kontant. Det er også mulig å søke om visum på nett i god tid før avreise, eller kontakte ambassaden i Stockholm. 

Tanzania:
Man kan søke om elektronisk visum til Tanzania før avreise på https://eservices.immigration.go.tz/visa/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Dette må gjøres i god tid før avreise.

Man kan også kjøpe visum ved ankomst Tanzania. Visumsøknad får man tildelt på flyet eller ved ankomst på flyplassene og på grensestasjonen. Kostnad for visum er 50 US$. Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, det MÅ KJØPES KONTANT i amerikanske dollar.

Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise. 

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv. På flyplassen skriver dere ut boardingkort.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

HELSE
Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen. 

BAGASJE OG VEKT
Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Internasjonale flyvninger
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 - 30 kg + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

BETALING LOKALT
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar, som en start. I byene kan en ta ut shilling med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%. Amerikanske dollar er også mulig å bruke som betaling. En god hovedregel er å betale i den valutaen prisen er oppgitt i. Ved bruk av annen valuta blir det ofte brukt en dårlig vekslingskurs.

MAT OG DRIKKE
De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TRANSPORT
Deres guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.

Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er endel av kulturen i Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 US$ per person per dag.

SPRÅK
Du klarer deg bra med engelsk i Zambia, men ikke alle snakker engelsk like godt. Zambia har 74 språk hvor nyanja, bemba, lozi og tonga regnes som de største.
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

LOKALE SKIKKER OG BEKLEDNING
Zambiere er stort sett meget vennlige, inkluderende og hjelpsomme. Det er vanlig å håndhilse når man møtes. Zambiere er høflige og det regnes som god folkeskikk å hilse for eksempel med et ”How are you” til personale i butikker eller før du for eksempel spør om veien.

Zambia er et kristent land og konservativt i klesveien, og det regnes som utekkelig å vise lår. For menn er det mest korrekt med langbukser og for kvinner skjørt/kjole/bukser. Kvinner har ofte en chitenge (mønstret tøystykke) for hånden for å ta utenpå langbukser ved mange anledninger. Ellers er det i Zambia som de fleste andre steder i verden – tidene forandrer seg og ungdommen følger motene.

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene (inkludert Zanzibar) er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

KLIMA
Selv om Zambia ligger i tropene er klimaet behagelig på grunn av høy beliggenheten over havet. Middeltemperaturen varierer mellom 15 og 30 grader.

Året kan grovt deles inn i fire årstider:

 • en varm, tørr periode fra september til november med temperaturer mellom 27 og 35 C, noen ganger opp mot 40 C, særlig like før regntiden setter inn. 
 • en regnfull varm periode fra desember til mars, med temperaturer mellom 20 og 30 C. Regntiden varierer en del fra år til år. Den kan begynne alt i oktober og slutte allerede i februar. 
 • en tørr og varm periode i april og mai. Temperaturer mellom 25 og 36 C. 
 • en tørr og kjølig periode fra juni til august. Natt-temperaturen kan krype ned mot 5 C, men vanligvis "god norsk sommer" på dagtid selv om det kan være overraskende kjølig hvis det er overskyet.

Zanzibar har et herlig tropisk klima, langs kysten er det veldig høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid.

ELEKTRISITET
Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

MOBILDEKNING
Mobiltelefoni har økt BNP i flere afrikanske land, noe som også betyr at det satses på å utvide mobilnettet. Dekningen på safari kan variere veldig avhengig av hvor du er og hvilken mobiloperatør du har. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASSADE
Zambia ligger under den norske ambassaden i Malawi. Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe, og befinner seg i "City Centre".

ARWA HOUSE
City Centre
Private Bag B323
Lilongwe 3

Tel: +265 1 774 211   
E-post: emb.lilongwe@mfa.no

For nødssituasjoner utenom kontortider kontakt the Foreign Service Response Centre: +47 23 95 00 00

Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. 

​Hjemmeside: https://www.norway.no/en/tanzania/

Telefon: +255 22 2163 100 / +47 23 95 56 00

Epost: emb.daressalaam@mfa.no

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best.

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.

Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

PAKKELISTE:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesejakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reparasjon av klær og utstyr om nødvendig
Strømadapter
Powerbank
Drikkeflasker