Selous Game Reserve & Zanzibar

 • Dag 1:

  Ankomst Dar Es Salaam Int. Airport

  Vel fremme i Dar es Salaam kjøper dere visum, 50 USD per person og dere blir møtt av deres hyggelige sjåfør som ønsker dere velkommen i ankomsthallen.
  Fra flyplassen er det kun kort kjøring inn til hotellet hvor dere skal tilbringe deres første Afrikanske tropenatt. 
  Dar es Salaam er Tanzanias største by og ble grunnlagt av sultanen av Zanzibar i 1862. 
  Hotell: The Slipway Hotel

 • Dag 2:

  Småfly til Selous Game Reserve, båtsafari

  Dere blir kjørt til flyplassen og flyr med småfly ca. 45 minutter inn til Selous Game Reserve. Et storslagent landskap som veksler mellom duvende åser, åpen savanne, skogbevokst savanne med akasie trær og Rufiji River som sentral leverandør av livgivende vann til Selous rike dyreliv, dette er Selous. Selous Game Reserve er Tanzanias og Afrikas største sammenhengende villmarksområde, på størrelse med Danmark. Selous Game Reserve har alle de kjente afrikanske dyrene i tillegg til en sjeldenhet i afrikansk natur, afrikansk villhund. På ettermiddagen blir det båtsafari på Rufiji River for å oppleve dyrene som trekker ned til vannet for å drikke. 
  Lodge: Selous Riverside Safari Camp 
  Måltider: Frokost, lunsj og middag

 • Dag 3:

  Heldagssafari i Selous Game Reserve

  Etter frokost kjører dere ut i det enorme Selous Game Reserve, verdens største reservat. Selous er 55.000 kvadratkilometer og er kjent for store flokker med elefanter. Andre vanlige arter er løver, bøfler, bushbuck, impalas, eland, bavianer, sebraer, stor kudu og over 350 fuglearter. Selous er lite påvirket av menneskelig aktivitet. Selous ligger mellom 80 m.o.h. i nordøst og 1300 m.o.h. i sør.  
  Lodge: Selous Riverside Safari Camp 
  Måltider: Frokost, lunsj og middag

 • Dag 4:

  Gåsafari og bilsafari

  I dag er det tidlig opp fra sengen. Dere skal ut i naturen uten bruk av bil, meget spennende gåsafari sammen med bevæpnede parkvakter. Dette er spennende, men helt trygt. Det er en ekstra nerve, og sansene brukes på en helt annen måte nå når dere ikke har bilen å skjule dere i. Alle ville dyr er naturlig redde for menneske, selv løva trekker seg raskt vekk når hun ser mennesker. Etter gåsafarien nyter dere roen på lodgen før dere igjen på ettermiddagen drar ut på nye safariopplevelser i bil. 
  Lodge: Selous Riverside Safari Camp 
  Måltider: Frokost, lunsj og middag

 • Dag 5:

  Fly til Zanzibar

  Etter fantastiske dager på safari forsetter dere oppholdet med badeferie i Det indiske hav. Vel fremme på Zanzibar blir dere møtt av vår representant på Zanzibar som tar dere med til resorten som skal være deres hjem de neste dagene. 
  Resort: Breezes Beach Club & Spa
  Måltider: Frokost og middag

 • Dag 6-10:

  Avslappende dager på Zanzibar

  Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge" byr på spennende historier, flotte mennesker og gode strandopplevelser. 
  Her har indiske, arabiske og de afrikanske kulturene smeltet sammen i musikk, mat og språk. Nyt avslappende dager på stranden og bli med på spennende utflukter for å oppleve det øya har å by på. 

