Zambia

Zambia er safarientusiastens drøm med over 30% av landets areal tildelt nasjonalparker. Her finner man en rekke av verdens største og beste safariparker, og det tilbys mange safariaktiviteter. Enten det er en kanosafari langs de dyrerike breddene av Zambezielven, eller å følge i pionerenes fotspor i det zambiske innlandet på vandringssafari, kan du være sikker på å finne noe i kontinentets spektakulære dyreliv og natur som begeistrer og forbløffer deg!

Kombiner gjerne safari med fantastiske Victoria Falls. Zambezielven har sitt utspring nord i Zambia, og på sin vei samler Zambezi masse vann som synliggjøres i Victoriafallene flere hundre kilometer lenger sør. Victoriafallene, et spektakulært skue der kaskader av vann i over 1,7 km bredde og over 100 meter fritt fall synliggjøres.

Safari i South Luangwa er kanskje noe av det flotteste Afrika kan by på. Her er det rike forekomster av alle dyr pluss at du kan oppleve de sjeldne afrikanske villhundene. I South Luangwa er det meget spennende å oppleve naturen og dyrene til fots. Gåsafari gir en nærhet og nerve til opplevelsene som øker kvaliteten på opplevelsen. Sansene er i høyspenn hele tiden. Prøv gjerne denne safariformen.    

Zambias historie er like lang som menneskehetens historie. Det moderne mennesket, homo sapiens, utviklet seg i et område som dekker deler av dagens Zambia. På midten av 1800-tallet reiste den skotske misjonæren David Livingstone på en rekke ekspedisjoner i det sørlige og østlige Afrika. I 1855 ble Livingstone den første europeer som så fossen de lokale kalte Mosi-oa-Tunya («den tordnende røyken»). Livingstone døpte fossen Victoriafallene, etter den britiske dronning Victoria. Området ble lagt under administrasjon av British South Africa Company i 1889, og i 1923 ble det en britisk koloni med navnet Nord-Rhodesia. I 1964 ble landet selvstendig og tok navnet Zambia, etter elven Zambezi («Guds elv»).

Bli med oss til Zambia! Vi skreddersyr din tur!