Cape Town, Rovos Rail og safari

Kontakt oss her for pris og informasjon om denne turen
 • Dag 1:

  AVREISE FRA NORGE

  Deres reise starter fra flyplassen nærmest deres bosted. Vi vil finne beste og rimeligste reiserute som er tilgjengelig på ønsket avreisedato. Om du har bestemte ønsker om flyselskaper eller billettyper du ønsker å benytte, vil vi selvsagt ta hensyn til dette. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i deres henvendelse til Topp Afrika.

 • Dag 2:

  ANKOMST CAPE TOWN - VINDISTRIKTET

  Vel fremme i Cape Town blir dere møtt av vår lokale representant som tar dere med til Protea Hotel Franschhoek

  Franschhoek ligger vakkert til midt i vindistriktet, med koselige gater og restauranter. Franske hugue­notter, flyktninger fra religions­forføl­gelser i Europa, bosatte seg i områdene rundt Fransch­hoek. Etter en del prøving og feiling utviklet det seg en vellykket vin­industri. Noen av landets beste restauranter finnes her.

  Mer om Protea Hotel Franschhoek 
  Dette historiske hotellet har 40 store flotte rom. Det har basseng og en fin hage hvor man kan nyte ettermiddagen. Kort gåavstand til restauranter og butikker gjør dette til et ypperlig sted å bo i vindistriktet. 

  Oppgraderingsmuligheter i Franschhoek
  Klein Oliphant Hoek Boutique Hotel *****

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 3:

  GUIDET UTFLUKT I VINDISTRIKTET

  Dere blir hentet på hotellet og i løpet av dagen vil dere besøke flere vingårder og forhåpentligvis lære litt mer om hva som er avgjørende for å kunne produsere god vin. Sør-Afrika er meget stolte av sin vinproduksjon og har sin egen vindrue som heter "Pinotage".
  Turen går via de mest kjente stedene i vindistriktet; Praal, Stellenbosch, Franschhoek og Helshoogte Pass. Lunsj kjøpes på en av vingårdene dere besøker. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 4:

  KAPP DET GODE HÅP

  Dere blir hentet av deres guide som skal ta dere med på en opplevelsesrik tur til Kapp det Gode Håp. Dere kjører langs østsiden av "The Cape Peninsula", der stopper i Simons Town hvor dere besøker de kjente afrikanske pingvinene.

  Turen fortsetter til "Cape of Good Hope" hvor dere kan ta kabelbanen opp til fyrlyset og se den fantastiske utsikten utover havet hvor Stillehavet møter Atlanterhavet. 

  På veien tilbake kjører der langs den dramatiske vestkysten via de kjente strendene Clifton and Camps Bay. Den Flyvende Hollender ser man nok ikke, men det var her den hol­land­ske båten gikk på grunn og forsvant i 1641, på vei hjem til Europa. Kaptein van Decken ville ikke godta forliset og sver­get på at han skulle seile rundt kappet, om det så ikke ble før dommedag.

  I dag ender dere opp på City Lodge Hotel Victoria And Alfred Waterfront.

  Mer om City Lodge Hotel Victoria And Alfred Waterfront
  Hotellet ligger i gåavstand til butikker og restauranter og V&A Waterfront. Hotellet består av 207 rom med god standard. Hotellet har et lite spa basseng hvor man kan kjøle seg ned. 

  Oppgraderingsmuligheter i Cape Town
  The Portswood Hotel 
  The Commodore Hotel 
  Victoria & Alfred Hotel 
  Queen Victoria Hotel & Manor House 
  One&Only Cape Town

 • Dag 5:

  UTSIKT FRA TABLE MOUNTAIN

  Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear's Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Fjellet er kjent for sin rike flora, og er fredet da det inngår som en del av Cape Peninsula National Park. Det skal være 1470 ulike plantevekster på fjellet, hvorav mange av artene kun finnes her i området. På fjellet finnes også mange ulike dyrearter, blant annet klippegrevlingen. 

  Dere tar taxi til taubanen, billetter til taubanen er inkludert i turpakken dere bestiller av Topp Afrika. Nyt den vakre utsikten utover byen og Robben Island. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 6:

  FRIDAG I CAPE TOWN

  Nyt avslappende dager i Cape Town. Byen byr på flott arkitektur, natur, utflukter og historiske steder. Vandre rundt i gatene, spis et godt måltid og nyt atmosfæren. 