  Breezes Beach Club & Spa er et vakkert og smakfullt hotell med avslappende atmosfære og personlig service. Hotellet er bygget i tradisjonell Zanzibar-stil vakkert plassert i den tropiske hagen som omkranser hotellet. Breezes tilbyr en rekke fasiliteter, flotte rom, svømmebasseng og en flott strand. 
  Resort: Breezes Beach Club & Spa
  Måltider: Frokost og middag

 • Dag 11:

  Hjemreise

  Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 3 timer før flyavgang er det avreise fra resorten. 
  Måltider: Frokost

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 eller +47 984 89 199 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Prisen dere finner på våre turer er veiledende i lavsesong.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Tanzania

Informasjon om turen

Reisemål: Tanzania
Destinasjoner: Dar es Salaam, Selous Game Reserve & Zanzibar
Ankomstflyplass: Julius Nyerere Int. Airport, Dar es Salaam (DAR)
Hjemreiseflyplass: Kisauni Airport Zanzibar (ZNZ) 

Flybilletter
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen for landprogram. Dette innebærer at dere står fritt til å bestille flybilletter selv om dere ønsker det. Er det ønskelig at Topp Afrika booker deres flybilletter vil vi først gjøre en uforpliktet reservasjon av flyreisen. Reservasjonen med reiserute og navn blir tilsendt dere for gjennomgang. Kunden er selv ansvarlig for å kontrollere at navnene er korrekt skrevet i henhold til passet. Når kunden bekrefter at billettene stemmer i henhold til navn og reiserute vil vi utstede billettene og sende ut gyldige reisedokument. Du vil få tilsendt elektroniske billetter som du skriver ut og tar med på reisen. 

Kjøreavstander
Dag 1: 
Julius Nyerere Int. Airport, Dar es Salaam (DAR) - Dar es Salaam = 15 km
Dag 2: Dar es Salaam - Julius Nyerere Int. Airport, Dar es Salaam (DAR) = 15 km 
Dag 3: Selouse Game Reserve, safarikjøring
Dag 4: Selouse Game Reserve, safarikjøring
Dag 5: Selous - flystripe = 15 km
Dag 5: Kisauni Airport - Breezes Beach Club & Spa = 45 km
Dag 11: Breezes Beach Club & Spa - Kisauni Airport = 45 km

Kostnader som dekkes direkte fra kunden
- Visum 50 US$
- Tips 
- Utflukter som ikke er beskrevet i programmet
- Drikkevarer
- Reiseforsikring
- Vaksinasjo

Vilkår
Topp Afrika tar forbehold om at nevnte overnattingssteder ikke har tilgjengelige rom på ønsket reisetidspunkt. Er noen av lodgene fullbooket vil vi ta kontakt med deg og foreslå gode alternativer. 
Topp Afrika tar forbehold om valutaendringer og prisendringer utenfor Topp Afrikas kontroll. Les våre reisevilkår

Selous Game Reserve

Fakta:
Selous Game Reserve 54.000 km2
Avstand fra Dar es Salaam internasjonale flyplass 200 km
Kjøretid fra Dar es Salaam internasjonale flyplass ca. 5 timer
Flytid fra Dar es Salaam til Selous ca. 1 time 30 minutter, daglige avganger.
Tanzanias største vernede område
Afrika største bestander av mange arter.
UNESCOs verdensarv

Selous Game Reserve er et av de største gjenværende villmarksområder i Afrika, med relativt uforstyrret økologiske og biologiske prosesser. Selous er tre ganger større enn Serengeti og dobbelt så stort som Belgia.

Selous har en høyere tetthet og mangfold av arter enn noe annet skogområde i Tanzania med over 2.100 planter og trær. Det er også registrert et imponerende stort antall pattedyr; elefanter 105.000, svart neshorn 2.150, flodhest ca. 18 000, bøffel ca. 200.000, stort antall krokodille og alle de andre kjente afrikanske dyrene i stort antall. Selous har også Afrikas største bestand av løver med over 4.000 individer. Selous er også kjent for å ha store forekomst av gepard, afrikansk villhund og giraffer. Selous er grenseområdet for mange arter som har sin nordlig og sørlige utbredelse i Afrika.

Parken grenser til andre reservater og nasjonalparker, til samme utgjør dette et område på over 90.000 km2 som inkluderer nasjonalparker og skogsreservater. I tillegg grenser Selous Game Reserve til Niassa Game Reserve i Mosambik på 42 000 km2. Med ingen permanent bosetting innenfor grensene utgjør dette Afrikas viktigste område med uberørt natur uten menneskelig aktivitet.

Selous har alle de forskjellige naturtypene, et bølgende landskap med skoger, savanne, regnskog, og vann. Den store Rufiji River som renner gjennom hele området er tilholdssted for Afrikas største bestander av elefanter, flodgest, bøffel og krokodiller.  Elven og tilstøtende områder tiltrekker seg også Afrikas største bestander av giraff, gepard, afrikansk villhund i tillegg til de andre afrikansk dyr, blant annet løve og leopard.  

