Cape Town, Rovos Rail og Safari

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST SØR-AFRIKA

  Vel fremme i Cape Town blir dere møtt av vår lokale representant som tar dere med til Franschhoek, hvor dere skal bo i hjertet av landsbyen.

  Franschhoek ligger vakkert til midt i vindistriktet, med koselige gater og restauranter. Franske hugue­notter, flyktninger fra religions­forføl­gelser i Europa, bosatte seg i områdene rundt Fransch­hoek. Etter en del prøving og feiling utviklet det seg en vellykket vin­industri. Noen av landets beste restauranter finnes her.

  Hotell: Klein Oliphants Hoek

 • Dag 3:

  GUIDET UTFLUKT I VINDISTRIKTET

  Dere blir hentet på hotellet og i løpet av dagen vil dere besøke flere vingårder og forhåpentligvis lære litt mer om hva som er avgjørende for å kunne produsere god vin. Sør-Afrika er meget stolte av sin vinproduksjon og har sin egen vindrue som heter "Pinotage".

  Turen går via de mest kjente stedene i vindistriktet; Praal, Stellenbosch, Franschhoek og Helshoogte Pass. Lunsj kjøpes på en av vingårdene dere besøker. 

  Hotell: Klein Oliphants Hoek

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 4:

  KAPP DET GODE HÅP

  Heldagsutflukt til Kapp det Gode Håp er et must for alle som besøker Cape Town. Det blir en naturskjønn kjøretur langs Atlanterhavet , med en utrolig vakker kystlinje med fjell, strender og koselige landsbyer. Dere får utforske Boulders Beach med pingviner og Camps Bay, Sør-Afrikas mest berømte strand.

  Kapp det Gode Håp ligger i naturreservatet Cape of Good Hope, det var utenfor denne kysten at den nederlandske båten Den Flyvende Hollender gikk på grunn og forsvant i 1641, på vei hjem til Europa. Kaptein van Decken ville ikke godta forliset og sver­get på at han skulle seile rundt kappet, om det så ikke ble før dommedag.

  Etter dagens utflukt går turen videre til Waterfront i Cape Town by. 

  Hotell: The Portswood

  Vil dere se flere av våre favoritthotell i Cape Town? Klikk her.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 5:

  TABLE MOUNTAIN

  Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear`s Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Fjellet er kjent for sin rike flora, og er fredet da det inngår som en del av Cape Peninsula National Park. Det skal være 1470 ulike plantevekster på fjellet, hvorav mange av artene kun finnes her i området. På fjellet finnes også mange ulike dyrearter, blant annet klippegrevlingen. 

  I dag tar dere taubanen til toppen av Table Mountain. For deg som vil være litt mer aktiv, kan du gå opp til toppen. Dere bestemmer selv hvilken tid på dagen dere vil dra, men det er fantastisk å nyte solnedgangen på toppen.

  Hotell: The Portswood

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 6:

  FRIDAG I CAP TOWN

  Nyt avslappende dager i Cape Town. Byen byr på flott arkitektur, natur, utflukter og historiske steder. Vandre rundt i gatene, spis et godt måltid og nyt atmosfæren. 

  Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
  Robben Island
  Zeitz Museum of Contemporary Arts
  Historisk byrundtur med guide
  Haidykking
  Two Ocean Aquarium
  Besøke Township med guide
  Helikoptertur over byen

  ​Hotell: The Portswood

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 7:

  LUKSUSTOGET ROVOS RAIL

  Dere skal "tilbake i tid" i det dere entrer det ekslusive toget Rovos Rail,”The Pride of Africa”

  Dette er ikke bare en togreise, men en opplevelse fra en svunnen tid. Fra kysten og langs den 1 600 km lange ruten, følger toget en gammel pionervei omgitt av det afrikanske landskapet. Dere kjører gjennom vinområder, klatrer opp River Valley, og stopper i den historiske landbyen Matjiesfontein. Under togreisen er alle måltider og alt av drikke inkludert. 