  Tilleggsaktiviteter vi kan legge inn i programmet, spør oss om pris:
  Robben Island
  Dagsutflukt til vindistriktet
  Historisk byrundtur med guide
  Haidykking
  Two Ocean Aquarium
  Besøke Township med guide
  Helikoptertur over byen

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 7:

  LUKSUSTOGET ROVOS RAIL

  Dere skal "tilbake i tid" i det dere entrer det ekslusive toget Rovos Rail,”The Pride of Africa”

  Dette er ikke bare en togreise, men en opplevelse fra en svunnen tid. Fra kysten og langs den 1 600 km lange ruten, følger toget en gammel pionervei omgitt av det afrikanske landskapet. Dere kjører gjennom vinområder, klatrer opp River Valley, og stopper i den historiske landbyen Matjiesfontein. Under togreisen er alle måltider og alt av drikke inkludert.
   
  Måltider:

  På toget er det all inclusive

 • Dag 8:

  LUKSUSTOGET ROVOS RAIL

  Man spiser en god frokost mens toget går gjennom ørkenlandskapet "The Great Karoo" med sine store slettene. Det spesielle lyset på stedet har inspirert mange sørafrikanske og utenlandske kunstnere. Det blir utflukt til "The Big Hole", diamant byen, i dag kjent som Kimberley. Utgravningen og letingen etter diamanter som har funnet sted i dette området, er det største laget av mennesker uten hjelp av maskiner.

  Måltider: 
  På toget er det all inclusive

 • Dag 9:

  ANKOMST PRETORIA

  Frokost blir servert til 10.00, mens toget passerer Krugersdorp og Johannesburg. Klokken 12:00 ankommer toget Rovos Rail Station i Capital Park, Pretoria. Der vil du bli møtt av din sjåfør som vil ta deg til Court Classique  i Pretoria. Nyt en rolig ettermiddag eller oppdag byen på egenhånd.

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inkludert

 • Dag 10:

  SAFARI I NKOMAZI GAME RESERVE

  Leiebilen leveres på hotellet. Etter frokost setter dere kursen mot Nkomazi Game Reserve, kjøretiden er på rundt 3,5 timer. Når dere ankommer Komati Tented Lodge serveres lunsj før dere på ettermiddagen får oppleve den afrikanske villmarken. Nkomazi Game Reserve byr på flotte safari- og naturopplevelser og sammen med deres guide kjører dere ut i villmarken på jakt etter fantastiske opplevelser.

  Måltider: 
  Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 11-12:

  SAFARI I NKOMAZI GAME RESERVE

  En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en frokost. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til "High Tea" (en snack-lunsj), før dere igjen drar ut på safari. Safari er i åpen safaribil med engelsktalende safariguide, det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

  Måltider: 
  Disse dagene er frokost, lunsj og middag inkludert

 • Dag 13:

  HJEMREISE

  Deres siste morgensafari før hjemreise. Etter safari serveres frokost før det er tid for å begynne reisen til Johannesburg og videre til Europa. Dere ankommer Johannesburg i god tid før avreise. 

  Måltider:
  Denne dagen er frokost inludert

 • Dag 14:

  ANKOMST NORGE

  Dere ankommer Norge med mange gode minner dere ikke vil glemme!

Send inn din forespørsel

Hvilke opplevelser drømmer du om? 

Deres drømmereise til Afrika starter her! Velg den reisen dere er intressert i, eller beskriv dere ønsker og vi skreddersyr deres reise. 

Ring oss gjerne + 47 994 38 761 eller +47 984 89 199 om dere har spørsmål

Det er i deres interesse at vi får mest mulig informasjon slik at vi er i stand til å lage et godt turforslag.

Vennligst oppgi alder på barn under 16 år
Ønsker du flybilletter inkludert? MÅ vi ha avreiseflyplass i meldingsfeltet. Er noen av deltakerne under 12 år må dette opplyses
Reisemål:  Sør Afrika

Kort om reisen

Denne luksusreisen tar deg med til vakre Sør Afrika og noe av de mest spennenede områdene og opplevelsene landet har å by på. 

Turen starte i det kjente vindistriktet, i landsbyen Francschhoek. Her blir det guidet tur i vindistriktet og vinsmaking. 

Reisen fortsetter med Kapp det Gode Håp, Table Mountain og vakre Cape Town. 

Dere sjekker så inn på luksuriøse Rovos Rail og reiser tilbake i tid. Nydelige tog med flotte kupèer gjør denne turen til en sikker vinner. 

Reisen avsluttes med safari i Nkomazi Game Reserve.

