Cape Town, Rovos Rail og Safari

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Avreise fra ønsket flyplass i Norge.

  Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Topp Afrika skal være ansvarlige for flybilletter.

 • Dag 2:

  ANKOMST SØR-AFRIKA

  Vel fremme i Cape Town blir dere møtt av vår lokale representant som tar dere med til Franschhoek, hvor dere skal bo i hjertet av landsbyen.

  Franschhoek ligger vakkert til midt i vindistriktet, med koselige gater og restauranter. Franske hugue­notter, flyktninger fra religions­forføl­gelser i Europa, bosatte seg i områdene rundt Fransch­hoek. Etter en del prøving og feiling utviklet det seg en vellykket vin­industri. Noen av landets beste restauranter finnes her.

  Hotell: Klein Oliphants Hoek

 • Dag 3:

  GUIDET UTFLUKT I VINDISTRIKTET

  Dere blir hentet på hotellet og i løpet av dagen vil dere besøke flere vingårder og forhåpentligvis lære litt mer om hva som er avgjørende for å kunne produsere god vin. Sør-Afrika er meget stolte av sin vinproduksjon og har sin egen vindrue som heter "Pinotage".

  Turen går via de mest kjente stedene i vindistriktet; Praal, Stellenbosch, Franschhoek og Helshoogte Pass. Lunsj kjøpes på en av vingårdene dere besøker. 

  Hotell: Klein Oliphants Hoek

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 4:

  KAPP DET GODE HÅP

  Heldagsutflukt til Kapp det Gode Håp er et must for alle som besøker Cape Town. Det blir en naturskjønn kjøretur langs Atlanterhavet , med en utrolig vakker kystlinje med fjell, strender og koselige landsbyer. Dere får utforske Boulders Beach med pingviner og Camps Bay, Sør-Afrikas mest berømte strand.

  Kapp det Gode Håp ligger i naturreservatet Cape of Good Hope, det var utenfor denne kysten at den nederlandske båten Den Flyvende Hollender gikk på grunn og forsvant i 1641, på vei hjem til Europa. Kaptein van Decken ville ikke godta forliset og sver­get på at han skulle seile rundt kappet, om det så ikke ble før dommedag.

  Etter dagens utflukt går turen videre til Waterfront i Cape Town by. 

  Hotell: The Portswood

  Vil dere se flere av våre favoritthotell i Cape Town? Klikk her.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 5:

  TABLE MOUNTAIN

  Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear`s Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Fjellet er kjent for sin rike flora, og er fredet da det inngår som en del av Cape Peninsula National Park. Det skal være 1470 ulike plantevekster på fjellet, hvorav mange av artene kun finnes her i området. På fjellet finnes også mange ulike dyrearter, blant annet klippegrevlingen. 

  I dag tar dere taubanen til toppen av Table Mountain. For deg som vil være litt mer aktiv, kan du gå opp til toppen. Dere bestemmer selv hvilken tid på dagen dere vil dra, men det er fantastisk å nyte solnedgangen på toppen.

  Hotell: The Portswood

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 6:

  FRIDAG I CAPE TOWN

  Nyt avslappende dager i Cape Town. Byen byr på flott arkitektur, natur, utflukter og historiske steder. Vandre rundt i gatene, spis et godt måltid og nyt atmosfæren. 

  Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
  Robben Island
  Bo Kaap
  Zeitz Museum of Contemporary Arts
  Historisk byrundtur med guide
  Haidykking
  Two Ocean Aquarium
  Besøke Township med guide
  Helikoptertur over byen

  ​Hotell: The Portswood

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 7:

  LUKSUSTOGET ROVOS RAIL

  Nyt en rolig formiddag i Cape Town, før dere blir kjørt til togstasjonen og "reiser tilbake i tid" i det dere entrer det ekslusive toget Rovos Rail,”The Pride of Africa”. Avgang er klokka 16:00.

  Afternoon tea serveres kl 16:30, og middag serveres kl 19:30 i togets restaurant.

  Dette er ikke bare en togreise, men en opplevelse fra en svunnen tid. Fra kysten og langs den 1 600 km lange ruten, følger toget en gammel pionervei omgitt av det afrikanske landskapet. Dere kjører gjennom vinområder, klatrer opp River Valley, og stopper i den historiske landbyen Matjiesfontein og diamantgruvene i Kimberley. Under togreisen er alle måltider og alt av drikke inkludert. 

  Kleskode: smart casual ombord på toget på dagtid. Kveldsantrekk er mer formelt med jakke og slips som et minimumskrav for herrene. For damer anbefales cocktail/kveldskjole eller drakt.

  Romtype: Pullman Suite

  Måltider:
  På toget er det all inclusive

 • Dag 8:

  LUKSUSTOGET ROVOS RAIL

  Frokost serveres fra kl. 07:00 til 10:00. Fra klokken 08:00 kan du besøke den viktorianske byen Matjiesfontein, som i dag er som et levende museum. Ombord på dette eksklusive toget kan du nyte fantastisk utsikt under togreisen mens du reiser gjennom det vakre afrikanske landskapet. Klokken 10:00 drar toget videre og kjører gjennom ørkenlandskapet «The Great Karoo», med sine store sletter. Det spesielle lyset på stedet har inspirert mange sørafrikanske og utenlandske kunstnere.