  Romtype: Pullman Suite

  Måltider:
  På toget er det all inclusive

 • Dag 8:

  LUKSUSTOGET ROVOS RAIL

  Man spiser en god frokost mens toget går gjennom ørkenlandskapet "The Great Karoo" med sine store slettene. Det spesielle lyset på stedet har inspirert mange sørafrikanske og utenlandske kunstnere. Det blir utflukt til "The Big Hole", diamant byen, i dag kjent som Kimberley. Utgravningen og letingen etter diamanter som har funnet sted i dette området, er det største laget av mennesker uten hjelp av maskiner.

  Romtype: Pullman Suite

  Måltider: 
  På toget er det all inclusive

 • Dag 9:

  ANKOMST PRETORIA

  Frokost blir servert til 10.00, mens toget passerer Krugersdorp og Johannesburg. Klokken 12:00 ankommer toget Rovos Rail Station i Capital Park, Pretoria. Der vil du bli møtt av din sjåfør som vil ta dere til 131 on Herbert Baker i Pretoria. Nyt en rolig ettermiddag eller oppdag byen på egenhånd.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 10:

  SAFARI I NKOMAZI GAME RESERVE

  Leiebilen leveres på hotellet. Etter frokost setter dere kursen mot Nkomazi Game Reserve, kjøretiden er på rundt 3,5 timer. Når dere ankommer Komati Tented Lodge serveres lunsj før dere på ettermiddagen får oppleve den afrikanske villmarken. Nkomazi Game Reserve byr på flotte safari- og naturopplevelser og sammen med deres guide kjører dere ut i villmarken på jakt etter fantastiske opplevelser.

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

  Det er mulig å benytte seg av privat sjåfør fra Pretoria mot et tillegg i prisen

 • Dag 11-12:

  SAFARI I NKOMAZI GAME RESERVE

  En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en frokost. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til "High Tea" (en snack-lunsj), før dere igjen drar ut på safari. Safari er i åpen safaribil med engelsktalende safariguide, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

  Måltider: 
  Disse dagene er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Det blir tid for en siste morgensafari før hjemreise. Etter safari serveres frokost før det er tid for å begynne reisen til Johannesburg og videre til Europa. Dere ankommer Johannesburg i god tid før avreise. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inludert

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Sør Afrika

Kort om reisen

Denne luksusreisen tar deg med til vakre Sør Afrika og noe av de mest spennenede områdene og opplevelsene landet har å by på. 

Turen starter i det kjente vindistriktet, i landsbyen Francschhoek. Her blir det guidet tur i vindistriktet og vinsmaking. 

Reisen fortsetter med Kapp det Gode Håp, Table Mountain og vakre Cape Town. 

Dere sjekker så inn på luksuriøse Rovos Rail og reiser tilbake i tid. Nydelige tog med flotte kupèer gjør denne turen til en sikker vinner. 

Reisen avsluttes med safari i Nkomazi Game Reserve.

Informasjon om turen

Reisemål: Sør Afrika
Destinasjoner: Cape Town, Franschhoek, Kimberley, Pretoria, Nkomazi Game Reserve & Johannesburg
Ankomstflyplass: Cape Town International Airport (CPT)
Hjemreiseflyplass: O. R. Tambo International Airport, Johannesburg (JNB)

Før avreise

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Reisevilkår
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Betaling av reisen
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 5 dager etter fakturadato. Ved bestilling av tur som inkluderer internasjonale flybilletter faktureres et depositum på 12000 kr per deltagere. Beløpet forfaller til betaling 5dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

Pass
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen.
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 3 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

Reiser til Sør Afrika med barn under 18 år
Mindreårige som reiser alene må ha med fødselsattest med apostille og samtykkeerklæring fra foreldrene, samt sertifisert kopi av passene til foreldrene. Samtykkeerklæringen må være stemplet av Sør-Afrikas ambassade i Oslo eller annen sør-afrikansk myndighet. Du finner samtykkeerklæringen her.