Informasjon om turen

Reisemål: Sør Afrika
Destinasjoner: Cape Town, Franschhoek, Kimberley, Pretoria, Nkomazi Game Reserve & Johannesburg
Ankomstflyplass: Cape Town International Airport (CPT)
Hjemreiseflyplass: O. R. Tambo International Airport, Johannesburg (JNB)

FØR AVREISE

REISEGARANTIFONDETTopp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikerer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.
Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

BETALING AV REISEN
Ved mottakelse av bestilling går vi igang med å bestille opp deres program. Når programmet er 100% bekreftet sender vi ut en booking bekreftelse.
Sammen med booking bekreftelsen sendes depositumsfaktura på 3.000,- per person. Er Topp Afrika AS ansvarlig for flybilletter vil kostnaden faktureres på samme faktura som depositumet.
Beløpet forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato dersom ikke behovet for betaling av flybilletter krever en kortere frist
Restbeløpet blir fakturert 60 dager før avreise og forfaller til betaling 14 dager etter fakturadato.
Bestilles reisen 60 dager eller nærmere avreise blir hele beløpet fakturert kunden med forfall innen 14 dager og sendt sammen med booking bekreftelsen.

PASS
Det er kundens ansvar å sørge for at pass er gyldig, uten skade og oppfyller kriteriene for reisen.
Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 3 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet.

REISER TIL SØRAFRIKA MED BARN UNDER 18 ÅR
Nye immigrasjonsregler blir innført fra 1. juni 2015 for reisende med barn under 18 år.

Menneskehandel har vært og er fremdeles et problem i mange land. Sør-Afrika har nå tatt grep om dette og innført nye immigrasjonsregler som trer i kraft 1. juni 2015. For nordmenn som skal reise hit medfører dette kun et par minutter på pcen for å få de riktige dokumentene:

Gå inn på Skatteetaten og velg Folkeregister.
Logg inn for fødselsattest. Velg fødselsattest med foreldre og fødselsattest flersprålig.
I kommentarfeltet nedenfor skriver du at den skal brukes i forbindelse med ferie i Sør-Afrika. Attesten skal da bli sendt automatisk til Fylkesmannen for å bli stemplet før den sendes videre til deres folkeregistrert adresse.

Dette kan ta litt tid, så ikke utsett å bestille fødselsattesten. Hvis den ikke kan fremlegges ved innsjekk får dere ikke reise!

Hvis bare den ene forelderen skal ha med barnet på reise må det fremlegges ytterligere dokumentasjon i tillegg til ovennevnte, som foreldresamtykke , rettslig samtykke eller dødsattest hvis dette er relevant. Alle dokumenter skal være på engelsk og må være stemplet fra Fylkesmannen.

Hvis barn skal på reise med andre voksne enn foreldrene må det fremlegges særskilt dokumentasjon. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon.

VAKSINASJON OG REISERÅD
Kontakt ditt lokale vaksineklinikk, helsesøster eller fastlege for vaksiner.
Finn din nærmeste vaksineklinikk på www.vaksine1.no.
Husk å ta med internasjonalt vaksinasjonskort som er stemplet av norske helsemyndigheter.

Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet. Anbefaligene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor.
Gå til FHI for siste oppdatert liste

 • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
 • Hep A: Hepatitt A-vaksine

REISEFORSIKRING
Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise.
Topp Afrika tilbyr avbestillings og reise forsikring gjennom Gouda Reiseforsikring, ta kontakt for pris.
Dersom du skal oppholde deg på høyder over 4000 m.o.h må du sjekke om din forsikring er dekkende.
Ta med deg forsikringsbevis på reisen.

REISEREGISTRERING
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres hjemmesider.  Dette vil gjøre det enklere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. Gå til www.reiseregistrering.no og registrer deg i dag!

UNDER REISEN

BAGASJE PÅ FLY
Internasjonale flyvninger

Bagasjereglene varierer fra selskap til selskap. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

VISUM
Det er ingen krav om visum for norske borgere.
For siste oppdaterte informasjon om innreisebestemmelser, oppfordres reisende til å ta kontakt med Sør-Afrikas ambassade i Oslo.