Før avreise

Reisegarantifondet:
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet.  Ved konkurs eller insolvens er du som reisende sikret full tilbakebetaling av betalt reise. Topp Afrika AS har stilt lovpålagt garanti. 
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår:
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen kunden gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre vilkår nøye.

Betaling av reisen:
Når vi har mottatt bestilling vil vi utarbeide bestillingsbekreftelsen i henhold til bestilling når det foreligger bekreftelse fra våre leverandører. Sammen med bestillingsbekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura. Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato eller ved opplyste forfallsdato.
Restbeløpet blir fakturert 90 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato eller opplyste forfallsdato.
Bestilles reisen 90 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager eller nærmer avtalt forfallsdato og sendt sammen med bestillingsbekreftelsen.

Pass:
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Vaksinasjon og reiseråd:
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Finn mer informasjon om hvilke reisevaksiner som anbefales av Folkehelseinstituttet.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Reiseforsikring:
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Valuta:
Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Visum kjøpes ved ankomst eller på grenseovergang og må betales i amerikanske dollar. Ta gjerne med sedler i små valører, 1, 5, 10 USD, som er greie å bruke til tips.
Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det være vanskelig å ta ut lokal valuta.
På Zanzibar er det kun minibanker i Stone Town. På Mafia Island er det ingen minibanker. 

Reiseregistrering:
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider. Det forenkler utenrikstjenestens kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.
Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

Under reisen

Bagasje på fly:
Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Skal man fly innenriks småfly i Tanzania må man helst pakke i myk bag, duffel bag. Store kofferter kan være vanskelig å få med seg i småfly.
Vanligvis gjelder 15 kg - 23 kg inkl. håndbagasje på innenriksflyginger i Tanzania.

Visum:
Topp Afrika anbefaler at visum kjøpes ved ankomst Tanzania eller ved grensepassering. Visum koster 50 US$ per 1. januar 2016. Visum kan ikke betales med VISA eller Mastercard, visum må betales kontant i amerikanske dollar. Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.
Det er mulig å søke om visum før avreise. Kontakt den tanzanianske ambassaden i Stockholm for mer informasjon. 

Transport på safari:
Deres private guide som også er sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen på flyplassen eller annet avtalt ankomststed. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt. Bruk tid og finn din sjåfør.
Under safaridelen har dere tilgang til private safaribil og sjåfør. Vi plasserer ikke andre reisende i samme bil som dere, safarien er best når man reiser med sin familie, venner eller utvalgt reisefølge.Bilene vi bruker er Toyota Land Cruiser 4WD. Bilene er safariutrustet med "pop off roof", sikkerhetssele, radiokommunikasjon og drikkevann. Flere av våre biler har strømuttak og lademuligheter for telefon, nettbrett og pc.

Sikkerhet:
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker et land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til Tanzania innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte overnattingssted, transportøren e.l. Regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke:
På safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, men unngå gjerne matvarer med råe melkeprodukter, bløtkokt egg, rått kjøtt og rå fisk. Vask hendene før måltidene.
Drikkevann kokes eller kjøpes på flaske.
På de fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffet måltider. Buffeene pleier å inneholde glutenfrie og vegetariske alternativer.
Har du behov for spesiell diett under opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.
Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

Tips:
Tips er en del av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

Betaling lokalt:
Valutaen i Tanzania heter shilling (TZS). 1 norsk krone er per 1. januar 2016 verdt 261 tanzaniashilling. Trykk her for oppdatert kurs.
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta allikevel med noen kontanter i dollar, som en start.
I byene er det mulig å ta ut shilling med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landsbygda er det ikke muligheter for å ta ut kontanter. På Zanzibar er det kun minibank i Stone Town. På Mafia Island er det ingen tilgang på minibank.De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det på et gebyr på 5 %. Amerikanske dollar er også mulig å bruke som betaling. En god hovedregel er å betale i den valutaen prisen er oppgitt i. Ved bruk av annen valuta blir det ofte brukt en dårlig vekslingskurs.

Språk:
Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

Lokale skikker og bekleding:
Tanzanianer oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvendt. Når man møter en tanzanianer, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsritual ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon. Som turist er det viktig å være klar over at Zanzibar, Mafia Island og deler av fastlandet er muslimske samfunn. Turister bør være nøye med å følge kleskode og unngå å nyte alkohol andre steder enn på restauranter som har tillatelse til å servere alkohol. Spesielle forholdsregler bør tas under Ramadan. Når man beveger seg på offentlige steder, bør kvinner alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Klima:
Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.
Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene, er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.
På høyslettene er det temperert klima, med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader. 
Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden, mest regn i april.
Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

Elektrisitet:
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el nettet, de benytter seg av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden. Dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobil, nettbrett, pc og kameraer.
Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.
De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.
Flere av våre biler har uttak og lademuligheter mens man er ute og kjører.

Mobildekning:
GSM-dekningen i Tanzania er relativt god. De fleste nasjonalparkene har bra dekning – og det samme gjelder Zanzibar. Det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Geografi og miljø:
Tanzanias landskap er svært variert. Landet har store fjellområder, savanner, innsjøer, og en kystlinje med både korallrev og mangroveskog. Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, samt den største afrikanske innsjøen, Victoriasjøen, ligger i Tanzania. Landet har et subtropisk klima. Det er to regntidsperioder: En fra mars til mai, og en fra november til januar. Landet har et svært rikt plante- og dyreliv, og er blant annet kjent for det sorte nesehornet og den store dyrevandringen i Serengeti. Ca. 39 % av landområdene i Tanzania er vernet i form av nasjonalparker eller viltreservater. Til tross for dette mister Tanzania 3500 kvadratkilometer med skogområder i året, på grunn av utvidelse av jordbruksproduksjonen. Andre miljøproblemer i landet er blant annet forørkning, jorderosjon og ødeleggelse av korallrev langs kysten. Tanzanianske myndigheter sliter også med ulovlig jakt i nasjonalparkene.

Historie:
I flere århundre ble Tanzania, og da spesielt kystområdene, sterkt påvirket av arabisk kultur gjennom handel og sjøfart. På Zanzibar ble det opprettet en arabisk handelsstasjon, og fra 1698 var Zanzibar som utgjør øyene Unguja og Pemba underlagt den arabiske sultanen av Oman.  Unguja er hovedøya som til daglig blir omtalt som Zanzibar. Tanzania har vært under både tysk og britisk herredømme i kolonitiden. I 1886 ble Tanzania, eller Tanganyika (fastlandet av Tanzania), et tysk protektorat. Zanzibar beholdt sin selvstendighet til i 1890 og kom da under britisk styre. Tysklands nederlag etter første verdenskrig førte til at Tanganyika ble gitt til Storbritannia som mandatområde. I 1961 ble Tanzania selvstendig, og året etter ble det opprettet en republikk hvor Nyerere ble valgt som landets første president. Zanzibar ble først selvstendig i 1963, og året etter gikk Tanganyika og Zanzibar sammen og dannet en union med navnet "United Republic of Tanzania“. President Nyerere vedtok i 1967 et sosialistisk program for landets utvikling. Hans parti var lenge det eneste tillatte partiet. Tørke og nedgang i matproduksjonen førte imidlertid til at landet innførte flerpartisystem Nyerere gav fra seg makten til Ali Hassan Mwinyi i 1985, men beholdt kontrollen over det styrende partiet, Chama cha Mapinduzi (CCM), som formann frem til 1990. Ettpartistyret tok slutt i oktober 1995 da Tanzania holdt sitt aller første flerpartivalg. Men CCM vant valget med stor margin med Benjamin Mkapa som valgt president 23. november 1995. I desember 2005 ble Jakaya Mrisho Kikwete valgt til landets fjerde president for fem år. Han ble i november 2015 etterfulgt av John Magufuli