  Romtype: Pullman Suite

  Måltider: 
  På toget er det all inclusive

 • Dag 9:

  LUKSUSTOGET ROVOS RAIL

  Frokost serveres mellom kl. 06:00 og 08:30. I dag blir det utflukt til «The Big Hole», diamantbyen, i dag kjent som Kimberley. Utgravingen og letingen etter diamanter som fant sted i dette området, er den største som er gjort av mennesker uten hjelp av maskiner.

  Romtype: Pullman Suite

  Måltider: 
  På toget er det all inclusive

 • Dag 10:

  ANKOMST PRETORIA

  Klokken 09:30 ankommer toget Rovos Rail Station i Capital Park, Pretoria. Vel framme blir dere møtt, og starter reisen mot Nkomazi game Reserve. kjøretiden er på rundt 3,5 timer. Når dere ankommer Komati Tented Lodge serveres lunsj før dere på ettermiddagen får oppleve den afrikanske villmarken. Nkomazi Game Reserve byr på flotte safari- og naturopplevelser og sammen med deres guide kjører dere ut i villmarken på jakt etter fantastiske opplevelser.

  Lodge: Komati Tented Lodge

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 11:

  SAFARI I NKOMAZI GAME RESERVE

  Tidlig om morgenen drar dere inn i parken for nye eventyr. Guiden vet hvor dyrene vanligvis er om morgenen, dette øker sjansene for en virkelig spennende safari. Dere drar tilbake til lodgen for å spise frokost. For de som ønsker er det mulighet for å oppleve en vandresafari (Nature Walk) sammen med en guide, en spennende og unik opplevelse. Alternativt kan man nyte en rolig formiddag ved bassenget. Ettermiddagssafarien starter kl 16.00, deretter serveres middag på lodgen.

  Lodge: Komati Tented Lodge

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 12:

  SAFARI I NKOMAZI GAME RESERVE

  En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for frokost. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til "High Tea" (en snack-lunsj), før dere igjen drar ut på safari. Safari er i åpen safaribil med engelsktalende safariguide, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

  Lodge: Komati Tented Lodge

  Måltider: 
  Disse dagene er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 13:

  SAFARI I NKOMAZI GAME RESERVE

  Dagen byr på morgen- og ettermiddagssafari. Lodgen tilbyr mange aktiviteter, blant annet Nature Walks.

  Lodge: Komati Tented Lodge

  Måltider: 

  Disse dagene er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 14:

  HJEMREISE

  Det blir tid for en siste morgensafari før hjemreise. Etter safari serveres frokost før det er tid for å begynne reisen til Johannesburg og videre til Europa. Dere ankommer Johannesburg i god tid før avreise. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inludert

 • Dag 15:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner.

  Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv hva dere ønsker. Husk at de oppsatte turene er smakebiter på turforslag for å gi dere en ide om hva vi kan tilby.

Ring oss gjerne på 919 06 269 om dere har spørsmål.

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi kan presentere turforslaget som passer perfekt for dere!

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Sør-Afrika

Kort om reisen

Denne luksusreisen tar deg med til vakre Sør-Afrika og noe av de mest spennende områdene og opplevelsene landet har å by på. 

Turen starter i det kjente vindistriktet, i landsbyen Francschhoek. Her blir det guidet tur i vindistriktet og vinsmaking. 

Reisen fortsetter med Kapp det Gode Håp, Table Mountain og vakre Cape Town. 

Dere sjekker så inn på luksuriøse Rovos Rail og reiser tilbake i tid. Nydelige tog med flotte kupèer gjør denne turen til en sikker vinner. 

Reisen avsluttes med safari i Nkomazi Game Reserve.

Informasjon om turen

Reisemål: Sør Afrika
Destinasjoner: Cape Town, Franschhoek, Kimberley, Pretoria, Nkomazi Game Reserve & Johannesburg
Ankomstflyplass: Cape Town International Airport (CPT)
Hjemreiseflyplass: O. R. Tambo International Airport, Johannesburg (JNB)

REISEVILKÅR
Våre reisevilkår ligger til grunn for den avtalen dere gjør med Topp Afrika AS når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

REISEGARANTIFONDET
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Våre turer planlegges lang tid i forveien. Depositumets størrelse er på NOK 5000,- per deltaker. Beløpet forfaller til betaling 10 dager etter fakturadato. Bestiller kunden flybilletter gjennom Topp Afrika AS vil kostnaden for flybilletter faktureres på samme faktura som depositumet. Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise. Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden.

Betaling med kredittkort: Ønsker man å betale med kredittkort får man tilsendt en link fra Paypal. Kostnaden på 2,9% i transaksjonsgebyr vil bli lagt på beløpet. 

PASS OG VISUM

Sjekk passet ditt for skader før avreise. Det kan være lurt å ha med kopi av passet på reisen.

Passet må være gyldig i minst 30 dager på reisens siste dag. Det må være minst en tom side i passet. Sør-Afrika har ikke visumplikt for norske statsborgere.

Reiser til Sør Afrika med barn under 18 år
Mindreårige som reiser alene må ha med fødselsattest med apostille og samtykkeerklæring fra foreldrene, samt sertifisert kopi av passene til foreldrene. Samtykkeerklæringen må være stemplet av Sør-Afrikas ambassade i Oslo eller annen sør-afrikansk myndighet. Du finner samtykkeerklæringen her.

Sør-Afrika endret i november 2019 innreiseregler for mindreårige som reiser med foresatte, og som ikke har krav til visum ved innreise til Sør-Afrika. I henhold til Department of Home Affairs kreves det ikke lenger fødselsattest med apostille, og heller ikke samtykkeerklæring for barn som reiser med en eller begge foreldrene

FLYBILLETTER
Internasjonale flybilletter er ikke inkludert i prisen. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv. På flyplassen skriver dere ut boardingkort.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Det er viktig å være vaksinert før turen til Sør-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen. 

INTERNASJONALT FØRERKORT
Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste ved bruk av leiebil

BAGASJE OG VEKT
Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Hvis du flyr innenlands under reisen i Sør-Afrika ber vi deg være ekstra oppmerksom, da vekten kan avvike fra den internasjonale flyvningen din. For spørsmål eller uklarheter angående bagasje, vennligst kontakt oss.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi.

VALUTA
Valutaen i Sør-Afrika er Rand (ZAR). Det er mulig å betale og ta ut kontanter med kort.

MAT OG DRIKKE
Sør-Afrika har noen av de beste restaurantene i verden. Høy standard på maten, fantastisk service og god vin gjør at din reise til Sør Afrika kan bli en kulinarisk reise. 
Hvilke måltider som er inkludert i reisen står spesifisert i dag-til-dag-programmet.

De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Maten på overnattingsstedene holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten vi spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise. Vask hendene før måltidene. Drikkevann må kokes eller kjøpes på flaske. De fleste overnattingssteder er det vanlig å servere buffetmåltider. Buffeene pleier å inneholde både glutenfrie og vegetariske alternativer. Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling. Alle drikkevarer betales av kunden direkte på plassen om ikke annet er avtalt.

TRANSPORT
Om ikke leiebil hentes ut ved ankomst Sør Afrika, står deres sjåfør med navneskilt i/utenfor ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør.
Det er et godt utbygd veinett i Sør-Afrika, busser, taxi er tilgjengelig overalt. Togtilbudet dekkerer store deler av landet med alle klasser, også eksklusive togreiser. På utflukter brukes som regel små minivaner med privat sjåfør. På safari brukes åpne safarbiler. Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, drikkevann.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå. Dere besøker land med en fremmed kultur og som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til et land i Afrika innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden. Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte hotell, lodge, transportøren e.l. regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

TIPS
Tips er en del av kulturen i Sør-Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 US$ per person per dag. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. 

BEKLEDNING
Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

SPRÅK
De offisielle språkene i Sør Afrika er Afrikaans, engelsk, zulu, xhosa,swazi, ndebele, sør-sotho, nord-sotho, tsonga, tswana og venda. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

KLIMA
Sør-Afrika har et mildt, tørt klima med mange soldager. Gjennomsnittlig årlig nedbør er 466 mm sammenlignet med et gjennomsnitt på verdensbasis på 860 mm. 20 prosent av Sør-Afrika har mindre enn 200 mm nedbør i året. I mange deler av Sør-Afrika er sommeren (desember – februar) preget av kraftig torden og lyn om ettermiddagen/tidlig kveld med kraftig regnskyll over en kort periode. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Klima i Johannesburg (1769 m.o.h): Varmeste måned: januar, gjennomsnittstemperatur 14 - 26 C. Kaldeste måned: juli, 4 - 16 C. Minst nedbør i juni med gjennomsnittlig 6 mm. Mest i januar med gjennomsnittlig 150 mm.

Klima Cape Town (17 m.o.h.): Varmeste måned: februar, gjennomsnittstemperatur 16 - 26 C. Kaldeste måned: juli, 7 - 17 C. Minst nedbør i februar med gjennomsnittlig 10 mm. Mest nedbør i juli med gjennomsnittlig 92 mm.

ELEKTRISITET
Adapter er nødvendig

MOBILDEKNING
Mobiltelefoni har økt BNP i flere afrikanske land, noe som også betyr at det satses på å utvide mobilnettet. Dekningen på safari kan variere veldig avhengig av hvor du er og hvilken mobiloperatør du har. 

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

INNFØRELSESBESTEMMELSER TIL NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASSADE
Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho. 

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Nedenfor er det listet opp en veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. 

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

Når det gjelder klimaet i Sør Afrika så er vintermånedene juni - august, så det er da ekstra viktig å ha med seg klær til kalde dager og kvelder.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman
Powerbank