Zanzibar

Krydder, palmer og strender

Zanzibar er en øygruppe og en semi-autonom del av Tanzania. Zanzibar består av hovedøyene Unguja som vi til daglig omtale som Zanzibar, Pemba og mange mindre øyer som ligger rundt disse. Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge" byr på spennende historier, flotte mennesker og gode strandopplevelser. Her har indiske, arabiske og afrikanske kulturer smeltet sammen i musikk, mat og språk. 

Start gjerne oppholdet på Zanzibar med et par netter i spennende Stone Town og kjenn på stemningen av det ekte Zanzibar. Gamlebyen står på UNESCOS verdensarv-liste og er fortsatt preget av travle handelsforbindelser mellom Østen og Europa. Zanzibar med Stone Town hadde en sentral plass der seilskutene møttes for omlasting av verdifulle varer som gull, tekstiler og trelast fra Østen. Zanzibars eget gull, verdifullt krydder, ble transportert til Europa under streng bevoktning. Enkelte krydderslag var like verdifullt som gull. Det gjelder også den dag i dag, kjøp gjerne med dere safran og ekte vanilje fra markedet. Å vandre rundt i Stone Towns gater, setter dere tilbake til sultanens tid, og vi anbefaler å starte med å utforske byen med en lokal, kunnskapsrik guide. Å avslutte dagen på Emerson on Hurumzis takterrasse med å nyte en bedre middag mens en ser sola gå ned over taktoppene i Stone Town er en magisk opplevelse.

Noe av det som gjør Zanzibar unikt, er at en kan få veldig forskjellige opplevelser av øya alt etter hvor en bor. Her finnes det alt fra store resorter til små gjestehus hvor en kommer tett på kulturen, det finnes populære turistområder med mye folk og øde strender en nesten kan ha for seg selv. Tenk gjerne gjennom hva du ønsker å oppleve i løpet av oppholdet. Husk også på at det er stor tidevannsforskjell på nesten hele Zanzibar. Det er fantastisk å utforske fjæra (husk badesko!), men er det viktig å kunne bade i sjøen hele dagen er nok nordvestkysten det beste stedet å bo.

Les gjerne gjennom beskrivelsene våre av de mest brukte hotellene, slik at vi kan finne det hotellet som passer best til dere! 

Budsjett
Standard
Luksus
Stone Town


Zanzibar byr på mange spennende aktiviteter og utflukter, les mer her.