Samfunn og politikk:
Tanzania er en union av fastlandet Tanganyika og øyene Zanzibar. Zanzibar har selvstyre. Øygruppen har egen grunnlov, regjering og parlament, som tar beslutninger i saker som kun gjelder Zanzibar. I hovedstaden Dodoma sitter unionsparlamentet, som vedtar noen lover som gjelder for hele Tanzania, og noen for fastlandet spesielt. På Zanzibar er de fleste muslimer, mens fastlandsbefolkningen hovedsakelig er kristne eller tilhører tradisjonelle religioner. I landets grunnlov skiller en imidlertid mellom stat og religion. Det revolusjonære partiet (CCM) har hatt regjeringsmakten i Tanzania siden landet ble uavhengig i 1961. Selv om et tillegg til grunnloven i 1992 førte til at det ble tillatt med flere partier, er opposisjonen splittet, og har lite makt. CCM har en autoritær karakter, og fungerer mer som et maktapparat enn en folkebevegelse. Presidenten er landets øverste leder, og har mye makt. Han/hun peker ut statsministeren og regjeringen, og kan legge ned veto mot lovforslag i parlamentet. Forholdet mellom Tanzania og Zanzibar har i lang tid vært preget av misnøye. Befolkningen på Zanzibar ønsker større selvstendighet, mens tanzanianere på fastlandet mener at de bør være fornøyde med den unionsavtalen som finnes.

Økonomi og handel:
Selv om Tanzania har opplevd en forholdsvis stabil økonomisk vekst de siste årene er landet fortsatt ett av verdens fattigste. De fleste tanzanianere arbeider i småskalajordbruk. Viktige næringer er gruvedrift - særlig utvinning av gull -, turisme og andre servicenæringer. Etter en stor økonomisk krise på 1980-tallet la landets myndigheter om den økonomiske politikken, og innførte markedsøkonomi. De siste årene har spesielt gruvedriften ført til vekst i økonomien. Landets økonomi er imidlertid preget av korrupsjon og tungt byråkrati, som hemmer utviklingen. Den økonomiske veksten har ikke kommet hele befolkningen til gode, og det er store forskjeller mellom fattige og rike. Fordi Tanzanias inntekter fra import er mindre enn eksportinntektene har landet måtte ta opp store utenlandslån for å unngå handelsunderskudd. Selv om deler av lånene har blitt slettet, utgjorde gjelden til utlandet rundt en tredjedel av BNP i 2010. I tillegg er landet avhengig av bistand. Den internasjonale finanskrisen i 2008-2009 førte til nye budsjettproblemer.

Innførselsbestemmelser til Norge:
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Norsk Ambassade:
Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. Ambassaden ligger i byens sentrum, i krysset mellom Mirambo Street og Garden Avenue.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - fredag (kl. 08:00 - 14:45)

Visa-seksjonens åpningstider:
Mandag - torsdag (kl. 10:00 - 12:00)

Post addresse:
Royal Norwegian Embassy
P.O. Box 2646
Dar es Salaam
TANZANIA

Ambassadør: Hanne-Marie Kaarstad

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +255 22 2163100 eller +47 23 95 56 00
Fax: +255 22 2163199
Epost: emb.daressalaam@mfa.no
Hjemmeside: www.norway.go.tz

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (SMS) til denne mobilen.

Nyttige adresser:
Reisegarantifondet
Vaksine
Reiseregistrering
Tanzaniansk valuta
Toll
Væroversikt
UDs reiseinformasjon
Ambassaden i Tanzania

Våre Reisevilkår:
Reisevilkår

Informasjon om pakkeliste

Nedenfor er det listet opp en veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. 

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Normalt, er temperaturen på safari fra 18 til 30 grader. Rundt ekvator er temperaturen 18 til 35 grader.  Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste

Bag, ryggsekk eller koffert - Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk.
Dagstursekk - Til din hånd bagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen.
Sandaler
Joggesko
Lette fjellsko
 - Dersom man har booket gåsafari eller andre aktiviteter hvor man trenger gode fottøy.
Regntøy, el. Regnponcho - Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn.
Bukse - Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki.
Skjørt, kjole - Til middag på kvelden
Fleesjakke - Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser - Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter
Undertøy
Sokker
T-skjorter
Shorts
Badetøy
Solhatt, caps
 - Sola er sterk om dagen
Solbriller
Solkrem
 - Solfaktor 20-50
Solstift til lepper - Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt - Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter
Kamera, videokamera
 - Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading.
Kikkert - Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter - Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon - Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk, i flytende form
Myggmiddel
Reiseapotek
 - Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende.
Sysaker - Nål og tråd til rep av klær og utstyr om nødvendig
Kniv - Gjerne en fallkniv av typen Leatherman