TRANSPORT
Om ikke leiebil hentes ut ved ankomst Sør Afrika står deres private sjåfør vil stå med navneskilt i ankomsthallen. Det kan ofte virke uoversiktlig og vanskelig å finne deres sjåfør da det er mange som står med ulike navneskilt, bruk tid og finn din sjåfør. 
Det er et godt utbygd veinett i Sør-Afrika, busser, taxi er tilgjengelig overalt. Togtilbudet dekkerer store deler av landet med alle klasser, også eksklusive togreiser. 
På utflukter brukes som regel små minivaner med privat sjåfør.
På safari brukes åpne safarbiler.
Alle bilene er utstyrt med sikkerhetssele, radiokommunikasjon, safariluke, drikkevann og dere har dyktig sjåfør under oppholdet.

SIKKERHET
Topp Afrika, samarbeidspartnere, våre turledere og lokale guider vil bruke sin erfaring og kunnskap for å unngå at ulykker inntreffer. Topp Afrika AS kan ikke garantere at uheldige situasjoner ikke kan oppstå.
Dere besøker et land med en fremmed kultur, som deltaker på våre turer må du vise respekt og ikke opptre klanderverdig eller uhøvisk. En reise til Tanzania innebærer at den reisende må akseptere en annen virkelighet enn i vår vestlige verden.Du plikter under reisen å rette deg etter de regler og bestemmelser som er gitt av offentlig myndighet, arrangøren eller arrangørens representanter, herunder de ordensbestemmelser som måtte være gitt av det enkelte overnattingssted, transportøren e.l. Regelendringer kan oppstå uten at Topp Afrika AS har fått anledning til å informere deg som reisende.

MAT OG DRIKKE
Sør Afrika har noen av de beste restaurantene i verden. Høy standard på maten, fantastisk service og god vin gjør at din reise til Sør Afrika kan bli en kulinarisk reise. Finn noen av Afrikas beste resturanter her.

De dagene dere er på safari inngår alltid frokost, lunsj og middag. Hvilke måltider som er inkludert i reisen står spesifisert i dag til dag programmet. Maten på overnattingsstedene vi bruker holder en høy standard, likevel er det greit å ta forholdsregler. Maten man spiser lokalt er godt kokt og eller stekt, og dermed trygg å spise.
Vask hendene før måltidene. 

Har du behov for spesiell diett under ditt opphold ber vi deg opplyse om dette ved bestilling.  

TIPS
Tips er en del av kulturen i Sør Afrika. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere takk for turen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er utført.
De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

BETALING LOKALT
Valutaen i Sør Afrika heter rand (ZAR). 1 norsk krone er per 01. februar 2016 verdt 1,86 rand. Trykk her for oppdatert kurs
De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. Det rådes likevel til å ta med (noe) kontanter i dollar, som en start.
I byene kan en ta ut rand med kredittkort i ATM-terminal (minibank). På landbygda og i parkene er det ikke muligheter for å ta ut kontanter, derfor viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. 
De fleste overnattingssteder og restauranter godtar betaling med VISA og Mastercard, ofte legges det da på et gebyr på 5%. 

SPRÅK
De offisielle språkene i Sør Afrika er Afrikaans, engelsk, zulu, xhosa,swazi, ndebele, sør-sotho, nord-sotho, tsonga, tswana og venda. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

LOKALE SKIKKER OG BEKLEDNING
Den jevne sørafrikaner oppfattes som positiv, hjelpsom og utadvent. Når man møter en sørafrikaner, er det vanlig å håndhilse, og så følger et lite hilsningsrituale ”Hvordan går det med deg, din familie” osv. Det er ikke vanlig å introdusere seg selv før etter at man har utvekslet hilsefrasene. Brautende fremferd, synlig beruselse, banning/stygt ordbruk og respektløs tiltale kan bli tatt meget ille opp – særlig av den eldre generasjon.

KLIMA
Sør-Afrika har et mildt, tørt klima med mange soldager. Gjennomsnittlig årlig nedbør er 466 mm sammenlignet med et gjennomsnitt på verdensbasis på 860 mm. 20 prosent av Sør-Afrika har mindre enn 200 mm nedbør i året. I mange deler av Sør-Afrika er sommeren (desember – februar) preget av kraftig torden og lyn om ettermiddagen/tidlig kveld med kraftig regnskyll over en kort periode. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Klima i Johannesburg (1769 m.o.h): Varmeste måned: januar, gjennomsnittstemperartur 14 - 26 C. Kaldeste måned: juli, 4 - 16 C. Minst nedbør i juni med gjennomsnittlig 6 mm. Mest i januar med gjennomsnittlig 150 mm.

Klima Cape Town (17 m.o.h.): Varmeste måned: februar, gjennomsnittstemperatur 16 - 26 C. Kaldeste måned: juli, 7 - 17 C. Minst nedbør i februar med gjennomsnittlig 10 mm. Mest nedbør i juli med gjennomsnittlig 92 mm.

ELEKTRISITET
De fleste lodger og camper er ikke tilknyttet det vanlige elnettet, de benytter seg da av solcelle og generatorstrøm. Generatorene brukes ofte kun noen timer på morgenen og på kvelden, dette innebærer at det kan finnes begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. 
Strømspenning er 220 Volt, med 3-pins stikkontakter. Det kan være en del spenningsvariasjoner og til tider strømbrudd. 
De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

MOBILDEKNING
GSM-dekningen i Sør Afrika er relativt god.  De fleste nasjonalparkene har bra dekning. Det kan dog være enkelte ”lommer” uten dekning.

FAKTA

GEOGRAFI OG MILJØ
Sør-Afrika ligger lengst sør på det afrikanske kontinentet og har Det indiske hav i øst, og Atlanterhavet i vest. Et subtropisk fuktig klima preger landets østkyst, mens klimaet i vest er tørrere og mer temperert. Landskapet domineres av det gigantiske innlandsplatået, mens i øst ruver fjellkjeden Drakensberg i landskapet. Fjellene strekker seg i en bue fra grenseområdet i nordøst, til øst på Kapplandet. Langs kysten finner man de smale og mer fruktbare landstripene. Sør-Afrika har et rikt dyre- og planteliv, og store områder har derfor fått status som vernede nasjonalparker. Mangelen på vann er Sør-Afrikas kanskje største miljøproblem. Det er stadig større etterspørsel, og vannressursene er knappe. Forurensing i form av sur nedbør fører til jorderosjon og forørkning av dyrkbar jord.

HISTORIE
Noen av verdens eldste arkeologiske funn er blitt gjort i Sør-Afrika. Spor i form av hulemalerier kan dateres helt tilbake til 20 000 år f.Kr. Man antar at disse er laget av San-folket som er den eldste fortsatt eksisterende folkegruppen i Sør-Afrika. Sør-Afrika har en brutal historie. Landets moderne historie startet rundt 1652 da nederlenderne grunnla Kappkolonien, som var en forsyningsstasjon for skip som dro mellom Europa og Asia. Koloniseringen førte til at nesten alle opprinnelige beboere ble utryddet eller ble slaver for europeerne. Storbritannia besatte senere Kappkolonien og forbød slaveriet, noe som førte til at nederlenderne (boerne) emigrerte for å danne egne republikker i landet. Forholdet mellom europeiske koloniherrer og den svarte befolkningen var preget av undertrykkelse og slaveri. I tillegg var det hele tiden rivalisering mellom engelskmenn og nederlendere. Diskriminering og rasisme kan være et dekkende ord for å beskrive mye av Sør-Afrikas moderne historie. Det afrikaanerdominerte National Parti (NP) vedtok fra 1948 mange lover som kategorisk undertrykket og ekskluderte landets svarte majoritet fra å inneha politiske, sosiale og økonomiske rettigheter. Dette rasediskriminerende regimet ble kalt apartheid og ble på begynnelsen av 1990-tallet avskaffet etter massivt internasjonalt press. Da ble også den viktigste opposisjonspolitikeren Nelson Mandela satt fri etter 28 år i fangenskap. I 1994 kunne frigjøringsbevegelsen ANC og Mandela erklære det første frie og demokratiske valget for vunnet. De svartes kamp for en likeverdig posisjon i samfunnet hadde endelig ført fram, og den offisielle diskrimineringen opphørte.

SAMFUNN OG POLITIKK
Frigjøringsbevegelsen African National Congress (ANC) har fortsatt regjeringsmakt i Sør- Afrika. Etter Mandelas tilbaketrekning fra politikken har korrupsjonsanklager herjet den nye politiske ledelsen og skapt splittelser i ANC. Det største opposisjonspartiet, Democratic Alliance (DA), har fått større oppslutning, men utgjør fortsatt ikke noe reelt politisk alternativ til ANC. Selv om apartheid ikke lenger er gjeldende i praktisk politikk er arven fra regimet svært synlig. Det er fortsatt store sosiale og økonomiske forskjeller mellom svarte og hvite, og i tillegg er det mye kriminalitet og fattigdom. Arbeidsløsheten utgjør en av de største politiske utfordringene, i et land der 25,5 prosent av befolkningen mangler jobb. Man antar at 21,5 prosent av Sør-Afrikas voksne befolkning har HIV/AIDS. Arbeidet med å dele ut medisiner går tregt og mange har ennå ikke tilgang til medisinsk behandling. Treatment Action Campaign (TAC) er en av de viktigste aktørene i kampen mot HIV/AIDS og har endret landets politikk på dette området.