Sør-Afrika endret i november 2019 innreiseregler for mindreårige som reiser med foresatte, og som ikke har krav til visum ved innreise til Sør-Afrika. I henhold til Department of Home Affairs kreves det ikke lenger fødselsattest med apostille, og heller ikke samtykkeerklæring for barn som reiser med en eller begge foreldrene

Vaksinasjoner og reiseråd
Kontakt din lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.
Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.

Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine

Reiseforsikring
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise.
Topp Afrika tilbyr avbestillings- og reiseforsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

Under reisen

Bagasje på fly

Internasjonale flyvninger
Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.
Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

Visum
For reiser til Sør-Afrika er det ingen krav om visum for norske borgere.
For siste oppdaterte informasjon om innreisebestemmelser, oppfordres reisende til å ta kontakt med Sør-Afrikas ambassade i Oslo.

Transport
Om ikke leiebil hentes ut ved ankomst Sør Afrika står deres private sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.
Det er et godt utbygd veinett i Sør-Afrika, busser, taxi er tilgjengelig overalt. Togtilbudet dekkerer store deler av landet med alle klasser, også eksklusive togreiser.
På utflukter brukes som regel små minivaner med privat sjåfør.
På safari brukes åpne safarbiler.
Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, drikkevann.

Sikkerhet
Topp Afrika AS, våre samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer.
Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker et land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til Sør Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.
Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte overnattingssted, transportøren e.l.
Regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

Mat og drikke
Sør Afrika har noen av de beste restaurantene i verden. Høy standard på maten, fantastisk service og god vin gjør at din reise til Sør Afrika kan bli en kulinarisk reise. Finn noen av Afrikas beste restauranter her.
Hvilke måltider som er inkludert i reisen står spesifisert i dag til dag programmet.
Maten på overnattingsstedene vi bruker holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten man spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise.
Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.  

Tips
Tips er en del av kulturen i Sør Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

Betaling lokalt
Valutaen i Sør Afrika heter rand (ZAR). Trykk her for oppdatert kurs
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. Det rådes likevel til å ta med (noe) kontanter i dollar, som en start.
I byene kan en ta ut rand med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landsbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene.
De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%.

Språk
De offisielle språkene i Sør Afrika er Afrikaans, engelsk, zulu, xhosa,swazi, ndebele, sør-sotho, nord-sotho, tsonga, tswana og venda. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

Lokale skikker og bekledning
Den jevne sørafrikaner oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en sørafrikaner, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilse frasene.
Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon.

Klima
Sør-Afrika har et mildt, tørt klima med mange soldager. Gjennomsnittlig årlig nedbør er 466 mm sammenlignet med et gjennomsnitt på verdensbasis på 860 mm. 20 prosent av Sør-Afrika har mindre enn 200 mm nedbør i året. I mange deler av Sør-Afrika er sommeren (desember – februar) preget av kraftig torden og lyn om ettermiddagen/tidlig kveld med kraftig regnskyll over en kort periode. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Klima i Johannesburg (1769 m.o.h): Varmeste måned: januar, gjennomsnittstemperatur 14 - 26 C. Kaldeste måned: juli, 4 - 16 C. Minst nedbør i juni med gjennomsnittlig 6 mm. Mest i januar med gjennomsnittlig 150 mm.

Klima Cape Town (17 m.o.h.): Varmeste måned: februar, gjennomsnittstemperatur 16 - 26 C. Kaldeste måned: juli, 7 - 17 C. Minst nedbør i februar med gjennomsnittlig 10 mm. Mest nedbør i juli med gjennomsnittlig 92 mm.

Elektrisitet
Flere lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige el-nettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm.
Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer.
Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd.
De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen.

Mobildekning
Mobildekningen i Sør Afrika er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

Norsk ambassade
Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho. Ambassaden fremmer norske interesser, politiske og økonomiske målsettinger, og tilbyr konsulære tjenester til norske borgere. Det norske samarbeidet med Sør-Afrika er et partnerskap som er basert på felles politiske prioriteringer.

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Nedenfor er det listet opp en veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. 

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

Når det gjelder klimaet i Sør Afrika så er vintermånedene juni - august, så det er da ekstra viktig å ha med seg klær til kalde dager og kvelder.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank