Zimbabwe

Oppdag Zimbabwes unike verdensarvlistede arkeologiske steder og hør bulderet fra et av verdens naturlige underverk, Victoria Falls. En tur hit tar deg gjennom vakkert landskap, fra balanserende steinblokker til spennende safari, frodige høyland og livskraftige elvesystemer. Landet ligger i den sørlige delen av Afrika, inneklemt mellom Botswana, Zambia, Sør-Afrika og Mosambik.

Zimbabwe tilbyr fantastisk safari, og har stort utvalg av dyrearter, inkl. "The Big Five" og en av Afrikas største populasjon av elefanter. Hwange, et av verdens siste store elefantreservater, er den største nasjonalparken i Zimbabwe. Man finner parken i den sørøstlige delen av Zimbabwe mellom Bulawayo og Victoria Falls. Parken ligger nær grensen til Kalahariørkenen, i en region med lave vannressurser og sparsom vegetasjon. I løpet av regntiden opprettes spredte vannhull i området, som tiltrekker seg et stort antall dyr.

Et av de mest berømte vannhullene som blir opprettet i regntiden, er de såkalte Mana Pools. Mana betyr "fire" på Shona-språket og refererer til de fire store permanente bassengene som skapes av Zambezielven. Ettersom bassengene reduseres i tørkesesongen, tiltrekker de seg et stort antall sjeldne dyr som leoparder og brune hyener.

Zimbabwe har en befolkning på rundt 15 millioner, og de offisielle språkene er engelsk, Shona og Sindebele. Selv om Zimbabwe har hatt en turbulent politisk historie, har landet vist en jevn bedring og gr nytt håp for en lysere fremtid.

Vi hjelper deg med å skreddersy turen med en fantastisk safari i Zimbabwe. En tur til Zimbabwe skaper minner for livet!