ØKONOMI OG HANDEL
ANC har siden 1996 ført en nyliberal økonomisk politikk med mål om økt økonomisk vekst og sysselsetting. I dag er Sør- Afrika et mellominntektsland. Landet har en økende middelklasse blant den svarte befolkningen og her får flere mulighet til jobb og utdanning. Den økonomiske veksten har gitt økte innvesteringer i offentlige tjenester og infrastruktur. Sør-Afrika har alltid vært et av Afrikas økonomiske maktsentre. Den sørafrikanske finanssektoren er velutviklet og børsen er den viktigste i Afrika. I dag utgjør gull og edelstener fremdeles halvparten av landets totale eksport, og landet er ellers verdens største produsent av metallene mangan, platina og krom. Til tross for at Sør-Afrikas økonomi er oppadgående, har ikke veksten vært sterk nok til å gjøre mye for de aller fattigste. De største utfordringene for landets økonomi er den høye arbeidsledigheten og den skjeve fordelingen av landets rikdom. 

INNFØRSELSBESTEMMELSER I NORGE
Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

NORSK AMBASADE
Den norske ambassaden i Sør Afrika ligger i landets hovedstad, Pretoria. 

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House, 
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700 
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: www.norway.org.za

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +47 23 95 00 00
Merk at en kan kun ringe og ikke sende tekstmeldinger (sms) til denne mobilen. 

Nyttige adresser:
Reisegarantifondet
Vaksine
Reiseregistrering
Sør Afrikansk valuta
Toll
Væroversikt
UDs reiseinformasjon
Ambassaden i Sør Afrika

Våre Reisevilkår:
Reisevilkår

 

INFORMASJON OM PAKKELISTE

Nedenfor er det listet opp en veiledende pakkeliste som berører mange behov, men husk det er DU som kjenner deg selv best. 

Orienter deg om de klimatiske betingelsene som gjelder, Afrika er kanskje ikke så varmt som du tror. Det er ofte stor variasjon mellom dag og natt temperaturer. Ledige og lyse klær er gode å bruke på safari. Det viktigste er ikke å følge anbefalingene slavisk, men bruk disse og andres råd som veiledning. Bruk egne erfaringer, det utstyret og de klærne du føler deg bekvem i. Bruk naturfiber, så langt det er mulig. Bruk inngåtte sko og utprøvde klær og utstyr.

Når det gjelder klimaet i Sør Afrika så er vintermånedene juni - august, så det er da ekstra viktig å ha med seg klær til kalde dager og kvelder.

De fleste hoteller og lodger tilbyr klesvask mot betaling.

Pakkeliste:

Bag, ryggsekk eller koffert   Orienter deg om den tillatte vekt du kan ha på fly, tenk praktisk
Dagstursekk Til din håndbagasje på flyreisen, og grei å ha lett tilgjengelig i safaribilen
Sandaler  
Joggesko  
Regntøy, el. Regnponcho Praktisk å ha lett tilgjengelig dersom det kommer regn
Bukse Lett, tynn bukse til kjølige kvelder, kaki
Skjørt, kjole Til middag på kvelden
Fleesjakke Til kjølige morgener og kvelder
Ullgenser Tynn genser til kjølige morgener og kvelder
Behagelige skjorter  
Undertøy  
Sokker  
T-skjorter  
Shorts  
Badetøy  
Solhatt, caps Sola er sterk om dagen
Solbriller   
Solkrem Solfaktor 20-50
Solstift til lepper  Solfaktor 30
Hodelykt, lommelykt Strømmen skrus ofte av på nattestid, greit å ha lett tilgjengelig
Strømadapter  
Kamera, videokamera Husk å lade batteriene de stedene det er mulig. Flere av våre safaribiler har mulighet for lading
Kikkert  Viktig å ta med egen kikkert, ikke tilgjengelig i bilene
Våtservietter Desinfiserende, til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Hånddesinfeksjon  Til håndvask før måltider og etter toalettbesøk
Myggmiddel  
Reiseapotek Plaster, gnagsårsplaster, sårsalve, insektmiddel, sterile kompresser, støttebandasje, sportstape, medisin til vonde mager og smertestillende
Sysaker Nål og tråd til reperasjon av klær og utstyr om nødvendig
Kniv Gjerne en fallkniv av typen Leatherman